Ahojte viete mi niekto poradiť? Otec bol na sone a medzi diagnózou ma uvedené toto špeciálne skríningove vyšetrenie zamerané na nádor prostaty. Otec sa už boji, že ma nádor. Že to tam nikdy predtým nemal napísané a dokonca mu brali aj krv čo nikdy nezvyknú a povedali, že uvidia ako to vyjde, že tam ma znova prísť pre výsledky… ja tvrdím, že to nič neznamená že mu len robili zjavne proste to sono zamerané na toto, no len je pravda, že nikdy mu to tam nenapísali takto a ešte do diagnózy. Ďakujem
Je to skríning iba. Aj tehotnej žene robia skríning na Vady dieťaťa a neznamená to, že ma dieťa vadné
Je to len diagnóza, pod ktorou sa vykazujú nejaké výkony. Skrining znamená, že my robili vyšetrenia na prípadný zachyt ochorenia. Tak ako ženy podstupujú sono prsníkov - skrining na nádory prsníkov, ako pri preventívke sa robí FOB test - skrining na nádory hrubého čreva.
Lebo ma na to vek
Tak ako sa robi cytologia ci okultne krvacanie
Zistuje sa hodnota PSA
Ako bolo spomenute vyššie, zobrali mu krv, tam keby sa niečo naslo (zvýšené PSA), tak by bol problen. Takto má len nejaké kamene v moci
to je len skrining ma kontrolu o rok nema sa coho obavat ak tak nech schudne 😉
ďakujem. Tak som si myslela dobre. Lebo otec už stresuje, aj jeho otec mal rakovinu tak sa boji a majú to ešte v rodine tak že cca chlapi do 60 rokov sa dožili tak on sa už boji a všetko si spája 🙄
Nie je “skríning” len proste, že spadá do veku, kedy má nárok na vyšetrenie v rámci prevencie tejto choroby?