Po tyzdennom vysetrovani v nemocnici otec ma kreatinin stale okolo 200,zevraj poskodenie obliciek,ma zacat chodit k nefrologovy,je nejaka sanca na znizenie liekmy resp.na opravu obliciek,nechapem ako sa mu moze tak rychlo zhorsovat stav,pred mesiacom mal perfektne vysledky😒(hrozi mu dialyza?a ak ano za ako dlho?ma niekto podobnu skusenost?)
@slavo2121 dobrý deň, v rodine máme podobný prípad, a len vďaka nízkobielkovinovej diéte (žiadne mäso, ryby, vajíčka, mliečne výrobky ani strukoviny; jednoducho úplné minimum bielkovín v strave) sa znížil kreatín z 510 na 280. Tak verím že aj vášmu otcovi by mohla takáto úprava stravy pomôcť, samozrejme po konzultácii s lekárom.
@slavo2121 našťastie zatiaľ len na liekoch. Áno, 280 je veľa, no myslím, že s tou diétou tie hodnoty stále klesajú (len neviem presne, že aký je momentálny stav). Z tých 510 na 280 to kleslo s diétou približne za 1 mesiac, len teda treba byť naozaj dôsledný. Môže sa stať, že Vášmu otcovi budú aj v nemocnici dávať nejaké mäso a iné bielkoviny, tak to treba radšej preveriť...
Moj otec je 3x do tyzdna na dialyze uz piaty rok. Po neliecenej chorobe zapalu moc ciest mu zlyhali oblicky.
Nechapem dnes uz ma kteatinin 600,uz mu zistili aj zapal pluc a konecne po 9 dnoch v nemocnici ide ku nefrologovy.Dufam,ze uz nebude neskoro 😥