Máte niekto skúsenosť,z krvi zistili otcovi že má málo draslíka v krvi a zvýšené pečeňové testy...dali mu nejaké lieky a budúci týždeň má prísť znova na odber.znamena to niečo?či to je také bežné?stretli ste sa stým niekto???schudol asi 10kg za pol roka
No zas take bezne to nie je. Ak lubi alkohol tak na peceni sa to raz ukaze. 2r.stare sono nema ziadnu vypovednu hodnotu. A ak schudol 10kg a nebolo to cielene,tak dalsie vysetrenia su nutne. Nie vsetko sa ukaze v krvi,na to su zobrazovacie vysetrenia. A to ho lekar nikam neposlal? Preco bol na vysetreni vlastne?
@weve35 Ked lubo alkohol asi to bude najskor preto,nech prestane s alkoholmom a nasasi si dietu ,a lieky lavosu essenciale
@gaaaa a máš nejaké ťažkosti?
Aj ja mám znížený draslík, dlhodobo.. asi tri roky to lekárka (kardio) len sledovala raz za pol roka.. neustále mi búšilo srdce, vysoký tep, extrasystoly.. uzavrela to ako tetániu potvrdenú neurológom a bodka. V októbri som zmenila kardiológa, okamžite mi nasadil Kaldyum. Už po mesiaci mi bolo oveľa lepšie. Z potravín banány, avokádo, špenát, zemiaky - ale pozor pri HITke.
Ak takto nahle sam od seba schudol bez snazenia a ma zvysene pecenove testy, treba hladat dalej. Najme ak lubi alkohol. Treba sono brucha atd.
@nikaeli Nie nepostrehla som zatiaľ žiadne problémy. Chodím každý polrok na kontrolu na interne kôli tlaku.V decembri som bola u nej na predoperačnom q všetko bolo v poriadku a teraz chudokrvná a chýba draslík. Pred 3r.keď som bola na operácii tak mi ho dávali v nemocnici infúzne a na mesiac domov v tabletkách a potom vysadili a teraz znovu.
@stanulienkat Banány papám.Pozriem čo ešte by som mohla jesť. Ja mám crohnovu chorobu a nemôžem moc všetko papať.