Dobrý den. Chcel by som sa poradiť a dozvedieť viac o operacii adenomu hypofyzy. Viem že tu už bola diskusia ale to bolo už dávno. Najviac ma zaujíma pooperačné stav, ako dlho trvá rekonvalescencia. A to najdôležitejšie odporúčania na najlepšieho neurochyrurga. Ja mam makroadenom ktorí začína ukladať očný nerv.Za odpoveď vám vopred ďakujem.
Dobrý deň. Ja som bola operovaná pred rokom . Bola som operovaná v Bratislave v cinre-medissime sú tam tí najlepší lekári ,tak mi to bolo povedané a ozaj som bola veľmi spokojná s prístupom . Operoval má úžasný lekár -pán doktor Kuniak- je to mladý lekár ale veľmi skúsený,ktorý pracoval roky v zahraničí . Po operácii to bolo samozrejme pár týždňov ťažšie ,kým ustúpili bolesti . Ale najhoršie sú prvé 2 týždne a po mesiaci je to už ok,len treba dávať pozor na seba 🙂
@meggie2014 Dakujem za odpoveď. Ktorý lekár vás odporučil na operáciu? Myslím endokrinolog alebo neurológ?
@26martin26 nieje začo 🙂. Endokrinologicka Trejbalová- ambulanciu má na Kramároch v Bratislave.
@meggie2014 Ešte by som mal otázku, ako sa vám nádor prejavoval. Ako ste zistili že ho máte?
@26martin26 no u mňa sa to prejavilo v prvom rade silnými bolesťami hlavy, poruchami menštruácie ,potom úplnej straty, ďalej priberaním ,ruky sa mi zväčšili a taktiež sa mi zväčšili chodidla z veľkosti 36 až na 39/40 .
Dobry vecer, prave si citam Vasu diskusiu. Sice je zo skorsieho datumu, ale chcela by som sa Vas opytat na Vase zdravie po viacerych mesiacoch. Mam totiz dcerku 18 rocnu, ktora mala makroadenom 25 mm na hypofyze. Vyoperovali jej ho aj s celou hypofyzou.
Odvtedy uz musi byt cely zivot na substitucnej hormonalnej liecbe. Ale vidim na nej aj vedlajsie ucinky umelych hormonov. Je naliata vodou. Suvisi to aj s jej ochorenim "uplavica"=diabetes insipidus. Nemam kontakt na nikoho, kto by takuto diagnozu mal. Je to zriedkave ochorenie, tak uz hladam aj takto....
Dobry den, ja mam tiez makroedenom. Viem, ze asi bude nasledovat operacia. Ake mate aktualne skusenosti s cakanim na operaciu? Kolko sa na nu teraz caka. Ja som z Bratislavy. A nasadia este predtym lieky? Da sa popri cakani aj pracovat? Ja nechcem ist velmi na dlhodobu PN. Aky je rezim po operacii? Doplacali ste nieco?
@natinkap Dobry vecer, dcerka mala 16 rokov. Bolo to pred rokom. Operovali ju po diagnostikovani nadoru na hypofyze po dvoch mesiacoch. Ona chcela operaciu cim skor. V podstate ani nie je na co cakat. Nador sam nezmizne. Ohrozene su očné nervy, ktore mozu vplyvom rastu nadoru prasknúť a oslepnete... Vplyv nefunkcnosti hypofyzy mal u nej prejavy : nemala menstruaciu, mala abnormalny apetit na pitie vody (diabetes insipidus). Operovali ju v Narodom ustave detských chorôb. Museli jej vďaka veľkosti nádoru (mala ho skoro 3cm) otvárať hlavu. Rekonvalescencia trvala ± 2 mesiace. Dnes je všetko je vďaka substitučnej hormonálnej liečbe v poriadku. Musi si davat pozor na stres, prijem tekutin a s pozitivnym pristupom k zivotu vsetko zvlada... Nedoplacali sme nic. Drzim Vam palce, aby vsetko dobre dopadlo.
ja co som sa docitala tak to operuju bud otvorenim hlavy alebo cez nos vraj cez nos je to lepsie