Prosim je tu nejaka ocna lekarka alebo sestricka u ocnej, ktora by vedela odpovedat na par otazok ohladom glaukomu? Alebo dakto kto sa lieci na galukom?
Skus poradnu ako radili alebo skupinu zdravotnici na MK
Ja napr pracujem na ocnej amb
Ja už dlhé roky mám glaukóm, kľudne mi napíš ☺️
@taktotedanie dakujem, chcela by som sa spytat, moj ocny tlak je aj napriek liecbe vzdy okolo 22-24. Mam pigmentovy glaukom, nemate s tym prosim skusenost? Uzivam Combigan kvapky.
@taktotedanie a este by som mala jednu otazku ak smiem, viete mi povedat pri akej hodnote vnutroocneho tlaku dochadza k poskodeniu ocneho nervu? Jedna ocna mi povedala ze nad 29. Druha ze uz pri 24
Mate tlak vzdy prepocitany na hrubku rohovky? Uzivate aj umele slzy?
Uzivate kvapky pravidelne, spravny postup kvapkania a vzdy v rovnaky cas?
@taktotedanie ano samozrejme. Kvapky pravidelne v pravidelny cas. Mam aj umele slzy.
Ocna ma posiela na operaciu laserom ale zo zahranicnej literatury som sa docitala ze nie je vhodna uplne pri pigmentovom glaukome, lebo pigment sa moze zapiect a hodnoty vnutroocneho tlaku budu velmi vysoke. Nemate s tym skusenost?
Pri pigmentovom glaukome je to take komplikovanejsie kvoli tomu pigmentu mne sa tazko vyjadrit ked neviem v akom stave mate tie oci , moji pacienti s pigm glaukomom reaguju na liecbu dobre ( aj combiganom) takze zatial u nich dalsiu liecbu neriesim kedze sa drzia na kvapkach pekne ale viem, ze kolegyna ma aj horsie reagujucich s pigm glaukomom a boli konzultovat stav na vyssom pracovisku ohladom laseru
@taktotedanie dakujem, moj stav je taky ze mi zistili pig.glaukom pred rokom.
Dostala som kvapky Combigan, lebo mi ocna namerala hodnoty ocneho tlaku cez 30.
Po kontrole po 3mes.som mala tlak okolo 17. Tesila som sa vsetko super ale po dalsich 3 mesiacoch uz boli tie hodnoty okolo 22-23. Neviete preco??
No a naposledy tiez takto. Tak mi dr.dala este Monopol. A chce riesit laserovu operaciu, ktorej by som sa zatial chcela vyhnut.
Su bezne taketo vykyvy ocneho tlaku?
Maju aj vasi pacienti ktori su lieceni na combigene taketo ocne vykyvy s tlakom?
Krasne Vam dakujem za Vas cas ♡
Niekedy na zaciatku iecby su vysledk super casom uz ako keby nestacia a prida sa dalsi liek, pokial sa vycerpa liecba kvapkami resp nalez s kvapkami je nedostacujuci netreba vahat nad invazivnejsim zakrokom
@stanka562 ahoj, aky mas typ glaukomu? A aku liecbu si uz podstupila?
@taktotedanie dakujem! chapem, len sa obavam laserovej operacie pri pigmetovom glaukome aby neskoncila zhorsenim mojho stavu...
Je velmi malo informacii k tomu.
Viem ze pri inych typoch glaukomu je velmi ucinna.
Ahoj, vlož svoju otázku do Poradne očného lekára. Sú tam odborníci a dostaneš správnu odpoveď https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...