Osvedčený inhalátor

laura222
21. apr 2023

Ahojte, chcela by som sa poradit ohladne inhalatora. Aky typ mate osvedceny? Znacka, cena. Dakujem

andrea_prestastna
21. apr 2023

Taka moda macka, neviem ako sa vola ale milion krat pomohol, ma ho aj kamoska a bez zlych recenzii obe

bubobubo29
21. apr 2023

Omron c28p je asi naj

silvi70
21. apr 2023

Inhalátor OMRON C28P (C105) - cena 65 EUR (www.tlakomeryomron.sk) - má výborný nebulizačný výkon + utiahne aj inhalovanie hustejších roztokov (Yabro). Máme doma staršieho predchodcu tohto inhalátora, používame ho veľmi často /denne/ a funguje bez problémov. K tomuto modelu sa dá dokúpiť aj nosová sprcha (za cca 20 EUR). Na stránke nájdeš aj model s nosovou sprchou za 53 EUR - ten má ale menší výkon.

laura222
autor
21. apr 2023

@silvi70 super dakujem a Yabro sa moze od akeho veku? Maka ma len 4

laura222
autor
21. apr 2023

@andrea_prestastna ten som videla vyzera fajn len nepoznam nikoho co by s nim mal skusenost tak pozriem parametre

silvi70
21. apr 2023

@laura222 Yabro je bez vekového obmedzenia. Na bežné inhalovanie postačuje Vincentka. Yabro sme zvykli dávať pri pretrvávajúcom kašli. Môže sa dávať aj ako prevencia v období chorôb - treba si naštudovať leták. Okrem Yabro /voľnopredajný liek/ môže lekár predpísať aj iné prípravky, aj s týmito si tento inhalátor poradí. Tie inhalátory, ktoré sú spomínané vyššie (modrá mačka) je tiež Omron. Cena je 49 EUR, tiež je možnosť dokúpiť nosovú sprchu. Rozdiel je vo výkone. Mačičkový má účinnosť inhalácie – 0,06 ml/min. (množstvo liečiva skutočne vdýchnutého počas inhalácie za min.). OMRON C28P má účinnosť inhalácie 0,12 ml - znamená to, že pri jeho použití sa skracuje doba inhalácie. Na tej stránke, ktorú so uviedla, sú inhalátory aj iné výrobky lacnejšie než inde. Objednávala som odtiaľ pár výrobkov /tlakomery, teplomer, inhalátor/ - všetko bez problémov. Skús si porovnať parametre jednotlivých inhalátorov. Ja si však myslím, že inhalátor je prístroj, ktorý má slúžiť niekoľko rokov, preto sa oplatí investovať pár eur naviac a kúpiť prístroj, ktorý bude funkčný aj o 5-10 rokov. Ten náš sme kupovali v roku 2019.

lucijalucy
21. apr 2023
laura222
autor
22. apr 2023

@silvi70 ano presne to som porovnavala, z omron inhalatorov mi vysiel najlepsie cize objednam ten. Na inych strankach je trosku drahsi ale zas sa neplati doprava, cize cena je potom porovnatelna

jakubrianka
22. apr 2023

Omron cena 85€. Má aj detskú masku aj dospelácky nástavec. Nekvapká, aerosól je pekne rozptýlený.

silvi70
22. apr 2023

@laura222, ak máš VšZP, tak cez Celimed máš zľavu 10%