Ostroha päty

priora
19. aug 2016

Ahojte,
Bola som u ortopeda s bolestou paty a chodidiel ktora mi zacala v tehotenstve. Cim dalej ma to viac boli a lekar mi povedal ze ked zacnem priberat bude to horsie. Mam dostat vlozky do topanok a ultrazvuk. Odporucil mi schudnut ale problem je, ze kojim a schudnut sa mi neda, 2 mesiace sme sa trapili s kojenim, zmizlo mi zo dnA na den mlieko a rozbehla som to mesiac s cievkou. Konecne kojim bez problemov a teraz toto? Vie mi niekto poradit, lebo ani neviem ci to bude lepsie ked schudnem, lekara som sa ani nedtihla opytat.,,

hrasok100
19. aug 2016

Patne ostruhy su velmi neprijemne a dlhodobe ☹ Ano, ked schudnes, pomoze to. Mne pomohlo sa velmi setrit (mala som na oboch patach, bohuzial az v takom stadiu, ze som skoro nemohla chodit - prechadzky s kociarom nepripadali do uvahy). Tiez bol fajn ultrazvuk - u jednej nohy to pomohlo skvelo (robi sa to u fyzioterapeuta, cca. 10 sedeni), cvicenie, ktore mi tam ukazali. Dalej pomoze nenosit dlhodobo tazke veci (u maleho dietatka tiez nerealne) a casto triedat topanky, aby mali iny sklon. Drzim palce, je to beh na dlhu trat, ale az ten zapal odoznie tak je to parada 🙂 (mne to trvalo rok ☹ ).

rheuska
19. aug 2016

Kamoš bol na laser. Proste mu to nejako presvecovali a polepsilo sa mu to.
Co má spoločné chudnutie a dojčenie? Pokiaľ viem ani cvičenie, ani primerane prispôsobená strava naň nevyplýva negatívne . Skús prebrať s laktačnou poradkyňou. Pozri články na mamila. Neboj o mlieko neprídeš. Len všetko s rozumom treba robiť.

onura
19. aug 2016

Ahoj. Ja som to mala na obidvoch chodidlách. Mňa hneď môj všeobecný lekár poslal na ozarovanie do Rím. Soboty. Bolo to vlani. Trikrát to oziarili. Odvtedy mam pokoj. Je to zápal. Chudnutie ti nateraz nepomôže, najprv treba odstrániť problém.

priora
autor
19. aug 2016

@hrasok100 ja mam uz tiez problemy schodzou.,, fakt pri kAzdom kroku neskutocna bolest.,, a predtym ma to bolelo po prechadzke a teraz uz od rana cele dni :( chcem pockat co spravi ten ultrazvuk,,,

priora
autor
19. aug 2016

@rheuska neviem nikde najst kde robia ten laser,,, doktor povedal ze mam schudnut ale bohuzial sa mi kila nehybu dole ale hore.,, po prvom synovi som schudla 25 kg ale nekojila som.,, a teras ti nejde

priora
autor
19. aug 2016

@onura otec to ma tie, ze ultrazvuky mu nepomohli ale az to ozarovanie, lekar mi povedal, ze na ozarovanie som este mlada.,

onura
19. aug 2016

Ja mam 36 rokov. O tom som nepočula zže nejaký vek je ohraničený. Viem že sa pýtali len či nie som tehotná.
Ozarovanie je iba na to miesto kde bolí a trvalo to asi 2 minúty. Podľa doktora je tonajspolahlivejsia metóda. Ostatné vyťahujú peniaze z vrecka a pomôžu dočasne. Môj názor.

rheuska
19. aug 2016

@priora jemu to robili v Irsku, ale na Slovensku mu povedali o tejto moznosti. Skús pogooglit. Tu platil okolo 60-70€ (ak si dobte pamätám) za sedenie a robili mu to asi 4 či 5 krát. Doma by to malo byť lacnejšie, len kamoš už nemal toľko dovolenky.

onura
19. aug 2016

Ja som neplatila nič.

mimka11111
19. aug 2016

@priora nie každému môže ožarovanie pomôcť, resp. len na určitý čas...doporučila by som skôr rázové vlny....možno trochu bolestivejšia metoda,ale o to účinnejšia....mám skúsenosti, že po ožiaroch sa ostrohy vrátili

xevulax
19. aug 2016

mojmunoconovi davali obstreky a pomohli. ozarovanie ako posledna moznost

sjuzan77
19. aug 2016

@priora tiez odporucam razove vlny, mama sa s ostrohami trapila x rokov, po ozarovani sa jej to vzdy vratilo. Pred 6 rokmi sme sa dozvedeli o vlnach, absolvovala to a odvtedy ma pokoj.

anaja81
19. aug 2016

ja som po ozarovani oboch noch a mam stavy, ze ma bolia obe, niekedy len jedna a niekedy vobec....a to som ukoncila druhu seriu oziarov v RK....dalsie oziare sa mozu az po 7. ci 8.rokoch....mne este ked na zaciatku ortoped pichol obstrek tak mi to pomohlo, ale tym, ze som ho potrebovala opat a v dost kratkej dobe tak ma poslal na oziare...a vraj sa to da odstanit aj operativne, ale si neviem predstavit ako by som fungovala pri dvoch detoch

anaja81
19. aug 2016

@mimka11111
@sjuzan77 ste ma prekvapili s tymi razovymi vlnami....mne to ortoped vobec nespomenul...ale vdaka, ak sa k tomu dostanem, ze ich opat budem riesit (zatial je bolest znesitelna a nie je vzdy) tak to urcite spomeniem lekarovi

mimka11111
19. aug 2016

@anaja81 nam to tiez ortoped nespomenul, ale spomenul ako poslednu moznost operaciu paty....rozrezanie a obrusenie ostrohy.....oziare nam "pomohli" asi len na 2 mesiace a potom nam dokonca obvodna lekarka odporucila vyskusat razove vlny.....odvtedy ubehol rok a po ostrohach ani stopy 🙂

priora
autor
19. aug 2016

@onura no hovoril ze som mlada a sa ma pytal ci este planujem deti tak mizno koli tomu ten vek 🙂

priora
autor
19. aug 2016

@sjuzan77 teraz som nasla tu v bratislave len nikde nevidim cenu a niekde som citala, ze to boli.,, ked uz fakt pri dvoch detich to neni srandA., kupila som si vlozky skoro za 50€ tak aspon tak zstial

priora
autor
19. aug 2016

@anaja81 mne dojtor povedal, ze to budem mat dokonca zivota a uz sa toho nezbavim.,, som s placom vybehla.,, naznacil mi ukoncit kojenie a schudnut.,, ale ta mala je spokojna a ja tiez., az na tie bolesti.,

onura
19. aug 2016

@priora odkedy nemám S tými patami problém, schudla som 15 kg, lebo sa môžem hýbať. Nič nebolí. Aj môj otec to mal, je to asi dedičné.

terezka1947
19. aug 2016

@priora manzel sa s tym trapi uz dva roky....utz,nic,razove vlny nic.....dokonca aj laser,tiez niec,nakoniec bral od reumatologicky nejake protizapalove silne lieky,lebo uz ma silny opuch a ortoped to neriesil
na chvilu preslo,ale opat zacina....uz by skusil aj to ozarovanie,ale tiez mu tvrdili,ze je mlady....no lenze,ked nohy bolia?je to zufale...a teda,on sportovec velky,ani nadvaha...nic...nechapem,aj vlozky do topanok XY...aj super topanky...ale odburat to nevie

priora
autor
19. aug 2016

@terezka1947 boe to je strasne :( som myslela, ze vzdy sa to nievom da odburat :( ja neviem ci mam ukoncit kojenie a davat malem um aby som schudla a nepriberala aby sa mi to nezhorsilo.,? Ale ked si nato spomeniem tak len plac., ja som pred tehu aktivne cvicila sa bojim aj ze sa ktomu nebudem moct vratit., a tie obstreky injekcie ci co to tiez nic?

priora
autor
19. aug 2016

@onura no ja schytam vsetko.,, tehotenska cukrovka pri prvom a aby zo nebolo take lahke asik teraz toto.,, otec nosi vlozky a to ozarovanie a ok a iba kusol ho bolel, boky chodidiel a mna velkovo chodidla a paty aj s bokov.,,

onura
19. aug 2016

@priora určite to treba riešiť, aby to nenarastlo a tá operácia - vysekavanie kosti to neznie dobre.
Mňa to bolelo rok hlavne ráno som nemohla chodiť iba po špičkách. Náhodou som to spomenula pred Dr. a hneď mi povedal že sú to kohútie ostrohy. No skoro som odpadla. Predpísal mi lieky ale mi nerobili dobre -preháňalo ma. Tak ma poslal na to ozarovanie. No som zvedavá, či ešte budem mať S tým problém. Mne Dr. povedal že schudnúť 20 kg. Mám z čoho ale beriem aj tabletky na štitnu žľazu a nejde to tak zhodiť kilá. Držím palce. 🙂

terezka1947
19. aug 2016

@priora obstreky-injekcie nemal...a sam lekar mu povedal,ze by si to v zivote nedal ani sam...

eadame
19. aug 2016
eadame
19. aug 2016

skúste ortopedicke vložky do topánok

butterfly333
19. aug 2016

ortopedicke vložky na ostrohy nepomožu ja som si to dala na oboch nohách operovat nebolo to nič príjemne je to už 17rokov ale už nenarástli a mám pokoj.

priora
autor
19. aug 2016

Ja som si kupila medicovi twin heels vlozky a je v nich voda su fajn ale teraz sa aj vyzut bojim.,,

hrasok100
19. aug 2016

Este dodam info od mojho lekara - operaciu mi neodporucal, ze riziko narkozy a nasledneho hojenia nestoji zato, aby sa to opat vratilo (ostruha narastla naspat). Mne predpisal lieky na bolest a zapal (bolest sposobuje zapalena slacha, do ktorej ostroha ryje) a to pomohlo. Teraz vzdy ked citil, ze som pretazila nohy v dany den, dam si extra zalezat na tom, aby som precvicila cviky, ktore mi predpisal a dalsi den si vzala pohodlne topanky 🙂

butterfly333
19. aug 2016

ja som bola pod narkozu cca 12x plus nejake epidurálky a v pohode,ostrohymi už nenarástli aje to 17r od operacie.