Osmička alebo trojklanný nerv

slavka1957
16. dec 2024

Ahojte, už týždeň tu riešim zuby, kde mi od jednej zubarky bolo doporučene vytiahnuť osmičku nakoľko mám také tlmené bolesti,prirovnala by som to aj k takému páleniu a citim to každý a celý deň, nejak sa to nezhoršuje, zub je mŕtvy a je na ňom kaz. Je to taká otravná bolesť. Cez víkend som si všimla že ma boli na stlačenie jeden spánok, dnes mi obvodný lekár povedal že môže byt podráždený aj tento nerv. Na štvrtok som objednaná ku zubárovi vybrať tu osmičku ale mám teraz obavy či to nemôže byt len ten nerv?ake ste mali príznaky, vôbec neviem čo mám robiť lebo idú sviatky a potrebujem si to do piatku poriešiť. Ešte poviem že mi brali krv a zápal v tele nieje, zubný RTG nad zubom tiež neukázal zápal,som úplne bezradná. Nemáte skúsenosť? Podľa vás je to skôr zub alebo ten nerv ak ste to niekto mali.moze to byt že aj od zubu boli ten nerv alebo len opačne? Ďakujem

janetinka27
16. dec 2024

@slavka1957 asi to bude ten zub.bolest zo zubov sa zvykne sirit kludne aj do oka, lica atd
Ja som bola aj na neurologii kvoli trojklannemu nervu, mala som neskutocne bolesti a bol to nakoniec zub

zobaka
16. dec 2024

to bude zub, riesim podobne, len ja uz mam potvrdeny zapal pri koreni

slavka1957
autor
16. dec 2024

@zobaka ja som minulý pondelok tam nemala nič, myslite že za koľko by to snímok ukázal. I keď som čítala že RTG to nemusí ani zachytiť. Mate aj by len také tupé bolesti. Resp. Pálenie?za mňa toto ešte nieje stav na trhanie ale povedali mi že s tým zubom sa nedá nič už robiť a bojím sa aby to nerozbolelo akurát vez sviatky leno nebiem kde mi ho výberu 😭

zobaka
16. dec 2024

@slavka1957 nie, proste ma boli na poklep a zahryz, treba to riesit proste, nic ine neostava, ja som zase ten typ, ze keby mali na mna cas riesim hned, netreba o tom filozofovat, pohotovosť funguje aj cez sviatky

slavka1957
autor
16. dec 2024

@zobaka len mňa upozornili že na pohotovosti mi osmičku nebudú trhať preto som v takom časovom strese. Tak to obdivujem takýto prístup , ja to tiež síce riešim už skoro dva týždne ale chcela som vyskúšať všetko aby som predišla trhaniu a asi sa tomu nevyhnem 😔

zobaka
16. dec 2024

@slavka1957 pozri ja to riesim dva mesiace, chodim tam ako na klavir, lebo mi to nevie urobit a novi zubari maju az neskore terminy, keby mi blbne osmicka dam ju von na chirurgii a vobec sa o tom nebavim, v minulosti som si ju dala vytiahnut, lebo mi tlacila na lice a sposobovala afty

slavka1957
autor
16. dec 2024

@zobaka obdivujem vás, ja mám traumu a riadnu. S najhoršie je že mám už dosť zubov svojich von a už mi je ľúto každého jedného 😔toto je pre mňa zatiaľ taká otravná bolesť ale zas nechcem ro nechať do tej bolesti keď sa budem škriabať hore stenami a injekcie nezaberú. Už som si tiež prežila dosť so zubami 😔tak mám rešpekt

zobaka
16. dec 2024

@slavka1957 aj ja sa bojim, minule som tam skoro zamdlela, to je zivot proste, ale pre mna jednoduchsie dat zub vytrhnut ako sa nechat v nom sparat dve hodiny, ktore nikam nevedu a tak dookola, najma ked je problem s viacerymi zubami, takze hlavu hore

slavka1957
autor
16. dec 2024

@zobaka teraz som si bola klepať po zube raz boli ale taká mierna bolesť a raz nie, ďasno okolo tej osmicky raz boli raz nie ja som už t toho čistý idiot. A najhoršie je na tom, že človek na to stále mysli 😭s nič ma nebaví lebo riešim od rana do večera len zuby dať vytrhnúť alebo nedať čo ak to prejde atd som vyčerpaná z Toho nenormálne