Ahojte zienky.. chcem sa s vami poradit. Zazila uz niektora z vas, ze by sa jej vyrazne niecim oslabila psychika nahle? Napr. Z nejakej vitozy? Ja uz som zufala, donedavna v uplnej fyzickej a psychickej kondicii a teraz som uz len ako taky duch pohybujuci sa. Nic ma nebavi, kazdy mesiac chora.. ale hlavne s kazdou chorobou mi prichadzaju take stavy, ze sa nespoznavam.. nemozem spat, nechuti mi jest a premyslam nad neskutocnymi blbostami.. co to moze byt, ked clovek nahle situacie, ktore predtym ani neriesil, teraz preziva ako najvacsiu katastrofu? Ako sa odosobnit od myslienok, ktore v hlave nemaju co robit? Nemate skusenost?
@mirkava dakujem.. skusam vsetko mozne, uz mam ale pocit, ze mi preplo.. trva to uz od januara a stale sa to vracia, vzdy ked ochoriem, psychika odchadza😳.. a prichadzaju hluposti, o ktorych treba “surne” premyslat.. uz by som bola rada keby to skoncilo, lebo som bola zvyknuta na aktivny zivot a nie depkarcit doma na gauci🙁
@mirkava nad normalnu depku sa povzniest neda, je to velmi vazna psychicka choroba, je nutna spolupraca s odbornikmi
@miska222111 talk v tom pripade asi len porozpravat s odbornikom. Drzim palce 😉🤗
v zivote su rozne obdobia, ja som si takym tazkym presla minuly rok v aprili/maji. Zaciatkom roka mi zacalo sumiet v pravom uchu, mala som chvile, ze sa zblaznim. Nezblaznila, sumi mi stale, ale zvykla som si. Jasne, ze som si citala internet a vsetky mozne diagnozy. Potom prisli nejake zaludocne problemy, schudla som. Vobec som sa necitila vo svojej kozi. Kazdy den rano som sa sama seba pytala, ako sa citim. Dala som sa vypisat, sla som na preventivku, zistili mi vysoky krvny tlak, zacala som liecbu. Potom som sa dala doporiadku a teraz sa mam uz super. Spominam na to, ako na hrozne obdobie, ktore verim, ze sa nezopakuje.
@monro to fakt? Ja riesim sumenie hucanie v usiach uz mesiac.. prave beriem atb lebo mam aj nejake chytene dutiny, ale nezda sa mi to..cize mi sumi v usiach a mam psychiku na bode mrazu.. ked sa nachvilku polepsi, tie usi to pripomenu..smiem sa Ta spytat, bola si s tymna usnom aj? Mas pravdu toto su hrozne obdobia, ja si zacinam mysliet, ze toto moje nikdy neskonci
@miska222111 ja Ta uplne chapem.....2tyzdne dozadu som mala chripku ako nikdy predtym. Teploty,bolest tela hrozna, myslela som ze sa dobrovolne odvezem do špitalu. Do toho som sa dozvedela že je moja mamina važne chora. Takto zavreta 9dni doma+dalsie 3dni sama so synom lebo tiez ochorel...nesli sme ani s mužom a dcerou na planovanu lyžovačku. Ich som pustila lebo som jej nechcela kaziť prazdniny. Nasr.ta na cely svet, na manzela ze nas nechal doma..total depka "na rozvod".... Pomohlo mi po vyzdraveni ist von, medzi ludi, na vzduch, do obchodu.... chyba mi šport, ale citim že to este fyzicky nedam. Takze ano....myslim ze choroby (telesne) menia aj psychiku. Neda sa to oddelit.... Držim Ti palce aby si sa vymanila z toho zleho kolotoča.
@miska222111 urcite skonci, ja som tiez vselijako rozmyslala. Pila som caj z medovky, levandule. A vravim, dalo sa to do uplneho poriadku. Na usnom som bola, ale len raz, poslali ma na rontgen krcnej chrbtice a na audiometriu. Vseko ok, len ze tu krcnu mam nejaku narovnanu. Cvicila som potom nejake cviky...nakoniec som to nechala tak. Ja som ale chora nebola, mne to zacalo z nicoho nic same od seba.
@monro ja neviem kedy to presne zacalo, ale stale mam pocit, ze od poslednej choroby( lebo tento rok uz mam dve za sebou). Som unavena z doktorov, nechcem tam opat ist, ale budem musiet, lebo uzivam piaty den atb a nic. V praci si podchvilkou beriem volno, lebo mi stale nieco je.. clovek sa citi ako jediny a najvacsi hypochonder
@romiada ved skusam aj vypadnut niekam aj zavolat kamoskam, ale to ked odide chut do vsetkeho tazko sa to dava do poriadku, zvlast ked sa clovek ani fyzicky neciti ok.. darmo, to zdravie je predsa najviac
@miska222111 hlavne si teraz preliecte tu infekciu..a hlavu hore, vsetko bude OK 🙂
@miska222111 a co tak skusit testy na chlamydie? to je taka pliaga, ze si vkuse oslabena, chora, tazko sa toho zbavuje....no a potom je človek v takomto zacyklenom kolobehu.
@romiada chcem to povedat lekarovi ked budem na kontrole
Clovek je taka chemicka nadobka, mozu ti chybat nejake vitaminy, hlavne ak si mala atb nasadene. Skus si davat b komplex, ten ma vplyvaj na nervovu sustavu. Ja som u nasej dcery vypozorovala, ze ona po chorobach alebo ako ich sucast byva placliva a akoby si prestane verit. A viem, ze jej chyba to becko vtedy, pretoze ma hodne popraskane pery a sklon k aftam. Je sice malacka, ale ta chemicka rovnovaha je podobna u dospelaka aj dietata. Dalej sa hovori ze na imunitu je dobre d vitamin, aj v krvnych vysledkoch to imunologovia pozeraju, ake mas hodnoty dcka, v zime a sere slniecka niet, takze aj ten mozes doplnat, z ryb, rybieho oleja. Ten tiez posilnuje aj nervovu sustavu.
@miska222111 ahoj, mne sa to stalo. Mala som 5 týždňov chlamýdie, ktoré prešli do zapalu pohrudnice. Po mesiaci sa vrátili, to už som nezvládla psychicky. Dostala som tetanicky záchvat, myslela som, že umieram. Odvtedy mám paniku z každej choroby, virózy, bolesti. Som z toho vyčerpaná, no snažím sa žiť pozitívne.
@miska222111 myslim ze normalna depka. Skus sa nad to povzniest, stretnut sa s priatelmi, ist trosku von, rob nieco co ta bavi... mozno to chce len cas, prejde a zase vyjde slniecko 😉😊🤗