Ošetria ma na pohotovosti, keď nemám hotovosť a chcem platiť na splátky?

25. jún 2024

Dobrý deň. Mam takú otázku.. sice som nebola na to pripravená.. teraz som mala clviac vydavkov, ale začal ma strašne bolieť zub a poobede pojdem na pohotovosť (k svojmu sa mi nedá, som teraz bez auta a cestu mam daleko) .. ale pozerala som cennik na pohotovosti, vedia dávať aj na splatky? Ci bez peňazí ma neošetria ? Ako toto vlastne funguje ? Za svojich 30rokov zivota nemam s tym skusenosti, ale zub bude musiet ist urgentne von. Ďakujem za radu.

tahomi
25. jún 2024

Na splatky ti urcite na pohotovosti nic neurobia, skus si od niekoho pozicat.

beasy
25. jún 2024

pokiaľ sa jedná o súkromnú pohotovosť, každý poskytovateľ má svoj cenník a pacient úkon platí v plnej miere priamo na mieste a naraz, splatky urcite mozne nie su teda pokial viem tak nie, ceny závisia od lokality, stupňa vybavenia ambulancie a rôznych ďalších faktorov. Štátna pohotovosť by mala zohľadniť, či ste absolvovali preventívnu prehliadku a máte nárok na čiastočnú úhradu výkonu zo zdravotného poistenia.

h2
25. jún 2024

To akože nemáš na vytrhnutie jedného zuba??? Ja neviem, koľko za to pýtajú na pohotovosti?

beasy
25. jún 2024

@h2 tak viem ze sa to priemerne pohybuje od 50-70€ za extrakciu na pohotovosti

rodinka20
25. jún 2024

Skús si tam zavolať, a opýtaj sa koľko sa platí. Ale načo máš zbytočne platiť, keď ti ho môže vytrhnúť tvoj zubár ? Radšej si zohnal odvoz a choď ku svojmu.

sisa_s
25. jún 2024

BA pohotovost: Chirurgická extrakcia zuba múdrosti, dolný od 250 €, horny od 180e...+anesteza
@h2

nikha2809
25. jún 2024

@beasy v BB som platila len 20€ no ale bol to mliečny zub

h2
25. jún 2024

@beasy
@rodinka20 Ja som pred pár mesiacmi platila u svojho zubára za vytrhnutie 80€. Myslela som, že na pohotovosti to bude viac, ak s tým má autorka problém.

beasy
25. jún 2024

@sisa_s ale autorka nepisala o osmičke 🙂 asi ide o klasicky zub

h2
25. jún 2024

@sisa_s Ďakujem, toto už sa mi zdá byť reálnejšie.

beasy
25. jún 2024

Je rozdiel ak sa trha klasicky zub a ak sa trhaju osmičky, pri osmičkách je cena vyššia, samozrejme je to drahsie aj na sukormnych klinikach ale viem ze v Ba na Nivach robia klasicku extrakciu na pohotovosti od 50€ 🙂

sisa_s
25. jún 2024

@beasy aj tak to je 100+..ale jasne, zalezi od lokality, no autorke zjavne nejde o 50e sumu, ktoru chce platit na splatky

autor
25. jún 2024

Ide o 8mičku zub

beasy
25. jún 2024

Fuha tak to radsej riesit u svojho zubara leno na pohotovosti je to drahsie a solatky sa pravedepodobne nedaju, este som o tom nepocula ze by to niekde tak robili

sisa_s
25. jún 2024

A to sa plati dopredu? 😀 nikdy som to neriesila...co ked vytrhnu a ups, nemam so sebou peniaze? 😀

beasy
25. jún 2024

@sisa_s ja som raz v Nitre na zubnej nemala so sebou dosť tak ma s dierou v ustach poslali o ulicu dalej ku bankomatu aby som vybrala a ako poistku ze sa vratim chceli nechat občiansky preukaz 😂 oni vedia ako sa poistit

sisa_s
25. jún 2024

@beasy novy OP vybavit stoji menej ako zub😅

autor
25. jún 2024

@beasy neda sa mi k mojmu ist mam ho teraz momentalne dosť daleko cez cele slovensko

beasy
25. jún 2024

Aha jasne chapem a co tak v okoli najst nejakeho ktory by bol ochotny zobrat urgentne ale nie je pohotovost? 🙂 vypytal by si zrejme menej asi by bolo treba obvolat zubarov v okoli mozno by sa nasiel nejaky ochotny ci?

lakebabe
25. jún 2024

Vytrhnutie u nás na pohotovosti cez víkend 100 eur viem , ze to bola taka dlhodobo rovnaká cena

guudy
25. jún 2024

@sisa_s autorka nepise nic o osmickach..

hipuska
25. jún 2024

Plati sa vzdy po. Co sa stane ak clovek nezaplati? 🙈

sisa_s
25. jún 2024

@guudy uz pise

ivka21
25. jún 2024

Pohotovost u nas stoji 2 e ako klasika ked idete na urgent ale u nas je len cez vikend a urobia len to najnutnejsie. Inak trhanie zubu klasika 30e za injekciu

gemerka17
25. jún 2024

Ako vieš ze ti budu osmičku trhat? Máš ho tak skanzeny a je cely vonku ? Ak ti rastie, tak zub bolí a možno ti to len ošetria a dajú lieky. Zas na pohotovosti sa ti nikto nebude vrhať do chirurgickeho odstránenia osmičky. A osmičky sú draha záležitosť, treba rátať s vyššou sumou. Na splátky pohotovosti nefunfuju.

matullienka
25. jún 2024

Skús obvolat stomatochirurgie v okolí pokiaľ ide o osmičku, v MT je taká v nemocnici len netuším aký termín ti dajú, je potrebné aj výmenný lístok ale nemala by si tam nejak extra doplácať

guudy
25. jún 2024

@sisa_s si jasnovidka?😂😂😂😂😂

brita
25. jún 2024

Osmicku ti asi len tak na pohotovosti nevytrhnu.To robi stomatochirurg.

sisa_s
25. jún 2024

@guudy to bol len priklad ved, ze zub na pohotovosti nerovna sa len 50e 😀 ze to mozu byt aj ine sumy

monikkatt
25. jún 2024

Treba ist k zubarovi, on posudi co dalej.. mne vsetky osmicky vytrhol moj zubar.. za dve minuty, ziadny stomatochirurg
Ale na splatky to zial asi nepojde a uz vobec nie na pohotovosti