Caute chcela by som sa opytat ci to ma.niekto podobne ako ja.a ako to riesit... Chodim k zubarke kazdy mesiac opravuje mi zuby po predoslej zubarke... terajsia zubarka mi potahala nervy kedze kazy boli hlboke niekde stacilo vyvrtat kaz a zaplombovat no u mna je ten problem ze po vrtani ak je to moc bolestive sa mi vracaju dpankove migrenozne bolesti mala som aj trpnutie tvare az ku krku... dalsi problem je ten ze v osetrenych zuboch ma obcas tak šklbne zabol... niektore zuby este nemam opravene ma.to nejaku spojitost? Mozu za bolest podrazdene nervy? Doktorka tvrdi ze zuby opravila poriadbe ...som zufala a vycerpana z tohto kolotoca... samozrejme 24teho idem ba naurologiu ci problem.nie je v trojklannom nerve
@shawlin to je taká blana, ktorá sa dáva na zub, keď plombuje, aby sa tam nič nedostalo. Dnes už bežný štandard u zubárov. Čiže aj toto môže byť problém. Samozrejme keď ešte nie sú spravené všetky zuby aj to môže byť odpoveď. Zub môže byť po ošetrení ešte citlivý aj po ošetrení a tiež môže byť pod ním kaz.
@shawlin ano...mam tiez robene kanaliky a obcas citim..hlavne pri zmene pocasia mozu reagovat horne stolicky. Treba este skusit z tych zubkov zbrusit, mne pomohlo aj to.
@shawlin podľa mňa keď je koreňová výplň dobre urobená bolieť by to nemalo. Ja mám jeden urobený úplne tip top ani neviem keď na ňom jem. Druhý mi robili v tehu a nechceli kôli jednému zubu robiť snímok, a na tom som pol roka nemohla zahryznúť, lebo som mala vkuse pocit, že mi tlačí hore plombu. Na snímku pekne vidno, že jeden koreň mám zaliaty iba do polovice. Nie je dobre urobený, neviem koľko vydrží 🤷. Ale z mojej skúsenosti z rodiny aj mužovi čo robili pekne pod mikroskopom nikto nemal problémy, úplne bez bolesti sú tie zuby, tak neviem.
@miskamicha mne jeden zubár, podotýkam veľký odborník povedal, že je nezmysel, žeby zuby boleli zo zmeny počasia. Dôležité je aby boli správne vyplnené kanáliky, a to je kameň úrazu u mnohých zubárov, že to nevedia dobre urobiť alebo na to nemajú adekvátne vybavenie plus čas.
@janka1011 nie, horne stolicky mozu, ale nemyslim typicku bolest skor ako tlak... precitajte si o tom. Taketo opravene zubky mozu reagovat aj na zapal dutin. Mpj zubar pouziva mikkroskop, radil sa aj s inymi kolegami,ukazoval rtg snimky a uz lepsie sa to zaplnit neda 🙂
@shawlin nemal by. Ale ak je tam tupa pulzujuca bolest tak to normalne nie je.
@janka1011 pridavam vyjadrenie zubara- Mnoho ľudí sa sťažuje, že ich mŕtve zuby pobolievajú pri zmene počasia alebo ročného obdobia. „Je to bežné, ale tolerujeme to len pri horných zuboch. Ich korene sú totiž blízko prinosových dutín, preto môžu reagovať na nádchu alebo zápal horných dýchacích ciest. Nejde však o klasickú bolesť. Mali by ste pociťovať nanajvýš mierny tlak,“ vysvetľuje MUDr. Andel. Ak mŕtvy zub vyslovene bolí, treba ísť bezodkladne k lekárovi. Plus niekedy sa zda ze to zubar zle spravil ale moze sa vyskytnut bocny kanalik ktory je pomaly az neviditelny / na rtg to nie je vidno/ a uz je zle.
@miskamicha ja presne takto citim akoby taky tlak, nie je to vyslovene bolest. Zacalo to v zime, ale teraz pri zmene ppcasia alebo choroby to citim.
@shawlin používa zubárka kofferdam pri plombovaní a vyplna kanaliky pod mikroskopom ?