Osadenie čapu a následne korunky na zub

werciatko04
31. jan 2019

Prosím pomôžte mi ak mal niekto taký problém .... Zlomil sa mi zub rozhodla som sa pre jeho záchranu ...či že osadenie korunky na koľko brúsenie a odtlačky už mám za sebou tak som včera absolvovala ďalšiu návštevu u zubára odvádzal mi cap ...na koľko ani neviem čo mi tam dával ale stále mi to stým potieral a len viem že ma to stúpalo na jazyku a na perách keď mu trocha stojí potieklo.... Ide o to že som už keď som šla od neho cítila že ďasno mám aké si oskrete alebo také niečo neviem to správne definovať ....no dnes som si všimla že je skôr ako keby spálené alebo ja neviem také ranene .,. A trocha naliate..... Máte stým to niekto skúsenosť. Neviem čo si na to dať .... A či je to vpoho alebo tam radšej ísť ? Ďakujem za každú odpoveď .

werciatko04
autor
31. jan 2019

Pridám ešte foto

katarina40
1. feb 2019

@werciatko04 ahooj mozem sa spytat tiez idem na brusenie zuba a neviem co ma to vlastne caka boli too???☹nemam stym skusenost a v pondelok mam ist a mam strach ze coto vlastne ma caka....dakujem krasne alee tak vyzera to naozaj ako niecim popalene doslova ako niecim vyzrate

werciatko04
autor
1. feb 2019

@katarina40 no mam to stale rovnake .... uvidim do pondelka dnes som saa tam nedovolala .... dost je to neprijemne !!!
A to brusenie mna osobne to nebolelo len strasne dlho a vela vrtal myslela som ze to ani neskonci inak vpohode hned potom mi robil odtlacky tam samozrejme musi pouzit svoju silu dr tak ze musel dosst zatlacit jedine co ma bolelo bolo ked mbi opichaval ani neviem cim okolo korena okolo celeho do okola aby ho oddelil to bolo neprijemne velmi ...ale to zalezi ako mate zlomeny zub ...idu vam davat tiez korunku ?

katarina40
1. feb 2019

@werciatko04 juuuj🙏🙏tak ako ze to bude príjemné samozrejme necakam ano idú mi dávať korunku ale prečo neviem teda zlomený zub nemám tak neviem...a boli vas to myslím to spalene???ach jaaj

nikaeli
1. feb 2019

@werciatko04 ja som mala take cosi na dasne po tom, ako mi dr.pichla anestezu.. podla mna je to spalene od dezinfekcie.. najprv som to mala len cervene a take drsne, neriesila som.. ved citlive po zakroku.. no na druhy den to uz bolelo a vecer som to mala presne take, ako ty.. tiez bol vikend, striekla som si na to Tantum Verde, co je na bolave hrdlo a pomaly to zacalo schadzat.. trvalo to asi tyzden, kym sa celkom zahojilo..

darkabarka23
2. feb 2019

Tak toto vyzera velmi zvlastne,to nerozumumiem tejto situacii vobec,co sa zubu tyka,ved nie je obruseny,to sa brali z tohto zubu odtlacky???? Ani cap tam nevidim a dostavbu.Ved postup je taky,ze sa da cap,ci uz nadsatavbovy,alebo do korena po KV,zu sa dostavia,obrusi na taky spicaty kyptik a zoberu sa odtlacky,daj si do guugla,ako ma vyzerat obruseny zub,to co mas ty,nie je predsa pripraveny zub na korunku.Co sa tyka dasna,vyslovene vidiet,ze je od niecoho rozleptane od nejakej chemikalie,co ti daval na zub,a teda toto som este nevidela,aby zubar niekomu takto rozleptal dasna a preco,to tiez nechapem,pretoze ta stena zubu od lica je povodna ,nie je tam nic dorabane .....

werciatko04
autor
2. feb 2019

@darkabarka23 to je kusok mojho zuba kt mi ostal zdruhej strany zvnutra sa, mi zlomila druha polka a cap mam osadeny stej strany neni ho vidiet z boku je osadenydo korena . A ano ostala som pohorsena z toho aj ja ....a sama neeviem coci mi, tam daval ked zaklaadal cap len viem ze ma to stipalo trocha mi stieklo na peru a zrejme aj na dasno co mi povedal on sam ze sa ospravedlnuje .... neviem dnes to uz boli menej vyslovene ma to neboli len pri umivani zzubov ked si to podrazdim kefkou a ked si pritlacim lice .

werciatko04
autor
2. feb 2019

@nikaeli ano presne. Tak v ten den som to aj ja mala len cervene na druhy den uz take to tak ako opisujete... tak ze ste nakoniec ani neboli stym u zubara ?

werciatko04
autor
2. feb 2019

@katarina40 dnes uz menej .... aha tak to neviem ja to rriessim korunkou preto ze sa mi zub zlomil ostal mi len kus respektive polka zubu z vonkajsej strany. Hlavne neech uz to je spravene a je pokoj nemyslela som ze stym budu take to zdlhave opletacky a navyse este aj toto stym to dasnom ....

bobricek1979
2. feb 2019

@werciatko04 nejako ti to vypalil. Nehtiac ja mám tiež také za sebou, ale nič také som na ďasne nemala

werciatko04
autor
2. feb 2019

@bobricek1979 tak to bud rada ...nebolo mi vsetko jedno ked som to objavila pfuuuuuu ....

bobricek1979
2. feb 2019

@werciatko04 no buď je taký necitlivý pán dr, alebo nejako nechtiac

darkabarka23
2. feb 2019

@werciatko04 akoze nie v zlom,ja pracujem 15 rokov v stomatologii,a aj ked sa dava cap do korena po Kv ,na dostavbu,ja u teba na zube ziadnu dostavbu nevidim,aj ked cap nie je vidiet,nehovoriaco tom ,ze zub nie je obruseny vobec ....to ze ti zubar dasno rozpleptal niecim,ok sme ludia ,stane sa,dasno sa zahoji za par dni.

darkabarka23
2. feb 2019

Capova nadstavaba ma vyzerat takto,na zaciatku je zlomeny zub,ide tam biely cap zo sklenych vlakien a zub sa dostavia bielou plombou,to sa robi v jednej navsteve u zubara

werciatko04
autor
2. feb 2019

@darkabarka23 super ....to steje mali hned poveda ze, pracujeete v stomatologii 🙂 a vpoho ja berem kazdu radu a nazor .... a dostavbu ? Ako aku? Ten cap je ako v tvare polovica s pismena U a dal mi ho tak tam kde mi ostalto ten zub tak sa opiera o stenu tej skloviny ci ze to vyzera ako skakaci mostik take do U od hore az dole ..... neviem ci mi rozumiete tazko saa to, tak to vysvetluje .... a ani neviem co ma dalej caka ...preto ze povedal ze este pridem 2 x tak ze neviem co este stym mieni robit ...neviem aky je postup .... ja len dufam ze to bude ok lebo korunka maje bude stat 300-350 eur !!!!! Co je dost vela . A mam pocit ze moje zuby sa zzacinaju ozyvat ked ze sa mi na oriesku odlomilo z. Vrchu na dalsom zube ale to vravel ze tam je maly kaz tak to preto ....mam uz aj strach nieco jest .... ked sa tak to lamu ...neviete mi poradit nieco aby sa tak nelamali ? Alebo to suvisi s mojim druhym porodom ze mam tie zuby take slabe ?

werciatko04
autor
2. feb 2019

@darkabarka23 pfuuuuu mne tam daval cap kovovy alebo titanovi ja neviem

werciatko04
autor
2. feb 2019

@darkabarka23 a este sa chcem opytat netreba si fakt nic davat na to dasno ? Lebo je to vpoho to biele na tom taky ako povlak ?????

darkabarka23
2. feb 2019

@werciatko04 netreba si nic davat na to dasno,ten biely povlak je od hojenia,to je leukocytarny povlak hojenia, kludne to treba nechat tak,netrwba s tym nic robit,za 2-3 dni bude to dasno OK...co sa lamania zubov tyka,lamu sa hlavne mrtve zuby,kde uz nie su cievy a nervy,zub uz nie je vyzivovany a krehne ,dalej sa zlomi zub,v ktorom je dlhodobo kaz,a zlomit sa moze este zub,kde je velka plomba,cize zub je oslabeny.
Co sa tyka toho titanoveho capu,tie sa uz nepouzivaju ,a v tvare U ,tak to teda take som este nevidela,a ani takyto postup,ze dat cap a zub nechat tak,to tiez nie.Hned ako sa dava cap,sa zub nadstavuje s plombou,nech sa dalej nezlomi ,a potom sa brusi v dalsej navsteve. Takto ako vy mate nechany zub bez dostavby som este nevidela. Nehovoriac o tom,ze bez dostavby sa vam lahko zlomi cast,aj ktora ostala. Cena 350 je dost,to vam aku korunku navrhol? Predpokladam zetu najdrahsiu zirkonovu,lebo inak sintu cenu neviem vysvetlit.

werciatko04
autor
2. feb 2019

@darkabarka23 to neviem ako korunku mi tam bude davat....blbe ze to neviem ani neviem proco som sa na to neopytala....... tak ze ste ma moc nepotesili ale som rada za kazdu info .

werciatko04
autor
2. feb 2019

@darkabarka23 a ano na tom zube som mala blombu a zlomil sa na polovicu presne okolo tej blomby....

werciatko04
autor
2. feb 2019

@darkabarka23 opytam sa ho na tu korunku.....nedal mi na vyber ze aku chcem vobec sa nepytal a ja som o korunkach nemala ani potuchy a uz vobec nie co sa tyka materialu,.... tak ze ak dal spravit kovokeramicku cena sa nezhoduje stym co som vam napisala ? Mozem ju odmietnut ? Uz asi nie ze ? Ako on je zazmluvneny ale nechapem ako ked ze za zavedie cappu 70 eur a predtym rtg,odtlacky,bruseniea docastka 50 eur zda sa mi to moc

darkabarka23
2. feb 2019

@werciatko04 no on si moze stanovit ceny ake chce :-\ ...aj ked je zazmluvneny,ale je to kazdopadne veru dost ......

nikaeli
2. feb 2019

@werciatko04 nebola som, lebo to Tantum verde mi pomohlo.. Mozno by stacila aj ustna voda, neviem - nieco dezinfekcne a protizapalove. Ale ked citam, co radi darkabarka23 - tak asi netreba nic 😉 Mna to vsak velmi bolelo a mala som pocit, ze sa to po kazdom jedle zhorsuje.

werciatko04
autor
2. feb 2019

@nikaeli ano ano uz viem ale aj jasom i to po jedle vyplachovala ustnou vodou a dakujem za info 🙂

denka259
3. feb 2019

Utekaj prec od toho zubara.. minimalne ti mal ten zub vyradit zo skusu, aby sa ti nahodou nezlomil a vymodelovat korunku, na ktoru pojde na mieru sita korunka. Tiez mi pride zvlastne, ze ti neponukol na vyber z akeho materialu korunku chces a tiez nevysvetlil a neodporucil material. Cena kovokeramickej sa urcite nezhoduje s cenou, ktoru si napisala. V tej cene sa hybe zirkonova a aj to je predimenzovane podla mna (ale samozrejme zavisi od cien kazdeho zubara).

karinkarisko
18. aug 2022

@darkabarka23 dobrý večer chcem sa spýtať predný zub mi vypadol v tehotenstve,teraz mi ho robí zubár ale že nastreli na pevno tak tie kúsky mi vybral všetko a mám tam presne také hladké ako blomba rovné a povedal že na ďalší mesiac mi dá čap a korunku to znamená že ten srob biely a ten sa do zubu a vloží naň korunku (zub) a boli to ? Keď mi dá inekcie myslím že by nemalo ...a vravel že ešte ptm 3x prídem ale neviem načo ..ďakujem

derdia
18. aug 2022

@werciatko04 daj si herbadent, to mas obycajny zapal dasna.... Nic vazne. Herbadentompotierat anapr corsodyl vyplachovat usta.

werciatko04
autor
19. aug 2022

@derdia dakujem za radu 😉 ale prispevok je stary 3 roky. Vsetko sa nakoniec zahojilo same a korunka zatial bez chybyčky drží a dufam aj dlho ešte bude.

darkabarka23
22. aug 2022

@karinkarisko nie neboli , cap sa dava do mrtveho zuba , uz tam nie su nervy v takom zube 😉

lucinka5051
22. aug 2022

@werciatko04 dasno je podrazdene a znicene po zakroku, v lekarni si kupte corsodyl a vyplachujte...ono to pomoze behom 2 dni ;)