Opuchy tváre, rúk, uší a zátylku

royalpanda
24. jan 2023

Zdravím žienky ... Už od roku 2021 ma trápia nepredvídateľné opuchy tváre, rúk, uší, zátylku...
U kožnej sa mi zistila senzibilita na brezu a na určité potraviny ktoré si sledujem no zatiaľ bezúspešne čiže všetky potraviny ktoré vylúčil lekár ja normálne môžem konzumovať...
Imunoalergolog mi potvrdil správu od kožnej čiže senzibilita na brezu ... Odbery štítnej, cukrovky, autoimunity, quinckeho edem všetko negatívne stále... Lekári ma vždy odbili a poslali znova kožnej znova na imunológiu, že je to len alergia... V zime breza nekvitne...
Už som zúfalá ... Vždy sa mi to stane keď mám byť chorá ... Na predstavu v pondelok ma strasne svrbel nos a kychala som nonstop a v pondelok v noci horúčka a už spomínané opuchy ... Mám z toho neskutočné tlaky v hlave, celková malátnosť , točí sa mi hlava a som úplne slabá... Najnovšie idem na gastro kde pozrú určite potraviny a mám sa znova objednať na imunológiu... Moja otázka na vás neviete čo by to mohlo byť ? Alebo aké vyšetrenia znova žiadať ? Nechcem sa raz dožiť toho aby mi opuchol jazyk ... Pridávam aj nejaké fotky na predstavu

terina25
24. jan 2023

@royalpanda nemozes mat alergiu na potraviny?

royalpanda
autor
24. jan 2023

@terina25 tie ktoré boli odporúčané dr na kontrolu to neboli jem všetko zistili mi brezu a nejaké potraviny ktoré mi odporučili skúmať stav keď ich zjem ale nie zatiaľ nič ..

simsalabim
24. jan 2023

@royalpanda napada ma skrizena reakcia na potraviny - oriesky, jablka, korenie, zeler a podobne. Skus si vygooglit, s akymi inymi alergenmi breza moze byt spojena. Ja som takto zvykla reagovat na jablko iba v sezone kvitnutia liesky a brezy. Ale uz reagujem aj inokedy …

angelinja
24. jan 2023

mas sukromu spravu

angelinja
24. jan 2023

zacni uzivat kazdy den antihistaminika,desloratidine, omarit...hocico n euskotdi ti to ak do mesiaca to neprejde je to zbytocne a alergia to neni...

simsalabim
24. jan 2023

@angelinja toto vobec nie je pravda, hovorim to ako dlhorocny alergik a ako mama dcery do silnou alergiou (nosi so sebou Epipen). Antihistaminika jednoducho stacit nemusia.

angelinja
24. jan 2023

@simsalabim mn to povedala imunologcika ktora dosla praveze na quikceho edem jednej pacientke kedy jej pchali antihistaminika ale jej to nezabralo...ty mas asi dceru s alergiou na pele a podobne..ale toto podla mna neni take

simsalabim
24. jan 2023

@angelinja aj na potraviny a latex napriklad. A autorka tu uz alergiu na brezu ma, takze kludne to moze byt skrizena reakcia - pise, ze je vsetko. Ale nehadam sa, moze to byt aj daco ine.

zuzi56
24. jan 2023

@royalpanda ja mám na chemikálie takúto alergiu, tiež na telové nechty

tanika
24. jan 2023

Toto teds aj mna zaujima , nieco podobne sa mi stalo po alergickej reakcii na atb ktore dom dom vzdy dobre tolerovala , hydr. Inj , ditiaten inj. , stihidtsminkka nezaberajú vobec , nasledoval prednison tabletkovo 60 , 40 mg postupne znižovanie , stane sa mi to pri chorobe odksveni imunity , riešima alergologicka , zacalo to peniciliny ( teda ospamox + fromilid) liečba helikovaktera) po 7 dnoch pl dožívaní dom sa vychadzala riadne . 3 dni i j. Hydrokirtisan pitom 3 tyzdne alerid vtedy pomohlo a pokoj na 5 rokov . Po podaní injekčne novalgin opuch dutin , vysyp, karastrofa spat pomohlo atihist.
2022 obvina sa pomýlila a pichla miesto buskopanu analgin tam bol metanizol ( novalgin a zacalo to , opuch dutin , tvare , zle sa mi dýchalo , cerveny dekot. , tvar a divne mapy po tvari a derolkte sa mi robili , kasel , astma sy rozvinula vdaka covidu a este aj tymto reakciám . 4 mesiace som sa z toho dostávala prednison postupne vysadzovanie atihidtsminika rano vecer na obed . Hruza. Konecne v lete pokoj a nice er 2022 problemy zo žalúdkom masívny helikobakter museli ma preliiecit doxyhexalom a entizol a bum
Alergia opäť ti iste ,atihidtsminika nestačili vyskusa e rozne . Vzdy prednidon . a mspzdkedy cez vianoce imunita oslabena z. Kortikoifov vsetci chory a ja ochorela dali zinnat a ist reakcia , vysoke crp zdosl dutin ist dslfie atb ciplox s reakcia ist tersz nasadený list prednidon 40 mg denne po 8 dnoch znižujem na 35 mg
( aby sa to skludnilo ( pripuchnuta tvar bold trocha , dutiny , nadcha riadna , opuch cievok oboch , doženie oci , cerveny dekor , problem
S dýchaním ( astma spreje) no des msm sko keby tske divne pripuchnute hrdlo. Po vysadení toho svinstva mi bufu robit forci testy na lieky potraviny , histsmin co nik nevie uz ci mi prednison robi dobre ale uz zle. Beriem aj atihist. Nezaberajú . Ns kožné ma nim neposlal leno ja msm hlavny problem dutiny , dychanie , sliznice . Mne sa výťažky , nerobia . Len teda take migrujúce falaky po tvari a dekolte. Nievo podobne sko vidim sj u vas na foto . Nik nevie ani moha skerhologivka vo sy to do mnou deje . Asi pred dvoma roky komplet intolerancie 200 potravín otestovanych . Vsetko v norme , pocka kožných testov snerhia nepotvrdené , krvby ob raz na jednotku len Zelezo znížené , baktérie : yeresiny sa nasli , prekonané mycoplazmy a pluc. Chlamýdie . Tiez som zufala a nešťastná uz sa bojim co jest a jed budem chora sko ma budu liečiť . Stretli sa s takýmto problem . Ozaj gastro potvrdený Iva helikobakter . Vsetko ostane v poriadku .
@royalpanda
A nam otazku kto porobil testy odbery na štítnej, cukrovky, autoimunity, a hlavne na toto quinckeho edem ???? Dakujem
Ozaj a kortikoidy vam nedávali lebo mne uz da Mudr.alergo epipen pero ja sa uz bojim !!! Bdelý , ODI , potraviny nikdy dom takto nereagovala a ani som vela nejedla atb . Ze vraj pk covide sa to mohlo spustiť . ?!?!! Neviem očkovaná nie som .
Dakujem za odpoved a hlavne ak sa s tymto niekto stretol, co robit ked lekári nevefia len kortikoidy do mna pchajú ale mne to ničí imunitu , telo . 😂😂😂

liana03
24. jan 2023

Moja mama má veľmi podobné príznaky, + alergie ale tieto opuchy a fľaky má z histaminovej intolerancie

tanika
25. jan 2023

@angelinja velmi ma zaujima táto tema mam pofks mbanobdobny problem vid moja reakcia ( prispevok v tejto diskusie )
Viete o tom niečo ?? Nasmerovať ma … ked lekári neriesia ! Nevedia len kortikoidy do mňa pchaju / s vysledok odburanS imunita , s kopec vedľajších z prednisonu / …. som zufala … dakujem moc za info kludne aj do IP

angelinja
25. jan 2023

JEIDNA OTAZKA NA VSETKYCH CO MAJU PROBLEY S OPUCHMI..NEZACALO TO PO KOVIDE???LEBO MNE ANO ALE POSTUPNE ...po prvom mi z acali opuchat clenky nohy, ale len mierne ako lekari cakali ze im tam ma 36 rocna dojst s nohami ako maju babky ...lenze neni noramlneked ja osm chuda a v zivote nikdy som s t ym nemala problem aby osm mala makke clenky vysetrenia atd nic..zmieraila som sa s tym sak kaslem na to co tam po clenkoch, no po roku a pol meditym druhy kovid mam problemy s tvarou a to ma teda uz sakra stve...tak isto sa mi robia ale on n emiznu napr. pod kolenom makky opuch podla mna je to voda...uz som skusala vsetko antihistsaminika nezaberaju ani ich uz neberem podla mna to neni vobec jedlom proste neivem cim...normalnecitim nekedy na nohe ako sa m to nalieva ako prsnik pri kojeni...vsade vyzeram jak debil...ale uz viem ze lekari aj keby im tam dojde desat ludi s tym za tyzden oni si nespomenu nic nespoja ...proste su to amateri,...quinkeho edem imunologicka ale pravdepodobne nic nevyjde je to dedicne predsa..pokym doteraz neboli od d etstva to len tak zas nezacne

tanika
27. jan 2023

@royalpanda ahoj mozem s spytat co ti pomohlo lieky , strava ako si ns tom si o kej ??? Dik za info .

majulino
27. jan 2023

@royalpanda takto mi opuchla tvár/oko po akýchkoľvek liekoch od bolesti. Neberies pri teplote nurofen?

majulino
27. jan 2023

@angelinja u mňa nie, mne to začalo po vyoperovani žlčníka. Kovid sme dovtedy nemali (11/2021)

tanika
27. jan 2023

@majulino nie len som brala prednison a atibiotika ( zinnat bolo vysoke crp musela Mudr. Nasadit v zivote som na zinnat takto nereagovala ) atihistaminika nezaberajú ( vid moj prispevok hore v tejto diskusii precitaj no som na nervy . Ale podla mna je problem histamin , ty ako si histMinicka js som doteraz body nebila , ze vraj po covidoch … ocko nie som .

tanika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz