Opuchnutý spodok brucha 5 týždňov po sekcii.

bojka22
1. apr 2020

Ahojte baby. Som 5 týždňov po sekcii. Všetko bolo poriadku ale malinký sa včera nervacil a tak som ho mala na rukách a dokopal mi spodok brucha. Ráno ma to dosť bolelo. Mam pocit ze to mam opuchnuté keďže ešte včera som mala úplne ploche brucho (ako keby som ani nerodila). A dnes ako keby som az priveľmi dobre napapana. A stále ma to boli.. Môže to byť opuchnuté z toho ze ma dokopal alebo mam radšej zavolať lekárovi? Nemáte niektorá podobnú skúsenosť?

lenuliatko84
2. apr 2020

Iste ano a nabudúce si nedaj kopat do brucha,dieta si tiez nemoze vsetko dovolit,nie sme otrokyne ale matky

bojka22
autor
2. apr 2020

@lenuliatko84 tak ale s 5 týždňovým je to ťažko. Keď sa jeduje tak len nožičkami hýbe veľmi a mňa tým pádom dokopal do brucha. Bolelo ma to lwbo mam ho citlivé ale ked lezkl alebo bol v zavinovacke tak veľmi plakal to sa bojím aby nedostal pruh

zuzana_ilkova
2. apr 2020

Ahij aj mne sa to stalo, ale preto ze som maleho nosila na rukach vela mal problemi s bruskom a bol placlivy...teraz som 3mesiace po sekcii a uz je to ok... potrebuje to cas na zahojenie a musis sa setrit, ja som robila tak ze slm si dala vankus pod maleho a tak som ho drzala v naruci aby nelezal priamo na mojej rane a netlacil mi na nu...

bojka22
autor
2. apr 2020

@zuzana_ilkova a tiež ti to akoby opuchlo pod pupkom?

jankapepe
2. apr 2020

@bojka22 prepáč ale 5 týždňové dieťa sa dá chytiť a pomojkat xy ďalšími spôsobmi tak aby zrovna nekonalo do pooperacnej rany.
Ideálne by bolo ísť s tým na sono.

zuzana_ilkova
2. apr 2020

@bojka22 mala som take akoby “nafuknute” brucho alebo ako v nejakom 5 mesiaci.. aj rana bola bolestiva ale ked som maleho nedava priamo na ranu, a trosku sa menej namahala tak to preslo same do tyzdna... skus len inym sposobom drzat babo, ja som od polovice druheho mesiaca zacala aj trisku natahovat svalstvo rozhybala som to a teraz uz super len to chce cas aby sa ti rana zahojila poriadne aj z vnutra ale ak mas pochybnosti tak ti gynekologicka na kontrole isto poradi

jankapepe
2. apr 2020

@bojka22 napadlo mi ešte niečo: menzes?? 5 týždňov je síce dosť skoro ale reálne

bojka22
autor
2. apr 2020

@jankapepe nemám. Ale toto je taka ina bolesť. Pred tým ma tiež rana bolela troska ale teraz ju cítim častejšie ale zajtra zavolám gynekológovi ved uvidím co povie ze ma vyšetrí