Opuchnutý prst

6. máj 2021

Ahojte, dnes sme sa s muzom hadali, zobrala som kluce od auta, ze musim ist este na maly nakup do mesta, ale kedze situacia bola vyhrotena a on bol supernasrdeny, priskocil v nervoch ku mne a snazil sa mi kluce vyrvat z ruky. Nie je to velky zvazok, ale taky sirsi, no ako typicky kluc od auta. Tak mi stlacil ruku, ze ma hned zacal boliet prstennik, teraz uz mam spodny clanok opuchnuty. Myslite, ze to moze byt vaznejsie, ci to sa spravi za par dni? My sme "bojovali", kluc som udrzala, drzal ma aj za druhu ruku, tam mam trochu bolave zapastie, ale som ho musela trochu ukusnut, uz som nevedela co robit takto cela chytena... 😖😖😖 viem, ze to je zle, len sa chcem opytat na ten prst, ci to mam nejako riesit ?? Ci sa to odpuchne samo? Taketo veci sa u nas nestavaju normalne....... Dakujemm vam 🙏

kkovacovak
6. máj 2021

Stala sa vám takáto situácia a váš zaujíma prst? Skôr by vás malo zaujímať čo chcete so stavom vášho manželstva robiť. O pár týždňov sem budete písať že máte opuchnutú hlavu lebo vás muž udrel a či to samé odpuchne. 🤦‍♀️ Pekne na pohotovosť a povedzte kto vám to spravil. Nech to máte lekársky potvrdené keby sa nedajbože v budúcnosti stane niečo ďalšie.

zabludenadusa
6. máj 2021

Temperamentná rodinka 🙉 Internetové RTG oči nám toho veľa neprezradia, ale existuje jednoduchá schéma: Pokiaľ dokážeš prstom hýbať v znesiteľnej bolesti - otvárať a zatvárať - porovnaj pohyb s prstom na zdravej ruke, mal by sa ti odpuchnúť sám. Kúp si v lekárni masť hirudoid forte, prst zabaľ (použi provizórnu dlahu) a prvé dni ho veľa nezaťažuj, ale občas hýbať či precvičiť je žiadúce. V prípade zhoršenia, alebo ak ním vôbec nemôžeš dobre hýbať, navštív ambulanciu (zlomeninka, natrhnutá šľacha, vykĺbenie, poškodený kĺb, utrhnutá cieva).

autor
7. máj 2021

@zabludenadusa Dakujem velmi pekne 🙏 hybat s prstom nastastie mozem, ale je stale opuchnuty a citim aj bolest smerom k zapastiu, ale teda nebudem sa s tym stresovat, este raz dakujem za radu 🙏🙏

autor
7. máj 2021

@kkovacovak 😞 viem, viem... mne je z toho velmi smutno a aj som velmi nahnevana. Vdaka za nazor