Mate odskusane nieco co pomaha? Am opuchnute horne viecko ale dole pod okom, zo skusenosti viem ze mi to do rana samo nezmizne a potrebujem fungovat, mate nejaky trip ma rychlejsie odpuchnutie? Dakujem
naukladat lyzicky do chladnicky a postupne vychladene prikladat
tiež priložiť navlhčené studené tampóny na odlíčenie
Zmiešať soľ so studenou vodou, namočiť do toho tampón, nechať priložené na očiach.
@1sally12 urcite nie preboha
@1sally12 soľ? dúfam, že kým si ťa prečíta, že už aj odpuchla... no neviem, ešte som o tom nepočula, ale mne keby sa čo i len štipka soli dostala náhodou do oka, tak koniec.... 😲
@panelacikova
@taktotedanie veď nevravím že kilo soli nasypať do 10 dcl pohára🤦♀️ len trošku ako keď si posolíš jedlo, zamiešať a namočiť tampón. Fungujem takto už roky a nikdy sa mi nestalo že by ma niečo štípalo alebo čo🤷♀️
Aj tu o tom píšu https://zena.sme.sk/c/7233123/co-z-domacej-leka...
@1sally12 ako riadit sa nejakym clabnkom zo zeny?? Ja ako ocny lekar nikdy nedavajte toto na oci
Dr
@taktotedanie tak to bol prvý článok čo mi na tú tému vyskočil, čítala som o tom vo viacerých. Hovorím za mňa žiadnu soľ necítim🤷♀️ dávam si fakt len pár zrniečok do asi 10dcl. Nesypem si predsa soľ zo solničky do oka🤦♀️Veď nech si každý urobí ako uzná za vhodné. Mne napr.ľadové obklady vôbec nezaberajú.
Mne pomože studené čokoľvek, čo mám po ruke, kľudne aj lyžica alebo hygienická vreckovka namočená v studenej vode, ale ak sú oči veľmi opuchnuté, chce to aj pár minút, aby odpuchli a vytratili sa červené fľaky z plaču z tváre.
@1sally12 10dcl je 1 liter. takže pár zrniečok v 1 litri fakt asi necítiš. v každom prípade, ja by som do soli nešla. mne by to 100% poškodilo oči, mám ich mimoriadne citlivé.
Studený obklad