Opuchnuté oči z plaču

25. feb 2023

Mate odskusane nieco co pomaha? Am opuchnute horne viecko ale dole pod okom, zo skusenosti viem ze mi to do rana samo nezmizne a potrebujem fungovat, mate nejaky trip ma rychlejsie odpuchnutie? Dakujem

janinah
25. feb 2023

Studený obklad

viestta
25. feb 2023

naukladat lyzicky do chladnicky a postupne vychladene prikladat

micusa2222
26. feb 2023

tiež priložiť navlhčené studené tampóny na odlíčenie

1sally12
26. feb 2023

Zmiešať soľ so studenou vodou, namočiť do toho tampón, nechať priložené na očiach.

taktotedanie
26. feb 2023

@1sally12 urcite nie preboha

panelacikova
26. feb 2023

@1sally12 soľ? dúfam, že kým si ťa prečíta, že už aj odpuchla... no neviem, ešte som o tom nepočula, ale mne keby sa čo i len štipka soli dostala náhodou do oka, tak koniec.... 😲

1sally12
26. feb 2023

@panelacikova
@taktotedanie veď nevravím že kilo soli nasypať do 10 dcl pohára🤦‍♀️ len trošku ako keď si posolíš jedlo, zamiešať a namočiť tampón. Fungujem takto už roky a nikdy sa mi nestalo že by ma niečo štípalo alebo čo🤷‍♀️
Aj tu o tom píšu https://zena.sme.sk/c/7233123/co-z-domacej-leka...

taktotedanie
26. feb 2023

@1sally12 ako riadit sa nejakym clabnkom zo zeny?? Ja ako ocny lekar nikdy nedavajte toto na oci
Dr

1sally12
26. feb 2023

@taktotedanie tak to bol prvý článok čo mi na tú tému vyskočil, čítala som o tom vo viacerých. Hovorím za mňa žiadnu soľ necítim🤷‍♀️ dávam si fakt len pár zrniečok do asi 10dcl. Nesypem si predsa soľ zo solničky do oka🤦‍♀️Veď nech si každý urobí ako uzná za vhodné. Mne napr.ľadové obklady vôbec nezaberajú.

janulka1802
26. feb 2023

Mne pomože studené čokoľvek, čo mám po ruke, kľudne aj lyžica alebo hygienická vreckovka namočená v studenej vode, ale ak sú oči veľmi opuchnuté, chce to aj pár minút, aby odpuchli a vytratili sa červené fľaky z plaču z tváre.

panelacikova
26. feb 2023

@1sally12 10dcl je 1 liter. takže pár zrniečok v 1 litri fakt asi necítiš. v každom prípade, ja by som do soli nešla. mne by to 100% poškodilo oči, mám ich mimoriadne citlivé.