Opuchnuté nosné lastúry, chronická alergická nádcha

ane005
22. sep 2022

Ahojte,
Ma niekto podobne?
Bola som na ORL nakolko som uz poriadne nevedela dychat cez nos. :/ robilimi fibroskopiu (Hadička kamerka do nosnych dierok) vysledok: opuchnute a zvacsene nosne lastury a preto mamaz nepriechodne nosne dierky. Bola som medzitym aj na imunoalergologii tam my vyslo ze som celorocny alergik asi na vsetko. ORL doktor mi predpisal flixonase Nasal Drops - kortikosteroidne kvapky do nosa. No nechcem ich brat kvoli ich ucinkom a celkovo. :( prosim nemate niekto podobny problem? ORL lekar mi este nadhodil este moznost turbinoplastiky - nejaky laserom by mi paili do tych lastur a tym by zmensili svoj objem. Mali ste to uzniekto? Ďakujemza kazdu radu. Som uz bezradna ozaj. Je to hrozne nevediet dychat :(
🙏🏼

nelca0510
23. sep 2022

@ane005 akože akým ucinkom a celkovo. Mala si si otvoriť ústa v ordinacii a odmietnuť liečbu,alebo niečo iné. Pravdepodobne potrebuješ silnejšie lieky, spoluprácu s imunoalergologom. Daj si tie kvapky,budeš dýchať,lebo nie si potom tam zúfalá,ako píšeš,keď odmietas liečbu s ktorou si súhlasila.

simona1306
23. sep 2022

ahoj, ja som bola na tej operacii. Neviem presne co by si chcela vediet, ked tak napis mi spravu. Bolo to v pohode, trocha neprijemne. Vraj to nema dlhodoby ucinok, ale uz som po operacii 8 rokov, a od vtedy teda problem nemam.

layla123321
23. sep 2022

@ane005 ja beriem kortiko kvapky + kortiko inhalacne každý rok, predtým jar/jeseň, teraz už len jar a mám vždy na rok od alergie pokoj. A nenarastli mi fúzy ani nič podobné 😂 a operácia by sa mi určite nezdala menej invazívna ako kvapky.... Obzvlášť ak by kvapky vyriešili problém. Lebo akonáhle je už niečo zoperované, nikdy to nebude ako predtým.