Ahojte baby. Asi pred troma týždňami mi opuchol jeden kĺbik na ruke (začalo to tým, že ma bolel, potom opuchol) a postupne opuchli všetky. Bola som s tým u všeobecnej doktorky, ktorá mi spravila krvné testy ktoré boli v norme a poradiť mi nevedela. Nemáte s tým prosím nejaké skúsenosti? Čo to môže byť? A kde by som s tým mohla ísť? Ďakujem za každú odpoveď❤️
@michaelajane keď bola krv v poriadku, tak to nebude reuma. Ani ma nenapadá nič čo by to mohlo byť. Sú tie kĺby ráno stuhnuté? Boli to? Stále alebo záchvatovite? Ak to neprestane skús reumatologiu a od úľavy zatiaľ aspoň flector alebo iné protizápalové lieky
@kacernakokse bolesť je len keď s nimi hýbem.. či už ráno alebo večer- bolesť je rovnaká
@michaelajane neprekonala si v minulosti boreliózu, pľúcne chlamýdie a podobné svinstvo? lebo ja áno a ja som mávala také bolesti kostí a kĺbov (bolo obdobie, že nenormálne) a absolvovala som dokonca podrobné vyšetrenie v piešťanoch v NÚRCH a jediné, čo mi stále vyskakovalo, bola borelióza, všetko ostatné som mala negatívne a to ma tam fakt vyšetrili podrobne (aj krvné testy podrobné). a dodnes mávam také situácie, že z ničoho nič ma začne bolieť kosť alebo kĺb. je to silná bolesť. niekedy to trvá 5 minút, niekedy hodinu, niekedy dva dni. potom z ničoho nič prestane. a znova o pár dní - týždňov niekde inde, ale to isté... a takto to mám veselo už dlhodobo
@michaelajane Ja to mávam, mam boreliozu.
@zefyra bolieva ťa aj rôzne po tele? lebo okrem kostí a kĺbov ma podobné bolesti "chytia" hocikde. niekedy je to imitácia žlčníka, inokedy pankreasu, potom pri slepáku, potom vyslovene v oblasti konečníka. proste bolesti putujúce po tele. máš to podobne? o borelióze viem minimálne 9 rokov a ten prvý som sa aj dosť brutálne liečila, ale samozrejme, je to diagnóza na celý život :(
@panelacikova áno, bolieva
@zefyra no. tak v tom nie som sama :(
@panelacikova To nie si.
@michaelajane reuma…?