Opuchnutá pera a hrčky na rukách

pmajkap
25. feb 2021

Niekedy ked sa zobudim cítim ako keby tlak v pere na niektorom mieste a do niekoľkých minút mi to miesto opuchne (pocitovo to je ako keby sa mi tam urobila hrča). Nebolí to. Nie je to pavidelné, skôr raz za čas. A za pár hodín to zmizne 🤷‍♀️. A tiež raz za čas ked sa zobudím svrbia ma predlaktia z vnútornej strany. Ked si ich trošku poškriabem, hneď sa mi tam vyhodia hrčky (normálne ako kopčeky) do pár minút keď to nechytám, neškriabem zmiznú.
Nestretli ste sa s niečím takým? Čo to môže byť? Poraďte čo s tým kam ísť🙏 ďakujem

acer11
25. feb 2021

Žeby k lekárovi?

pmajkap
autor
25. feb 2021

@acer11 ano som objednana k alergologovi ale az na maj 🤷‍♀️

tumira
25. feb 2021

az na maj? to je dlho, skusila by som to urgovat.To co opisujes mi pride ako zihlavka :( je to alergicka reakcia, skus antihistaminika ak mas, obvodny by tiez mohol nejake predpisat. Zihlavka je velmi neprijemna :( skus sa vyvyrovat aj jedlam ktore su alergeny , hlavne citrusy

pmajkap
autor
25. feb 2021

@tumira idem pozrieť čo to je tá žihľavka, lebo to nepoznám. Ďakujem

tumira
25. feb 2021

@pmajkap ja si myslim ze je to ono, tiez som to mala :( a dlho mi trvalo zistit z coho som to mala

marcela64
25. feb 2021

Ja mávam takto opuchnuté pery z orechov, no mne puchne aj jazyk :/

andreatytler
25. feb 2021

@pmajkap Neberies nejake liiky proti bolesti? Ja mam taku alrgiu na ibuprofen.

pmajkap
autor
25. feb 2021

@andreatytler praveze nie, zriedkavo si dam nurofen ak uz ozaj daco vazne.

pmajkap
autor
25. feb 2021

@tumira vazne to vyzera ze to bude ta zihliavka...a ako si to ziatila z coho to mas? Skusala si zjest potraviny alebo dr?

denda007
25. feb 2021

Ja trpím na zihlavku už roky. Užívam na potlačenie Fixit no moc nezaberá. Také pupceky ako vám, sa mi vždy keď sa spotim, alebo mi je teplo, zlaknem, hanbím, bojím urobia po celom tele. Trvá to vždy tak cca pol hodinu. Potom to začne samé miznúť. Držím vám palce nech sa to u vás nevyskytuje v takom množstve ako u mňa. Mne jedine čo zabralo na žihľavku bolo tehotenstvo 😀

pmajkap
autor
25. feb 2021

@denda007 waw 🙂 tak ja mam tri tehotenstva za 4 roky 🤭😄 a dovtedy som nic take nemala, posledna mala sa narodila v maji a cez leto mi par krat opuchli ústa ale pripisovala som to tomu ze na zahrade som zjedla neumyte ovocie 🤷‍♀️ az v zime sa mi to stavalo castejsie. Tak budem patrat po pricine 🙂 dakujem

denda007
26. feb 2021

@pmajkap raz v televízii dávali vraj ženám po 3 tehotenstve táto zihlavka vymizne. U vás asi opačný prípad u vás sa v tom prípade spustila 🙂

suflicek90210
30. dec 2021

@pmajkap zdravím. Prosím vás ja mám presne toto isté. Aj vám niečo zistili alebo to prešlo? DAkujem

pmajkap
autor
22. feb 2022

@suflicek90210 Bola som na alergologii. Robili mi potravinove testy. Vyslo mi vela hraničných alergii. Ale pravdepodobne to je z orechov na tie som mala nakvyssiu alergou - lieskovce. Odkedy som ich obmedzila neopuchli mi usta ani som nemala vyhadzane ruky. Pred nedavnom som zjedla za hrst vlasskych a na druhy den som citila ako ma svrbia predlaktia. Takze u mna to je z orechov.

kominar
19. jún 2024

@pmajkap náš syn to mal.V škôlke udreli iní chlapec hlavou do pery syna . Tiež opuch perá