Čauko, vyše dvoch rokov mám tetovačku a všetko bolo ok. Pred dvoma dňami mi proste opuchla, je horúca, svrbí jak fras. Neviem prečo, ale dosť pochybujem, že by to bola nejaká alergická reakcia 2 roky po zavedení, keď doteraz mi nič nebolo.
Miestny spoluobčan mi dnes na ihrisku pri deťoch vravel, že jemu sa tiež niečo také stalo a že si na to natieral sudokrem. Nejake skusenosti, rady?
Sranda je, že mi opuchla len tá, ktorú som si dal ako prvú. Ostatné tri sú v pohode.
@i_vu_li_cek No tam som ako prve pisal, ale nevedel mi typek povedať, že čo sa to deje. Že nema skusenosti...
@thirstymonk Alergické reakcie môžu po tetovaní nastať okamžite, ale aj za niekoľko rokov. Tie neskoršie sa prejavujú najčastejšie zdurením a začervenaním na mieste tetovanie, teda takzvaným granulomom. Väčšinou za ne môžu používané pigmenty a ich nečistoty.
Poradil google. Takze asi alergicka reakcia. Na to ti sudokrem nepomoze. Ja by som navstivila lekara.
@beata_k Okay... skôr dajake antihistaminikum.
@thirstymonk Skor ano.
Ja by som okrem antuhistaminika pridala napr bepanthen urceny na tetovanie
Bud bepanthen alebo ak sa vieš dostať k masti gentamicin. Napr v Bulharsku s ňou nie je problém a je to ďaleko najlepšia masť na tattoo
@thirstymonk Ahoj, skúsenosť nie, ale rada - ak štúdio, v ktorom si sa nechal tetovať, ešte funguje, opýtaj sa u nich. Minimálne tam, kde som sa nechala tetovať ja, mi povedali, že v prípade komplikácií sa im mám ozvať, môžem dokonca prísť a oni mi kerku prezrú.