Opuch prostredníka pri kĺbe

23lenka
5. júl 2020

Ahojte opuchol mi v marci prst na ruke prostredník po tom ako som cely deň trhala burinu v záhrade ale ptm som priveľa aj prst do bránky ale nie silno.. Cca po týždni som šla na chirurgiu, keďže to neodpuchlo. Dr povedal, že to je ok a vyzerá to na reumu. Dva týždne prst puchol vyhľadala som iného Dr ten povedal ze je prasknutý. Mala som dlahu 3tyzdne, prst stále puchol. Dr ma. Upokojoval ze to je ok prejde to. Ôk v máji to prešlo a je to tu zas. Bola som u chirurga znova a ten ma poslal na reumatologické vyšetrenie. Termin mi dali v súkromnej 28.7.do vtedy čakám. Mate nejaké skúsenosti. Sem tam mi puchnu aj prsty počas dňa keď je takto teplo. Môže to byť reuma? Ma niekto niečo podobné. Moc sa obávam čo to bude. Bojím sa diagnózy. Mám 32 rokov. Za každú info budem vďačná

tanyan
5. júl 2020

ak máš zápal malých kĺbov ako príčinu opuchu, tak by ti mal zabrať brufen 3x denne 400 (alebo iné liečivo s účinnou látkou ibuprofenum). existuje aj krém ibalgin duo effect, pokiaľ to chceš riešiť radšej lokálne. ale pokiaľ je to naozaj zápal, tak sa môže z malých kĺbov začať šíriť aj ďalej do tela.
a ja by som doplnila aj magnézium pri opuchoch z tepla a samozrejme dostatok tekutín.
snáď to nebude nič trvalé, možno len preťaženie a únava, ktoré vyústili do lokalizovaných zápalov.

ciernysokol
5. júl 2020

@23lenka ja skusenosti aj rady mam, napis mi spravu, je to trochu obsirny problem

qwertinka
5. júl 2020

@ciernysokol môžem aj ja poprosiť podrobnejšie info. Ja mám opuch na maličkú pravej ruky možno z používania myši. Neviem. Zatiaľ som s tým u žiadneho doktora nebola. Viem že prst som si nikde nebuchla a minule pri zlom počasí mi bolesť vystrelovala až do laktu. Tak si myslím že možno u mňa reuma.

ciernysokol
5. júl 2020

@qwertinka poslala som spravu

23lenka
autor
5. júl 2020

@tanyan to mi dali ibalgin krém, fastum... Natierala som asi mesiac v kuse. Aj ibalgin som brala je pravda ze nie 3x denne ale iba 1x.ale neprišlo mi ze to je lepšie. A magnezko som si začala dávať teraz. Lebo ako ostali takto teplo mi pripuchnu prsty. Ale nemám to tak celý deň. Nechápem čo to môže byť

23lenka
autor
5. júl 2020

A ešte chcem dodať ze pripuchnuty prst mam len v poslednom článku a nie ze celý, ale len jedna strana a to na pravej ruke na ľavo ten kĺb.. Z pravej strany je prst ok

qwertinka
5. júl 2020

@23lenka presne takto mám aj ja len na jednej strane na tej kde sa mi malíček opiera druhého prsta a ja mám stredný kĺb.

qwertinka
5. júl 2020

@ciernysokol ďakujem

tanyan
5. júl 2020

@23lenka teoreticky si mohla mať prasknutú kosť a ak sa ti kúsok odlúčil, tak tam teraz zavadzia a dráždi okolie, čím spôsobuje aj zápal a opuch.

23lenka
autor
5. júl 2020

@tanyan ale robil mi rtg kontrolný a nič tam nebolo vidieť 🤷‍♀️ to by asi videl. No som zvedavá na reumatologické vyšetrenie sa čaká vsade čaká dlho. To ze idem 28.7 je len preto, že idem k súkromnému a platim si všetko

23lenka
autor
5. júl 2020

@qwertinka a mňa to aj boli keď si to zatlacim, alebo pri ohnuti.. Ako není to nejaká veľká bolesť ale cítim ze to neni ok. Ale vystriem a ohnem prst v pohode

qwertinka
6. júl 2020

@23lenka mňa to zas neboli keď stlacím ale už som mala aj také že ma to bolelo a bolesť vystrelovala od malička po lakeť. Vystriem a ohnem tiež v pohode. Mne sa skôr zdá akoby tam bola nejaká tekutina alebo čo lebo stlacam a ide to do strán.

23lenka
autor
6. júl 2020

@qwertinka ahááá no to ja mám úplne iné.. Mne to pripuchne a odpuchne a bolesť cítim pri ohnuti(takú citlivosť skôr). No dúfam, že to nemám reumu ale dnu. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

itaa
10. jan 2022

@23lenka zdravim Lenka, ako ste skončili s tym prstom? Zabrali Vám niečo? Ja mam podobny problem. Mali ste aj začervenate? Dakujem za odpoved, Silvia

23lenka
autor
10. jan 2022

@itaa pisala som spravu

macilaci
10. jan 2022

@23lenka Ahoj. Mam presne tento istý problém. Cca 3 týždeň. Čo ti povedali.?

lucimax
10. jan 2022

@23lenka čo tu pomohlo?

23lenka
autor
11. jan 2022

@macilaci
@lucimax ahojte, no isla som na tu reumatologiu tam bolo všetko ok, nič nezistil. A prst stále pripuchol a odpuchol a v jednej strane klbik bol zacervenany a bolaví na dotyk. No po tej reumatologii môj dr /obvodný / ze ešte dačo skúsime, predpísal mi emoxon gel/volne predajný / stojí asi 10e a natierala som v kuse 3tyzdne aj 6x za deň.. A proste to prešlo a viac sa neopakovalo. Takže takto som pochodila. Hádam som poradila dačo.

lucimax
12. jan 2022

@23lenka perfektne! Vytrvala si a ovocie prišlo. Mňa boli 1 prst na nohe a 1 na ruke, neopucha, neudrela som sa. Rozmýšľam nad akupunkturou..možno nejaká dráha meridianova potrebuje pomôcť. Ale postudujem tvoj krém tiež. Vďaka a veľa zdravia prajem. ;)

misatko89
20. apr 2022

@23lenka no aj ja som zvedava môj ma prostredniku pri hornom článku ani zovrieť past nemôže ako ho to boli..a nepamätám si,že by sa niekde on buchol alebo zavrel o niečo.. myslela som,že to je aj výron ale na Google nič tomu co ma neukazuje