Opuch pod uchom na krku

24. feb 2024

Ahojte, stretli ste sa uz s podobným ?
Dcérka spala pri nás, ale v blbej polohe. Včera ráno sa zobudila s tým, že ju boli krk. Cez deň nič, večer uz znovu sa sťažovala. Dnes od rana je taká ubolena, hore hlavu dvihnúť nevie lebo ju krk bolí, pomáham jej aj ľahnúť si aj vstávať. Všimla som si, že sa jej tam spravil takýto veľký opuch. Boli sme na pohotovosti rýchlo, keďže som nevedela či to bude rast, čo to je atd. Zatiaľ nič konkrétne ani nevieme, o par dni mame prísť na kontrolu.
Nevidela som zatiaľ nikdy nič takéto, preto sa pýtam aj na vaše skúsenosti. Mali vaše deti niečo podobne ? Čo to je ?
Som celkom vystrašená.

Ďakujem

vestecmagia
24. feb 2024

Niektoré deti majú často zväčšené uzliny na krku a nie je ľahké zistiť prečo. Tieto deti nazývame lymfatický typ. Možnými príčinami môžu byť veľké mandle alebo infekcie v oblasti krku a tváre. Ak máte ťažkosti s odhalením príčiny, môžem vám pomôcť. V prípade potreby ma neváhajte kontaktovať.

dzescebuly
24. feb 2024

Nie je/nebola chorá? Takto zvykne vybehnúť uzlina počas a po chorobe. Skús skupinu Zdravotníci na MK

autor
24. feb 2024

@dzescebuly práveže chorá teraz nie. Bola asi 2-3 týždne dozadu, mala horúčky a trošku soplik. Ale teraz okrem tej bolesti, opuch a zvýšenej 37,7 nema nic 🫣

anavixy
24. feb 2024

Bola chora pred 3t, ale aj teraz je.. ma zvysenu teplotu a opuchnutu uzlinu, takze nejaka infekcia tam prave prebieha. Okrem klasickych respiracnych viroz, ktore sa este mozu prejavit dalsimi symptomami alebo dalsich, mozno aj nespecifickych, infekcii treba sledovat symptomy, ktore sa vyskytuju pri mumpse a mononukleoze napr. V pondelok by som riesila s pediatrom. Zatial nurofen od bolesti, zapalu aj horucky (hoci ta este nie je, ale bolest je).🍀

ajko
16. jún 2024

Ahoj. Prosím ťa, ako to s dcérkou dopadlo? Moja 8 ročná presne takto isto, akurát bez teploty. Tiež ju bolí na jednej strane pri pohybe hlavou, tiež má opuch ale bez teploty. Zajtra ideme k doktorke, len som tiež nespokojná..

autor
17. jún 2024

@ajko no nakoniec to bol mumps 🙂 napriek očkovaniu sme to chytili postupne snáď všetci v domácnosti.