Ahojte, prosím vás máte niekto podobnú skúsenosť a čo vám pomohlo?
Kôli častej bolesti a opuchu nohy ma obvodný lekár odoslal na cievne s podozrením na trombózu, cievna zistila vnútornú krčovú žilu cez celú nohu, žilovú nedostatočnosť, krv ostáva v nohe a puchne a že mi chlopňa riadne neuzatvára žilu alebo niečo také. (Myslím že sa mi kŕčová urobila v tehotenstve, do vtedy som problém nemala) Mám časté bolesti nohy, doslova pálenie a tŕpnutie, niekedy v noci neviem ani spať. Cievna povedala že trombózu nemám, že je to len z tej kŕčovej žily, dala mi lieky CYCLO3FORT 3x denne a kompresné pančuchy, lieky nezaberajú, pančuchy si dávam občas pretože má z nich hrozne svrbia nohy, vážne ich nedokážem celý deň mať a bolesť sa stupňuje, raz boli viac a raz menej. Už som z toho zúfalá, neviem čo robiť. Rozmýšľam už aj nad operáciou, alebo zmenou cievnej doktorky. Nohu mám stále opuchnutú. Prosím poraďte. Ďakujem ♥️
Tak ako Ti napisali vyssie....ak mas problem so zilou,lieky Ti uz nepomozu a pancucha tiez nie...len Ti to mozno pomoze utlmit bolest.....som tyzden pooperacii RFA zil....a som stastna,ze som isla...konecne....2 roky som chodila s pancuchou a uz ma to bolelo aj tak.....a tie lieky tiez nie au pre organizmus bohvieco.....ved si pozri vedlajsie ucinky.....
A co ti brani v operacii? Ja som bola na operacii laserom, bola to rychlovka v ramci 1dnovej chirurgie, islo to tam ako na pase. Operacie krcovych zil su jedny z tych jednoduchsich a vedia to uz robit neinvazivne, doba zotavenia po operacii je par dni.
Ak mas stale bolesti, nemozes dobre spavat, atd., tak nevidim dovod, preco neist na operaciu. Tie zily uz lepsie nebudu, bez operacie sa to bude len zhorsovat.