Opuch nohy

24. jan 2022

Ahojte, chcela som sa opýtať či máte niekto skúsenosti s bolestivou žilou. Cca 4 mesiace mám opuchnutú ľavú nohu v lýtku. Pred mesiacom som začala pociťovať miernu bolesť v lýtku a obvodný ma poslal k cievnej. Cievna mi robila sono a povedala že mám veľkú vnútornú kŕčovú žilu, že mi žily prepúšťajú tekutinu, preto je tam opuch a že mi riadne nezatváraj nejakú chlopňu v tepne či žile, dala mi lieky a pančuchy. Pred dvoma dňami ma ale začalo dosť bolieť nad členkom, mám to bolestivé na dotyk, dokonca mi vadí aj keď mi o to šuchaju nohavice, nie je to strašná bolesť, dá sa vydržať ale cítiť to, niekedy viac a niekedy menej, mám to aj opuchnuté, doktorka mi merala aj obvod nôh, mala som v členku rozdiel medzi pravou a ľavou nohou 1cm a rozdiel medzi lytkami 3cm, dnes som si merala obvod a rozdiel nad členkom je už 2,5cm. Začína má už chytať panika, myslíte že to môže byť zrazenina? Mala ste niektorá s niečím takýmto skúsenosť?
Samozrejme zajtra budem volať doktorke ale dnes hádam ani nezaspím. 😭

kittykat22
24. jan 2022

mas to teple na dotyk?

autor
24. jan 2022

@kittykat22 myslím že nie, je to také isté teplé ako na druhej nohe.

autor
24. jan 2022

@kittykat22 ale teraz som si na to dala studený obklad a cítim kúsok uvoľnenie.

kittykat22
24. jan 2022

a tie lieky mas na riedenie krvi? beries ich?

kittykat22
24. jan 2022

Tu nohu si vyloz. Mala by si ju mat vyssie ako bedrovy klb. Napriklad na vankus. Tak sa ti uvolni tlak ktory tam mas. Skus to, ci ti to nepomoze. Ak ti tak bude lepsie, skus si na noc podlozit niecim tu nohu. A zajtra skoc urcite k lekarovi.

autor
24. jan 2022

@kittykat22 nie, to nie je na riedenie len na posilnenie žilovej steny, alebo niečo také hovorila. Užívam ich 3x denne už mesiac aj niečo.

autor
24. jan 2022

@kittykat22 ďakujem krásne za radu ♥️

kittykat22
24. jan 2022

Dufam, ze ti to pomoze. Ale urcite zajdi k lekarke ak je ti horsie. Nieco ti na to urcite daju.
Drz sa ❤️