Opuch kolena po Covide-19

mimimami3
5. feb 2022

Stalo sa vam niektorej, ze vam po prekonanom covide opuchlo koleno? Mne sa to stalo v septembri cca. 2 tyzdne po prekonani, moj vseobecny ma vtedy poslal k ortopedovi, ze to bude voda v kolene... tam mi urobili RTG a kazali tyzden nohu vykladat vyssie, neklacat a prikladat si mrazeny hrasok na odpuchnutie... Doktor aj sestricka sa ma niekolkokrat pytali, ci som nemala uraz, ci som si koleno nebuchla, no nic take sa mi nestalo... Mala som az pocit, ze mi neveria... ze nie je mozne, aby sa mi taky opuch urobil len tak bez priciny... o tyzden som mala kontrolu a to uz po opuchu nebolo ani chyru ani slychu. Koleno ma aj bolelo, svrbelo a bolo na dotyk teple a v nom akoby taky makky vankusik, ktory mi vadil i pri klacani.
V januari som potom opat mala covid a tyzden po prekonani sa mi stalo to iste, zase mam koleno pripuchnute, v nom taky ten makky vankusik, svrbi ma vnutri v kolene a je teplejsie na dotyk... opat, uraz som nemala ani som si koleno nikde neudrela... mam preto podozrenie, ze to suvisi s covidom...? Stalo sa vam nieco take?
Priebeh som mala obidva razy relativne lahky, stacili mi vitaminy C, D, zinok, spray do nosa a ibuprofen...

liljana
5. feb 2022

Skor chod na sono alebo mr, ci nemas nieco s kolenom. Roztrhnuty vaz, alebo poskodeny meniskus, chrupavka. Vtedy opucha koleno. Po mechanickom poskodeni, nie po ockovani.

vlastnynazor
5. feb 2022

@liljana mne opuchlo kolwno, resp.od kolena az po prsty po ockovani (piatok ockovanie a hned v nedelu nato mi to opuchlo tak, ze som mala takmer 1.5nasobok nohy). Uraz som nemala. A zhodou okolnosti do roboty neskor nastupil kolega, ktoremu opuchlo - ale len koleno a tiez po ockovani, a ze cca do mesiaca mu to odpuchlo. Mne to trvalo dlhsie, kym to odpuchlo a prestalo boliet, a to mam i papier od ortopeda, ze mechanicky ho mam v poriadku a on odporucal taketo problemy po ockovani riesit cez reumatologiu.

majamat
5. feb 2022

skor by som tipvala, ze tam sa v kolene neico deje a staci nejaka ataz, napr, aj kovidom a spusti sa opuch. existuju zapaly klbov pri roznych infekciach, ale myslim, ze prebiehaju skor symetricky, lebo tam je postihnuty cely organizmus takymto zapalovym procesom.

mimimami3
autor
5. feb 2022

No len mne sa to nestalo po ockovani, ale po prekonani🤷... V kazdom pripade buduci tyzden mam preventivku, isto to tam spomeniem... Len ma zaujimali skusenosti inych ludi.

vlastnynazor
5. feb 2022

@mimimami3 jasne. Som len reagovala na spravu od Liljany, ze po ockovani sa to nestava, co nie je pravda, viem cim som si presla po experinentalnom covid-ockovani. Ale suvis to moze mat, ved aj pri covide bolo pisane, ze vyvolava zapal v tele. Ak tam mas zapal, tak nech ta posle na reumatologiu.

seahorse27
5. feb 2022

Mojej mame sa to stalo po ockovani, teda ona si to mysli, ze je to z toho. Ale ju to aj boli. Ja si tiez myslim, ze to bude u nej skor nejaky problem v klbe, nejaky degenerativny proces, ale odmieta ist na vysetrenie s tym a hudie si svoje 🤷‍♀️

janulkaaakuky
20. apr 2022

@mimimami3 no ja som 2 týždne po covide, priebeh celkom znasatelny, no akurát strašná bolesť celého tela,, a teraz som si od sledovala na zadnej strane kolená jak sa vám zohyna noha takú hrcu, neviem co to je. Poboluje ma to ale hrca sa my zväčšila. Myslela som ci to nieje ta cysta, zatiaľ som s tým u lekára nebola nakoľko som. Nevenovala tomu nejak pozornosť. Ale asi ho navštívim a myslím si ze to bude covidom