Opuch kolena

5. mar 2023

Ahojte idem si po radu, dneska mi akosi opuchlo koleno a je červené a na dotyk dosť teplé, a nemôžem naň stupiť, ledva vyjdem hore a dole schodmi. Prosím čo to môže byť?
Ďakujem za odpovede.

ildiko36
5. mar 2023

Neurdela si koleno?keď áno, môžeš mat tam vodu.
Keď len tak opuchlo treba išť zajtra k vobvodnemu lekarovi nech ti zobere krv na reumaticke faktory.

liljana
5. mar 2023

https://www.ottobock.com/cs-cz/vas-stav/diagnoz...
Smer dr.
Přehled obecných příčin bolestí kolena
Pohmožděniny
Zánět
Přetržení křížového vazu
Osteoartróza kolena
Poranění menisku
Syndrom patelofemorální bolest

katarinka89
6. mar 2023

Toto iste sme riešili aj my v priebehu 3 mesiacov. Vždy tesne pred chorobou alebo počas choroby mužovi opuchlo najskôr koleno- z úplného zdravia, neuveril sa, bolelo, trvalo, červené to mal- skočil na pohotovosť a pichli mu tam protizspalovu inj a na 3den to samé do rána zmizlo. O 2 mesiace tak isto ale s prstom na ruke- tak som ho poslala na rozbor krvi, kyselina močová v norme, krv ôk. Smer ortoped- u neho 2x rtg- zaver- žiadny nález.

autor
6. mar 2023

@ildiko36 reumatické faktory mám v poriadku, predtyzdnom mi ich robili, ale to vtedy koleno tak nebolo opuchnuté...

zorkahorka
6. mar 2023

Daj nan vinovy alebo octanovy obklad.tiez sa mi to stalo, az som si po dlhsom case, ked neodpuchalo, spomenula,ze asi pred 2 mesiacmi som sa nan udrela. Telo si to pamata... skus si spomenut, ci si sa neudrela
Mala som v nom vodu, napokon mi ho operovali

autor
6. mar 2023

@zorkahorka ja mám už koleno 3x operované, minulý týždeň som spadla zo schodov tak aj z toho asi opuchlo...

simca06022011
6. mar 2023

smer chirurgia, ked si spadla zo schodov, tak ti asi aj vtedy uz napuchlo. AK ho mas operovane, treba na to davat pozor. Studene obklady sa davaju hned a smer lekar. Podla vsetkheo sa ti tam zbiera tekutina.

autor
6. mar 2023

@simca06022011 tekutina? Aká tekutina...

ildiko36
6. mar 2023

No vyzera ze je v tom voda

autor
6. mar 2023

@ildiko36 voda v kolene to aj také dačo existuje?

autor
6. mar 2023

To som ešte o tom nepočula 😅

simca06022011
6. mar 2023

tak mas 3x oeprovane koleno a ty si o tom nepocula? a rehabilitacie, kontroly? Jasne ze ked sa udries, zbiera sa tam "voda" vie ti dokonca poskodit aj koleno, preto sa s tym chodi na chirurgiu.. urobia rtg, vysetria, bud pomozu obklady a klud albeo treba vodu vybrat atd...

autor
6. mar 2023

Vyberali niekomu z vás vodu z kolena? Ako to prebiehalo?

ildiko36
6. mar 2023

Ano existuje, bohu žial a predsa si mala úraz kolena..a možno budu viac x ťahať z toho vodu..

ildiko36
6. mar 2023

Mojej mame to 3x robili, na koniec ju museli operovať,napichnu ihlu a vytiahnu vodu

autor
6. mar 2023

@ildiko36 Je to moc bolestivé?

ildiko36
6. mar 2023

Nie, skôr sa ti úľavy bolesť

ildiko36
6. mar 2023

Kym tam más opuch tlači na okolite tkaniva a nervy, to spôsobuje bolesť,keď vytiahnu vodu sa ti ulavý.Možno vpich neni najprijemnejšie ale da sa to vydrzať

zorkahorka
6. mar 2023

Autorka: no mna to tahanie vody bolelo. Koleno nebolelo, len bolo opuchnute a bola v nej voda

ahyt
6. mar 2023

Prepatelarni bursitis,mozna i hnisava,to je na punkci,chirurg!!!!

autor
6. mar 2023

A keď vám ťahali vodu z kolena aká bola tá voda myslím farbou zaujíma ma to... Určite zajtra pôjdem s tým na chirurgiu.
Ďakujem všetkým za odpovede.