Opuch jazyka pri výbere krčných mandlí

silviavi
13. máj 2024

Ahojte, mám takú otázku. Pred piatimi dňami mi vybrali krčné mandle pod celkovou anestéziou. Vsetko prebehlo bez problémov, jasne boli to, ale nič co by sa nedalo zvládnuť. Mám ale dosť väčší problém. Odkedy som sa prebrala po narkoze tak mám veľmi opuchnuty jazyk na jednej strane vpredu. Necítim na tejto strane ani chuť. Doktorka mi dala lieky na alergiu že by to malo prejsť, neprechádza. Nemyslím si že to je alergia. Keďže mi operovali krčné mandle tak si viem predstaviť že mi niečím ten jazyk asi museli stisnúť aby im nezavadzal. No lenže mne to tak zostalo. Keď rozprávam nie je mi rozumieť. Už som z toho naozaj veľmi nervózna pretože neviem či to je normálne a začínam mať strach. Máte niekto skúsenosti s niečím podobným?

egonsk
13. máj 2024

@silviavi kedysi ich operovali zaziva (ehm.. s lokalnym umrtvenim do mandle priamo iba), bol som priputany ku stolicke a 2 sestricky drzali hlavu ... neposlusnym pacientom dali roztahovaciu zabu do ust, ked im zatvarali usta stale. Ja som sa tomu vyhol nastastie, lebo sice som im furt zatvaral usta a vyhrazali sa mi tym, sami vzhladom na velkost ust to nechcelu riskovat natrhnutim kutikov a sitim navyse 😁 ... no a jazykom som im tam furt sibrinkoval tiez.
Pri celkovej anestezii ti ten jazyk zrejme pristipcovali vytiahnuty na maximum von, aby mali co najlepsi pristup. Sa cudujem, ze nemas aj peru potlacenu. Odpuchanie ti potrva par dni urcite.

silviavi
autor
13. máj 2024

@egonsk ja si tiež myslím že to bude z toho že mi ten jazyk vytiahli von, len už je to 5 dni a mne absolútne nieje rozumieť keď rozprávam. Tak som potom z toho fakt nervózna že ma zmrzačili😂

egonsk
13. máj 2024

@silviavi mozno ti vytiahli tak velmi jazyk, ze aj pes by ti ho zavudel 😉 ... ber to s humorom, toto bude o par rokov uz len zabavna epizoda so zivota. 😁