Ahojte zienky, nie som tu nova. Prosim pomozte mi. Vcera sme sa s partnerom milovali a mam pred menstruaciou. Cize totalne sucha ak ma chapete. Partner mi po milovani povedal ze som zvnutra akokeby opuchnuta. Dnes rano som sa zobudila, dostala som mebstruaciu, ale mam opuchnute vnutorne pysky. Tento mesiac ma prsia boleli od polovice cyklu, co este nikdy. Prosim pomozte mi, som zufala a strasne sa bojim co to je. Dakujem za kazdu odpoved
určite to nie je nič vážne, nepanikár. POkiaľ nebude klinika dramatická- nedostaneš horúčku, a pod, tak bz som vzdržala do yajtra a ak to neymiyne, skonyultovala stav s gznekológom- najprv mu yavolaj, predsa len, máš akurát menzes, či ťa chce vzšetriť hneď alebo počkať... možno yajtra bude všetko OK. opuch môže mať viac príčin, yápal Bartolinoho žľayz- čo je nepríjemné, ale ATB sa dá v pohode yvládnuť, možno je to len dúsledok podráždenia pri sexe, možno nejaké hormonálne zmeny- ale na to le lekár. 🙂
@aduskatt
@rebecca2006 adka presne preto som pisala najprv sem, kedze mam menstruaciu, mevedela som ako mam dalej postupovat. Aaa nrjaka choroba alebo nieco to nie je? Ani neviem z coho by som nieco mohla dostat. V zivote sa mi nic podobne nestalo. Rano urcite zavolam lekarovi.Aj tak dakujem za odpovede
@adka123123 mne sa to stávalo po každom sexe keď som bola tehotná 😅 Pýtala som sa aj Dr. a povedal, že to sú len hormóny
@adeala len, ja nie aom tehotna. Teraz som si citala o tej bartoliniho zlaze a vtstrasena som asi este viac nebola
@adka123123 keď sa bojíš, tak utekaj na pohotovosť. To, že máš menzes nevadí.
@adka123123 Niečo podobné som mala 2 x. Išlo o zápal. Dali mi čipky, pila som ženský čaj a pekne to prešlo.
@adka123123 ja som Bartonilku mala, menzes, nemenzes a zrovna vtedy som ho mala a skoncila som s velmi neprijemnou liecbou z pohotovosti rovno v nemocke na tyzden......ale je fakt, ze najskor som s tym bola u gynek a ta mi povedala, ze to nic nie je a dala mi len mast na to, to bola streda a v piatok vnoci som uz bola na Antolskej
može to byť zvýšenou hormonálnou činnosťou. Aj milovanie tesne pred menštruáciou zvýši hladinu hormónov, menštruácia sa rýchlejšie spustí a aj sa vnútro ženy mechanicky rozdráždi. Keď aj partner cíti, že to tam je suché, tak skúste iné techniky, asi nie je v tomto stave milovanie pre teba vhodné týmto spôsobom. Keď to robíš len kvôli partnerovi, tak on to vycíti.
@adka123123 snad len kvoli tomu 'sexu na sucho' ... Ak sa ti da tak niekolkokrat denne studene obklady na par minut
@cikyta
@aduskatt velmi neprijemnou liecbou? Och boze
@jahodka8 ako vravis, menzes som mala dostat v utorok a prisiel dnes. Nie nie, urcite to nerobim len kvoli nemu, to nie. Len teraz ma napada, ci som nejako, ak mam tu bartoliniho zlazu zapalenu nemohla ublizit jemu.
@bamb27 prave som si spravila zensky caj, tak snad mi trosku pomoze. Mam neskutocne mens.bolesti, teraz by som asi po studenom obklade vyskocila az do nebies ☹ ach...
@adka123123 určite choď na pohotovosť. Čím dlhšie to budeš odkladať, tým horšia liečba bude.
@adeala a ako ma vysetria ked mam menstruaciu?
@adka123123 Normalne Ta vysetria. Ked budu chciet vidiet dobre, tak krv si vyplachnu. Menstruacia nie je dovod aby Ta nevysetrili ked mas akutny gynekologicky problem.
@zita19 vdaka, idem tam zavolat a pojdem
@adka123123 ak pojdes vcas a nebudes cakat, mozno budu stacit lieky, ja so vdaka lekarke isla uz velmi neskoro
@adka123123 Keby zápal, tak nech si ho preventívne natrie canestenom. Ale muži to majú vonku, vetrané, tak im sa tie zápaly a kvasinky až tak nerozmnožujú, len sú bohužiaľ ich prenášačmi a ani často nemajú žiadne príznaky, len to stačí jedna baktéria alebo kvasinka od partnera a ak máš tesne pred menzes, tak už je tam aj trochu krvi niekedy, tak sa tam ľahšie usadia tie baktérie a aj tým, že si bola suchá a prsia ťa boleli, tak už bola tvoja obranyschopnosť oslabená, lebo tá bolesť niečo naznačuje, že nie je úplne ok.
@jahodka8 Canesten je specificke antimykotikom, cize zabera len a len na huby. Kristejezisi, vobec ho nemali davat do volneho predaja. Kazda sa s nim masti, hlava nehlava (teda nieco ine ako hlava) a vypestuje si superodolnu mykozu. Ak je to bakterialna infekcia, tak Canesten nepomoze, akurat pomocne latky mozu prekryt priznaky.
A mas svoju cast pravdy. Chlap by si mal vercajg poumyvat pred...
@adka123123 úplne normálne ťa vyšetria. Ja som bola počas menštruácie u Dr. x-krát 😉 neboj sa
@adka123123 že ma to vôbec neprekvapuje 😅 držím palce, nech to dopadne čo najlepšie 🙂
@adka123123 drzim palce, daj vediet🙂 a neboj
@aduskatt
@adeala
@zita19
@adeala
@jahodka8 bola som na pohotovosti. Ked to uvidel tak mrkal ocami raz tam, raz na mna(asi preto, ze som bola cervena jak repa ked som si tie nohavicky s vlozkou drzala v rukach) no a povedal, ze toto neni ta zlaza, ze je to nejaky hormonalby vykyv, ze je to v poriadku. Vziat ibalgin ak bude boliet....sestricka bola mila, ze take tu maju velmi casto, tie opuchy a tak.....no, uvidime po par dnoch..dakujem vam za rady kocky, velmi ste mi pomohli
tak vidis, nic vazne to nie je, prajem rychle uzdravenie!
@adka123123 tak super🙂
@adka123123 super, teším sa, že to nie je nič vážne 🙂 nabudúce sa neboj a utekaj Dr. hneď, ich nejaká menštruácia nerozhodí, sú to lekári 😉
nechcem byt neprijemna, ale ako Ti mame my tu pomct s diagnozou? Mna napada zápal Bartoliniho zlazy, ale s tym treba svihat hned k lekarovi, takze sup na pohotovost, lepsiu radu nemam