Ahojte, myslíte, že sa oplatí brať antidepresíva, keď sa mi minimalizovali úzkosti, ale pribrala som 15 kíl ?
Ja som pribrala 8kg
Ale život sa mi vďaka nim tak zmenil k lepšiemu, že ma to ani netrápi. No začala som nedávno s cvičením tak snáď to pôjde dole
Za ake obdobie?
A nie je to skor tak, ze si vdaka ad spokojnejšia, tak ti aj viac chuti jesť? Tzn ze na vine nie su lieky ako take. Inak vsade pisu, ze ak ich nebudes brat dostatocne dlho, vrati sa ti stav spat. Takze vysadenim si velmi nepomozes
@evkamotka beriem ich približne 7 mesiacov, nepovedala by som, že jem viac, dokonca si myslím, že ešte menej ako predtym
Asi si nemala hrozne uzkosti, ked riesis ci sa oplati ich brat kvoli pribratiu. Ja beriem lieky uz roky a i tak su niekedy take hrozne dni a uzkosti, ze by som bola rada, keby existoval liek, vdaka ktoremu by som mala zase taky zivot ako predtym...
@euka210 tak hlavne ja som mala psychózu, takže to bolo ešte horšie ako úzkosti a myslím si, že váha tiež vie ovplyvniť psychiku
Tak v prvom rade o vysadzovani sa musíš poradiť so svojím psychiatrom. Nemôžeš si len tak svojvoľne povedať, že teraz nebudem brať lieky. Takze psychiater aj psycholog zvazia ci je to ten pravý čas začať s vysadzovanim. Ide o to akú veľkú prácu so svojou psychikou za tých 7 mesiacoch si zvládla urobiť, resp. kam si sa posunula.
Buď rada že Ti zabrali a váhu si pozrieš inak. Tu neplatí že ak sa Ti po ich vysadení stav zhorší, začneš ich brať znovu a všetko bude ok. Už nemusia zabrať a ani niekoľko ďalších. A doba koľko ich berieš je krátka
Odporúča sa brať minimálne rok aj pol
Vymyšľaš. 7 mesiacov je krátko. Bude rada,že sa ti stav zlepšil. A riešenie je jednoduché. Menej jesť a cvičiť.
Tak povedz doktorovi, ze ti vadi, ze si pribrala. Ci sa nedaju vymenit lieky. Mna by to tiez trapilo
Ahoj,ja ich beriem ešte kratšie ako ty a tiež rpblem s váhou. nakoľko o vysadení ani ešte nerozmýšľam a tiez mi je dobre, 🙂 tak váhu som začala riešiť doma .Cvičím dvakrát do dňa videá cez YouTube a snažím sa kontrolovať v jedení .Určite si samovoľne nič nemeň,ries s lekárom🙂
@leonakr jasné, že meniť sama nebudem, beriem aj antipsychotika, tak to môže byť aj z nich, aj sa hýbem aj menej jem, napriek tomu na váhe to vidno
😩och tak potom ti verím,že na psychike to nepomáha🙈
Tak potom by si mala byt rada, ze Ti je lepsie. Ja som tiez mala az stavy derealizacie a bola mimo reality a lieky aspon toto dali do normalu, ze som vedela doma fungovat. Boli to hrozne casy. Tiez som pribrala par kg za 2 mes., ale potom sa to stabilizovalo.
Vaha sa da casom upravit, hlavne nech je clovek v pohode.
@euka210 presne tak, zdravie je najdôležitejšie 🙏🏼😊
Konzultuj s dr, co ti tu my naradime. A normalka ako dovod uved hmotnosť. Inak ja tiez uzivam ad a nepribrala som ani gram. Mozno ti ich staci vymeniť za ine
Váha sa dá vždy upraviť, športom a zdravou stravou a keď ti je po AD dobre, tak pokračuj v ich brani 🙂