Ophthalmo-Septonex - namiešanie v lekárni

kvetinka719
21. feb 2023

Zienky, keďže je dlhodobý výpadok očných kvapiek, neviete, v ktorej lekárni v BA ho vedia namiešať?
Som tehotna v 38tt, druhý mesiac mám zapálene oči, očná mi 2x predpísala uniflox, vôbec mi to nepomohlo.
Nepomáha mi ani ocuflash. Oči ma rezu a štípu.

Pripadne neviete mi niektorá niečo poradiť?

sudocek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka719
autor
21. feb 2023

Opthalmoseptonex kvapky som myslela 🙂

viestta
21. feb 2023

Daj si predpisat nieco ine, Opthalmoseptonex je len dezinfekcia, nie liek

kvetinka719
autor
21. feb 2023

@viestta no len neviem, čo 🤷🏼‍♀️ vraj je problém, že v tehotenstve sa toho veľa nemôže. Ale ja mám pocit, že kým porodim, prídem o oci

viestta
21. feb 2023

@kvetinka719 anitibioticke kvapky a masti sa mozu, ale mozes mat aj alergiu, ked to neprechadza

anavixy
21. feb 2023

Ophtalmo septonex je to iste ako ocuflash. Ak ti nepomohli ani ocne antibiotika, teda unifox/vigamox, tak OSeptonex ti podla mna je zbytocny… skor OphtalmoFramykoin ale na hnisavy zapal. Mas aj vytok z oci ci ta len rezu a stipu? Isto je to zapal? Nepotrebujes skor nieco zvlhcujuce na suche oci?

pinkgirl
21. feb 2023

@kvetinka719 neviem či to vôbec robia v lekárenských labakoch. Zvyčajne ak nezaberie uniflox, tak sa dava pamycon - oba lieky sú antibiotické.
Opthalmoseptonex má dezinfekčné účinky. Ak myslíš že by ti to pomohlo, tak skús masť opthalmoazulén - má tiež dezinfekčné účinky a smie sa v tehotenstve.

kvetinka719
autor
21. feb 2023

@anavixy ráno zvyknem mať aj hnis na očiach. A oči mám pri dolnom viecku červené. Keď si tam uniflox, tak ma dosť rezu. Neviem, či naozaj ide o zápal, len doteraz keď som mala takýto stav, zvykol mi opthalmoseptonex pomôcť…

kvetinka719
autor
21. feb 2023

@pinkgirl ďakujem, skúsim teda tu masť. Pamycon ma ini zložku účinnú? Pripadne ešte tobradex mi zvykol pomôcť, ale ten je na predpis, pokiaľ viem

anavixy
21. feb 2023

@kvetinka719 a septonex mast si neskusala? Ta ma tie iste latky. Ci ta sa neda tiez kupit?

kvetinka719
autor
21. feb 2023

@anavixy tu som neskúšala. Myslím, že aj mám doma. Skúsim, ďakujem

pinkgirl
21. feb 2023

@kvetinka719 pamycon a uniflox majú rôzne účinné látky a sú rovnako ako tobradex len na recept.
A za vyskúšanie toho poth.azulenu nič nedáš 🙂.

kvetinka719
autor
21. feb 2023

@pinkgirl skočím ešte za ocnou a poprosím ju, nech mi teda predpise niečo iné, lebo škoda, že mi 2x to iste, čo mi nepomáha predpísala… poth. Azulen je ktoré prosím? ☺️

pinkgirl
21. feb 2023

@kvetinka719 zradila ma klávesnica - malo tam byť opthalmoazulen😉