Ahojte, mam 31 r, minuly tyzden na echo u kardiologa mi povedali, ze budem musiet absolvovat pazerakove echo(akasi sonda k srdcu) a potom pravdepodobne operacia. Doktorka spomenula ze by sa to operovalo asi cez nohu, ale bola som v strese ked spomenula operaciu, neviem ci som to dobre pochopila. Poslali ma do KE do VUSch.
Operovali niekoho takto prosim ? Nespim od stresu, nejem😔😢
@tahomi ahoj presne este neviem, nieco ako pravolavy skrat bolo v sprave, musim ist na sondu aby to bolo presnejsie
Dnes, našťastie, vedia katerizaciou cez stehennu tepnu riešiť množstvo srdcových defektov, ktoré sa kedysi ani riešiť nedali. Jasne, ze máš obavy, ale ver, že spravia všetko čo bude treba aby si bola v poriadku
Tak urobia transezofsgealne echo a uvidi sa.
Zhodnotia aky mas predpokladat defekt septa a podla toho sa rozhodnu. Bud rada, ze to budu operovat intervencne cez cievy na nohe, je to ovela lepsie ako bezna otvorena operacia.
@tahomi no to este nie je presne ako, tam sa vraj dozviem :( dufam ze ak to bude potrebne tak cez tie cievy…baby neviete ako dlho by som bola PN?
neviem ci sa to este rata ze ma operovali v mladom veku :D ale na operaciu srdca som sla ako 38 rocna. Neslo o maly zakrok ale rovno vymena chlopne, komplet rezanie hrudneho kosa atd :p. A to som sa na srdce nikdy neliecila zistili mi to v aprily a v juny uz bola operacia :p. Neboj oni vedia co robia a dnes uz sa da ozaj vela napravit a mozes byt rada ze len hentak cez cievy a nemusia ta rezat komplet. Drzim palce 🙂
Ahoj,mne zistili to isté, už jeden termín na vyšetrenie pažerákom som musela zrušiť,nemal my kto syna postrážiť ale dr vravela ak sa to potvrdí tak operácia cez stehno v Bratislave. Tiež mám z toho obrovský strach, neviem ani ako prežijem vôbec tu hadičku do úst ale čo som čítala vraj je to ľahký zákrok na tom srdci tak dúfam 😭
@dm1 ahoj, teraz som sa zasmiala nad tym co som napisala ze mlady vek :D lebo uu nie som najmladsia :D i ked pocitovo a vyzorovo stale na 20 :D a vsetko ok ? Nemas ziadne problemy po operacii ? Mozes cvicit sportovat ?
@zuz_ka tiez ti nasli tie lezie alebo skrat ? No ja som bola na gastro hadicke a dalo sa to zvladnut tak snad aj toto inked vraj je to dlhsie
áno cez cez tepnu na nohe mi robili abláciu srdca....32 r. ( len to nie je operácia ale zákrok )
nastastie ziadne problemy po operacii som bola na PN nieco cez 2 mesiace ale ja mam sedavu pracu tak sa dalo a mala som rozrezany ten hrudnik. Sportujem v pohode dokonca po operacii viac ako predtym. Uz chodim len na kontroly pravidelne takze dufam ze uz to bude ok 🙂
Mne našli skrat. Mám 35. Do 16 rokov som chodila pravidelne na kontroly čo som sa narodila so šelestom, teraz toto .. tiež by ma zaujímalo koľko budem musieť byť na PN lebo my končí rodičovsky a rada by som to stihla všetko dovtedy.
Áno, mala som 30, všetko ôk, odvtedy žiadne problémy, bola som v Kee, operoval ma vtedajšia primárka.
@adkalu a ako dlho si bola PN ? Mam novu pracu a budem sa musiet pripravit🙂
@zuz_ka a to nenasli pri kontrolach skor ?
@zuz_ka a nevies musi sa to operovat , neda sa zit s tym ? Mne viac vraj povedia v Ke vo vusche
@irusa a mozem vediet ako dlho si bola PN ?
vôbec ...o dva dni po zákroku ma pustili
Mne povedali, že to bude treba ,, dáždnikom,, zalatať tu dierku lebo čím budem staršia tým viac problémov s tým budem mať a hlavne keď sa vraj jedná o mladého človeka lebo tým, že my srdce tak rýchlo búcha. Ja som už dlhšie mala problémy aj doktorke som sa stále sťažovala ale vraj nemá moju prepúšťaciu správu tak má nemá na základe čoho poslať na vyšetrenie tak ako fakt super,už dávno som to mohla mať spravené
Po zákroku, som musela 24 hodín ležať, tak ma prepustili a mala som ešte taký šetriaci režim asi 5 dní
@irusa aj si mohla hned do Prace ?
áno
@zuz_ka a ake si mala tazkosti ak mozem vediet ?
Občas ma znenazdajky prepadla veľká bolesť pri srdci že som sa zaň až držala. Niekedy rýchlo sa zadycham každý však som mladá baba ako to že nevládzem( na EKG sa má pýtali či sa náhodou nezadýchavam) ale hlavne to, že som v pokoji alebo ležím v noci a cítim že srdce my rýchlo bije a nechce sa vôbec ukľudniť
@zuz_ka mne to iste neustale ma bolelo pri srdci, tvrdili ze je to z chrbtice najprv
Presne aj mne doktorka že to mám z chrbtice lebo som už predtým skončila na PN. Najhoršie, že mu najlepšie vieme, že niečo nie je v poriadku,cítime sa inak ale naše zdravotníctvo kašle na nás
Dobrý deň, ako ste zvládli to vyšetrenie ? Mňa to čaká v utorok a mám strach z toho 😥
@misa1308 ak máte myslíte tu hadičku tak som im aj vravela, že ja mám problémy s prehĺtaním tabliet a keď budú dávať oblbovák nech my ho dajú viac 😃no nebolo to nejak prijemne keď zaviedli hadičku ale bola strašne dobrá sestrička bola úplne pri mne naklonená hladkala má po líci a tíšila, že za chvíľu bude potom. No ale ku koncu má začalo riadne naťahovať takže ju museli už vybrať. Ako dá sa to prežiť,ale fakt som rada, že už to mám šťastlivo za sebou
Cez cievy na nohe sa bezne operuje, je to miniinvazivne a zavedie sa odtial priamo k srdcu co potrebuju. Neviem ake mas problemy, ale srdcovocievne ustavy na Slovensku su vysoko specializovane a toto je ich “bezny” vykon.