Operovali vám hemoroidy?

15. sep 2024

Ahojte,prosím vás mal niekto operované hemoroidy?
Ako ste to zvládli? Hlavne po operácii? Ako ste sa cítili?
Ďakujem

egonsk
15. sep 2024

ano, laserom v sukr.poliklinike ci ako si to hovoria a dopadlo to naprd, lebo mesiac som silno krvacal, dalsie 2 to bolo na striedacku, ptom som absolvoval kopec vysetreni, aby mi nakoniec na kramaroch po dalsich 3 mesiacoch povedal specialista, ze musim este aspon pol roka, skor vsak rok sa hojit ... ak sa zadari, tento rok budem reoperovany, kedze som uz zahojeny a dalsie vznikli, resp. sa lepsie ukazali a mozu ich odstranit 😅
Inak co sa tyka bolesti, tak to sa dalo zvladnut. Na taketo sukromne polikliniky by som uz vsak nesiel, jedna skusenost a nasledne ohlasy od doktorov co robili vysetrenia mi uplne stacila na vytriezvenie s doverou v reklamu a pozitivne ohlasy. Radsej si pojdem polezat do nemocnice ako tieto jednodnove masiariny. Jo a bol som v celkovej anestezii, nastastie som sa nenechal ukecat na ciastocnu.

katarinaba
15. sep 2024

Bola som v sukromnej, laserom v lokalnej anesteze. Vsetko je v poriadku. Stav po - isla som rovno do roboty, od obeda som sedela na zadku. Po odzneni anestezy som dva dni brala ibuprofen 2x denne. Potom uz pohoda. Mama bola na opracii, stravila par dni v nemocnici v bolestiach. Hojilo sa to asi tyzdnen, musela uzivat roztok na zmakcenie stolice. No s vysledkom spokojna.

alickapusinka
15. sep 2024

mňe normálne narkoza. A prv odoperovali má laserom ked mi urobili do roka sa mi to vrátilo.Ja som ich dostala po pôrode odvtedy ako som sa dala operovať normálne nie lasérom mám úplny pokoj.

egonsk
15. sep 2024

@katarinaba prepac, ale neverim tomu ani trosku. Aj po operacii laserom sa zasiva, ked je to vacsie a krvaca to tak, ze ani keby si si dala najsilnejsiu vlozku, tak po par minutach ti pretecie, ked by si na zadku sedela. Navyse ti po operacii daju do zadku "stupel" prave koli tomu krvacaniu a ten vyberas az dalsi den. Laserom ti operovali mozno tak nejake znamienko, alebo napichovanim nejakeho maleho vnutorneho vnutorne mu spalili tkanivo, ale aj to by si nesedela vpohode hodiny. A s roztokom na zmakcovanie si kde nasla? Aspon 2 tyzdne sa odporuca bezzvyskova strava, t.j. kadejake kasicky, aby sa ti neotvorili rany a sitie a bolo minimum stolice.
Tvoj prispevok znie ako z reklamy X poliklinik, ale realita je uplne inde.

katarinaba
15. sep 2024

@egonsk predstav si, nic mi nezasivali, ziadne krvacanie som nemala. Metoda LHP. Nie som reklama, pisem skusenost. Ci tomu veris, ci nie, vsetko je pravda. Neuvadzam ani kliniku, tak chod si riesit mindrak inam.
A ten roztok mama mala. Co sa stravy tyka, mala jest jedla, co nesposobuju tvrdu stolicu a to jej malo pomoct tu stolicu zmakcovat. Co jej davali jest v nemocnici netusim.
Ze ty si mal zlu skusenost ja tiez nevyvraciam.

egonsk
15. sep 2024

@katarinaba takze je to presne ta metoda, ktoru som napisal (napichavanie laserom a spalovanie tkaniva). Realne sa tak robia iba lahke stavy vnutornych, lebo sa prirodzene casom vracaju, resp. znovu narastu/zvacsia, na rozdiel od "odrezania" skalpelom, alebo laserom. Ta LHP sa pouziva tam, kde by zabralo aj gumickovanie, ale kedze ju nerobia v statnych, tak sa na nich dobre zaraba (gumickovanie je zadarmo).

katarinaba
15. sep 2024

@egonsk mne je jedno kde to robia, kde nie. Mne odstranili 3 hemo tretieho stupna. Ja som spokojna, nic sa mi zatial nevratilo. Moja skusenost, mozno stastie. Co som napisala je pravda a nechapem, preco spochybnujes moje skusenosti. A este ma obinujes, ze robim reklamu. Neries ma viac. Dobru noc.

autor
15. sep 2024

Ďakujem za reakcie,ja mám hemoroidy 3 stupňa,vnútorné,bola som na proktologii a ešte ma čaká rektoskopia a teda následne operácia staplerom.
A teda čo čítam tie pooperačné stavy sú dosť odrážajúce a ani sama neviem,čo urobiť.

janculikpotocka
16. sep 2024

Nie manžel mi ich vykúsol

egonsk
16. sep 2024

@janculikpotocka kebyze napises, ze zatlacil pri sexe, to by bolo aspon predstavitelne 😉😋