Operovali niekomu sedací nerv?

deana100
26. aug 2023

Dobrý večer je tu niekto komu platnička tlačila na sedací nerv ako ste to riešili.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gemerka17
27. aug 2023

@deana100 zas ty, beznádejný prípad. Vypisuješ tu už 3 mesiace, namiesto toho aby si sa snažila liečiť. Liečba platničiek závisí od tvojho makania a rehabilitovania. Stále čakáš na nejaké jednoduché riešenie za 5 minút, ale smola, také proste neexistuje. Ľudia ti tu už písali na tvoju otázku a ty furt sedíš na zadku a nič z tým nerobíš. Operácia ti nepomôže, ak máš takýto postoj, aký máš. O rok si tam kde si aj teraz. Začni študovať , pracovať na sebe a uľaví sa ti.

deana100
autor
27. aug 2023

@gemerka17 Ako ja cvičím neviem o čo vám ide ako že beznadejni prípad to ako myslíte možno to není áni sedací nerv ani platnička možno to je úplne iný prípad pýtam sa ľudí nepýtam sa na váš názor riešim tento problém už dávno. Ale nik sa nepýta na váš názor. hm tak tu nevypravjte bez nájdený prípad ani ma nepoznáte.... tak nepíšte a nereagujete.

gemerka17
27. aug 2023

@deana100 čo mesiac, to píšeš to isté. Sama nenapíšeš nič, akú máš liečbu, koľko to trvá, čo robíš, čo všetko si podstúpila, aké máš lieky. Ale pomoc žiadaš. Ten tvoj prístup je beznádejný. Je tu o tom písané dosť, stačí si prečítať. Musíš vyvinúť snahu.

yoxinka
27. aug 2023

Ja som mala dva ochrnuté nervy. OCHRNUTÉ! Časti tela, ktorých sa to týkalo mi vôbec nefungovali. Nie že bolesť, nič. Ako keď ochrnutý človek nevie chodiť, tak nejako. K tomu mám prasknutú platničku so sekvesterom a útlakom nervu, 6 platničiek vysunutých v rôznych smeroch s rôznymi hodnotami. Fungujem normálne, lebo pravidelne cvičím, pravidelne plávam, mám výborného fyzioterapeuta s ktorým pracujem intenzívne dva roky a jediná trvalá vec, ktorá mi pomohla je rehabilitácia! Cielená, osobná, šitá na moje problémy a moje telo, žiadne nemocničné rehabky.

deana100
autor
27. aug 2023

@yoxinka ďakujem za odpoveď.

deana100
autor
27. aug 2023

@gemerka17 ty ma ako poznáš..... myslím že táto stránka je pre. ľudí kto aké má skúsenosti keď sa ti nepáči vybijaj si nervy na niekom inom. a láskavo. nekomentuj nik nie je zvedavý na tvoje komentáre.

gemerka17
27. aug 2023

@deana100 rob ako uznáš za vhodné. Je to tvoje zdravie. Ty tu chodíš fňukať a vyzvedať čo mesiac, to mesiac. Stále dookola to isté. Poradili sme ti tu viacerí, presne to isté čo píše yoxinka - je to na dlho, kvalitný fyzioterapeut a tvoje úsilie. Stále to nemáš a o mesiac budeš mať nový príspevok presne o tom istom, čiže si na tom isto bode.

yoxinka
27. aug 2023

Inak, ja som si tiež všimla, že tu dookola riešiš to isté. Čo vlastne s tým nervom máš? Berieš nejaké lieky? Máš za sebou nejaké vyšetrenia? Bola si u neurológa/fyzioterapeuta? Vieš o tom, že operácia nie je čarovný prútik a aj po nej treba cvičiť? Poznám ľudí s operovanýmo platničkami, ktorí sa na cvičenie vykašlali a v priebehu pár rokov boli tam, kde pred operáciou, len operovať operovanú chrbticu nie je taký špás 🤷‍♀️.

gemerka17
27. aug 2023

@yoxinka inak veľmi ti fandím, že si sa s takým nálezom nevzdala a dokázala si zmeniť svoj stav. Toto veľmi veľa ľudí nedokáže, lebo proste holt nevedia prekonať svoju lenivosť. Inak rehabky cez poisťovňu , teda fyzikálna liečba je fajn. Najmä magnet. Keď sa už platí zdravotné poistenie tak aspoň niečo nech poisťovňa preplatí, keďže fyzioterapeuta dodať na potrebnej úrovni nevedia. Aj vysokoinvazivny laser (4.generacia) vie dopomôcť k zlepšeniu stavu. Preniká hlboko do tkaniv, až k platničke.

yoxinka
27. aug 2023

@gemerka17
Kým som rehabilitovala cez poisťovne, magnetovalu ma nespočetne krát, pomohlo mi to nijako. Ja som sa 10 rokov motala po rehabkách, cvičila atď. … chodila som k profesorovi Gúthovi a on bol špička v odbore. Za 2 roky s mladým faganom, ktorý má naštudované nové prístupy, postupy, metódy zo zahraničia som sa dostala ďalej ako za 10 rokov klasickej slovenskej rehabky. A teda konkrétne magnet bol úplná strata času pre mňa. Jediné, čo pomohlo bola fakt tvrdá nekonečná často frustrujúca drina!

gemerka17
27. aug 2023

@yoxinka tak áno to určite. Fyzikálna liečba cez poisťovňu je len taka doplnková, pomoc max 5 % k liečbe. Zvyšných 95 % liečby treba zaplatiť - kvalitný fyzioterapeut, masaze, lepšia fyzikálna terapia - laser, razova vlna (podľa stavu). Ono zas rehabky cez poisťovňu, ak chce človek mat kúpelnu liečbu musí absolvovať.