Operácia zúženého pažeráka

novamamima
7. aug 2018

Chcem sa opýtať na Vaše skúsenosti s operáciou zúženého pažeráka? Kde ste boli operovaní a aký je stav po operácií?

kubkovamama
7. aug 2018

@novamamima ahoj,netuším teda aká diagnóza atď či ide o dieťatko,dospelého,vrodená vada....Svokor mal po radioterapii poškodený a zúžený pazerak,spravili mu sietku a stent,bohužiaľ rakovina bola neskutočne agresívna.Co sa týka samotnej operácie (bola zároveň v kombinácii s ďalším zákrokom kvôli metastazam) trvalo to cca 2 hodinky v BA,týždeň mal vývod a tekutú stravu cca mesiac.Bolesti nemal skoro žiadne.Tvoj prípad je ale predpokladám menej vazny.Operacia ako taká nie je nič hrozne,iba kvôli čomu to bolo robené znie tak hrozivo.Dufam,že som ťa nenaplasila.😀

novamamima
autor
7. aug 2018

@kubkovamama Nie nenaplasila 😉 Chcem len o tom vediet viac. Ide o mojho otca, on sa tej operacie brani, ma zuzeny pazerak a GERD uz viac ako 20 rokov. Teraz sa so doatalo do stadia ze pazerak je na vrchu zvacseny a pri zaludku zuzeny 4 nasobne. Bol na jednej konzultacii v KE ale ani to ho nepresvedcilo pre operaciu skor naopak. Hrozi mu pretrhnutie tej rozsirenej casti...

kubkovamama
7. aug 2018

@novamamima treba ho určite prehovoriť,svokor mal tiež pri žalúdku už úplne nepriechodný,nemohol piť,na tom mieste bol aj nador.Bol tam potom zápal,opuch,to prešlo až ku korenu jazyka.Tatino sa nema coho bat,ulavi sa mu.S chlapmi je to tazko,kym sa rozhybu.az nebude moct prijimat potravu aj tak skonci v nemocnici na infuzii,aj tak ho zoperuju iba co si to zbytocne oddaluje.

kubkovamama
7. aug 2018

@novamamima je viacero spôsobov operácie,ono to je aj na nete určite,ale lekár to vie samozrejme najlepšie vysvetliť.Ak je zúžený celý pazerak,dáva sa sieť v tvare pančuchy,ktorá nenásilne drží tie steny.Svokor mal sliznicu dosť poškodenú,tak mu to dali len do tej najspodnejsej časti,zatlačili tak nador.Po pár mesiacoch rakovina pokročila,tak sieťka išla preč a celý pazerak nahradili žalúdkom,ten sa potiahol až k hrdlu.Bolesti napodiv nemal,len naučiť sa potom čo a ako jesť,prísny režim,to bol problem

novamamima
autor
7. aug 2018

@kubkovamama Svata pravda, chlapi su najhorsi pacienti... Dokonca nas znamy je uz sice na dochodku ale byvaly chirurg a vravi mu stale dokola to iste ze nema na co cakat ale on stale vaha... dufam ze sa mi ho podari presvedcit.

alexino72
10. aug 2018

@novamamima Ahoj, neviem, ci pomozem, ale som po operacii achalazii, ale ide o poskodenie pazeraka, respektive zuzenie, nemohla som jest, mala som stavy ze som uz jedlo zvracala, lebo tzv.kardiu, co je nad zaludkom som mala tak zuzenu ze to neslo uz do zaludka ale ostavalo v pazeraku... plus neskutočne bolesti pazeraka, mam 33 rokov, toto ochorenie sa vyskytuje u starsich ludi, moja gastro lekarka mi vravela ze nie je mozne aby som toto mala, teraz by som jek tu spravu najradsej ortrieskala o hlavu....pp konzultacii v BB mi to potvrdili....mne to vyvolal pravdepodobne opakujuci sa helicobacter, ktorý sposobil palenie zahy a to mi poškodilo funkciu pazeraka. Operovali ma v BB, dolezite podotknut, ze to bolo laparoskopicky, lebo povacsinou klasicky chirurgicky rozrezu hrudnik, co som nechcela ani dopustit, som uz skoro rok po operacii, prehltanie nie je 100% ono uz ani nikdy nebude, no musim si stále davat pozor na velke a tuhe susta...pazrava uz nemozem byt 😉 ale bez operacii by to neslo....neviem si to ani predstavit, lebo ja som zvracala uz pri kazdom jedle...neviem ci som pomohla, sama hladam spolubojovnikov s tymto ochoreniem...

novamamima
autor
11. aug 2018

@alexino72 Urcite mi to pomohlo, len to ze ide o mojho otca takze musim ho presvedcit ze by ozaj nemal cakat. On pri jedle ma take pocity "dusenia sa" teda strava mu zostava v rozsirenej casti pazeraka. Par krat uz aj stratil vedomie 😯

bianca
11. aug 2018

@novamamima nema na co cakat. Keby doslo k rupture, moze dojst k fatalnemu koncu. Lepsie sa robi a nasledne hoji rana na vhodnom mieste a rovne hrany rezu ako potrhana stena. Potom mu mozu vziat viac tkaniva ako by vzali teraz , ked je situacia pod kontrolou. Dalej sa moze zapal rozsirit do mediastina a o dalsich hororoch uz ani pisat nebudem .
V podstate je to na nom . Komplikacie muzu a nemusia nastat za chazdych okolnosti ale aspon si moze povedat ze nic nezanedbal a spravil pre to vsetko .

janalusconova1
3. nov 2023

Ahojte ja som momentálne po operácii pažeráka gerd a som rada ze to mam za sebou ze sa nemusím viac trápiť ci mi Kyselína vyziere pažerák a žalúdok a som BB a prístup vynikajúci môžem odporučiť

mirage18
12. dec 2023

@janalusconova1 ahoj mohla by som si na teba vypytat kontakt? potrebovala by som sa poradit ohladom operacie gerd. dakujem erika

fando
9. jan 2024

@janalusconova1 dobrý večer, mali ste veľké problémy? Prosím Vás ako ste sa dostali na op?

fando
18. jan 2024

@janalusconova1 prosím Vás ako ste sa dostali na
eraciu?

fando
18. jan 2024

@novamamima ako sa má otec?

novamamima
autor
20. jan 2024

@fando No na operaciu sa mi ho nepodarilo presvedcit. Ale viacmenej je to stale rovnake, myslkm ze sam zistil, co mu stav zhorsuje a tak to nejak zvlada 🤔

nikus237
20. mar 2024

@janalusconova1 smiem sa opytat ako prebiehala operacia? Bolo to laparoskopicky? A ako si sa citila po tom? Bola si dlho v nemocnici? Dakujem za info