Operácia žlčníka a obezita

lienka175
24. nov 2022

je tu prosím niekto, kto absolvoval operáciu žlčníka s vyššou váhou? Maminu dnes prijali na plánovanú operáciu (má kamene), ale lekár ju bol už dvakrát upozorniť, že tá váha môže spôsobiť veľké komplikácie pri hojení. Má cca 110kg. Ja som bola na operácii pred rokom, tiež som z tých silnejších, mám 80kg, ale ja som vďakabohu žiadne komplikácie nemala.

simona20201309
24. nov 2022

@lienka175 neboj sa, keď počítajú s komplikáciami, budú pripravení konať. Moja babka to zvládla, tiež okolo 120kg, mala vtedy asi 60r. Žila ešte 21r. Určite všetko dobre dopadne. Držím prsty a prajem mamke skoré uzdravenie.

....a to jej tam zabudli tampóny, začala jej rana hnisat a museli ju ešte raz operovať, ale dostala sa z toho

aknamorka22
24. nov 2022

Ja som bola na výbere žlčníka s obezitou a žiadne komplikácie neboli. Bola som na jednodňovej chirurgii. Avšak každý organizmus je iný a pri obéznych pacientoch je štatisticky väčšie riziko. Asi preto jej to doktor hovoril.

silvia2013
24. nov 2022

@lienka175 lekár si pýta všimné 🙂) 110kg pri akej výške?

sissy27
24. nov 2022

@silvia2013 kde v tom vidíš pýtanie si úplatku? ja v tom vidím akurát tak odporúčanie, aby pacientka schudla a teda ak nemá 2 metre, tak by to bolo ozaj na mieste. To, že pri nadváhe sú vyššie riziká aj čo sa týka anestézy, aj čo sa týka hojenia po operácii, je snáď každému jasné.
@lienka175 tak mamina má zrejme tuk najmä v oblasti brucha - áno, je možné, že sa jej rany budú horšie hojiť. O rizikách spojených s nadváhou vieme všetci, isto aj tvoja mama. Po operácii ju čaká dosť prísna diéta, vo vlastnom záujme by ju mala dodržovať, to jej pár kg uberie a možno ju to aj naštartuje k zmene životosprávy.
Držím palce, nech všetko dobre dopadne a bez komplikácií.

viestta
24. nov 2022

Pri obezite je veľmi veľa rizík nielen z chirurgického hľadiska ale určite má mamka aj pridružené diagnózy, vysoký tlak, cholesterol a kto vie co ešte. Preto je rizikový pacient.

silvia2013
24. nov 2022

@sissy27 snáď mozem mat vlastný nazor !!Bohuzial , je to tak!!

sissy27
24. nov 2022

@silvia2013 no mňa by naozaj zaujímalo, ako si z tohto vydedukovala pýtanie si úplatku. 110kg u ženy je obezita a môže spôsobiť komplikácie, to je holý fakt 🤷‍♀️

lienka175
autor
24. nov 2022

@sissy27 áno, je to obezita, sme si toho vedomí... verím, že všetko dobre dopadne

lienka175
autor
24. nov 2022

@silvia2013 mamina je nízka, má cca 150cm, takže áno, je to vysoká obezita

silvia2013
24. nov 2022

@sissy27 inteligentna pochopi, ty sa pytas. 😂

sissy27
24. nov 2022

@silvia2013 kristovanoho, ty na čo sa tu hráš prosím ťa?? Jasné, niekto obéznej žene povie, že je obézna, ale keď strčí niečo do vačku, tak hneď bude mať o 30kg menej a riziko komplikácií výrazne klesne 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

silvia2013
25. nov 2022

@sissy27 zase si to nepochopila ...😀

sissy27
25. nov 2022

@silvia2013 dobre teta 🤡🤡🤡

silvia2013
25. nov 2022

@sissy27 ´dakujem za tvoj záujem o moj profil, závist, čo?

sissy27
25. nov 2022

@silvia2013 sklamem ťa, tvoj profil ma nezaujíma a fakt závidieť nemám komu a čo, ani tebe. Choď si svoje mindráky ventilovať inam, ďakujem.

stanulienkat
25. nov 2022

@silvia2013 obezita je riziko pri akejkolvek operacii a to jej povie aj kazdy lekar. To je konstatovanie, ak by sa nieco posralo a nie je to pytanie uplatku. Bohuzial tucni ludia maju viac rizik aj bez operacie.

silvia2013
25. nov 2022

@stanulienkat to je pravda, NIKDE nepíšem, ze nie, ale uplatok si pyta každý druhy lekar. pri obeznej pacientke, ktorá ma predpoklad, ze bude mat komplikácie dvojnasobne. mám stíhlu svokru po operácii nohy a uplatok si pýtali okato .

stanulienkat
25. nov 2022

@silvia2013 to nepopieram, ze pytaju uplatky. Treba ich poslat do riti.

273
26. nov 2022

@silvia2013 sklamem ťa, nie všetci si pýtajú úplatok a všetko sa dá vybaviť aj bez úplatkov a známosti
Oco potreboval očného lekára keďže až raz bol u nejakej súkromnej očnej doktorky, bol problém aby ho niekde zobrali, v nemocnici bez problémov a dostal termín do týždňa keď ho tam bol brat objednať
Absolvovala som operáciu žlčníka v lete tohto roka v Žiline, pôvodný termín v októbri, žiaľ nepáčil sa mi taký neskorý termín a predstava, že by som si nesplnila svoj sen, prišla som tam spýtala som sa sestričky a doktor mi našiel termín skorší, potrebovala som magnetickú, termíny tak o polroka ja som povedala, že potrebujem ho 2 týždňov a termín mi dali na ďalší týždeň, nebolo to urgentné ale proste chcela som ísť s priateľom ešte na dovolenku pred operáciou a zároveň som chcela stihnúť termín operácie, ktorý som mala a ani žiadnu protekciu som nemala ani nič som nezaplatila
Bratovi rástli krivo osmičky a tlačili mu na ostatné zuby, náš zubár ho poslal k nejakému súkromníkovi (jeho kamoš) a ten mame povedal, že je to komplikované a netrúfa si na to až ide s ním na stomatologickú chirurgiu ale že termín tak o rok až čaká jeho to strašne bolelo, mali sme ísť na dovolenku o pár dni, prišli tam a povedali, že tým, že máme ísť na dovolenku by neodporúčali to robiť, dali mu tam niečo a 3 dni po príchode z dovolenky mal termín na zákrok a termíny dávali o dosť neskôr ale keď človek chce tak sa to dá všetko aj slušne a bez akéhokoľvek všimného

silvia2013
26. nov 2022

@273 kde tvrdim, ze vsetci ?😂😂😂🙈🙈Dalej som to necitala, tolko casu nemam😀😁.