Zdravím, mám otázku na ľudí ktorí absolvovali laparoskopicke odstránenie žlčníka. Čaká ma to o pár týždňov, tak mi napadlo, je niečo špeciálne, čo by som potrebovala k hospitalizácii? Niečo, čo uľahčí hojenie po operácii, zotavovanie a podobne. Ďakujem 😊
Nie nič k hospitalizácii netreba. Však rychlo pôjdeš domov
@matway nezmyselnost? Vy ste odkial prileteli?
Mne trvalo 12h kým som bola schopná sa aspoň posadiť,ale kvôli tomu,že mi bolo velmi špatne po narkóze ,potom to bolo každou chvíľou lepšie po 3 dňoch som šla domov...ja som mala so sebou, maslové kekse,tyčinky,vodu...sestrička mi na druhý deň poradila aspoň pol l coca coly a len chlipkat...
@taktotedanie ty sa neozyvaj, všade presviedčaš ostatných nech si to dajú vyoperovať a pri tom nemáš ani potuchy, čo im to spôsobi. Áno uľaví im to od bolesti, no nechať sa vykochať, ee, je aj iná cesta.
Nič špeciálne netreba. Ja som po op. 4mesiac. Akurát moja rada, počúvaj vlastné telo. Niekto je fit za pár dní. Ja som sa síce snažila chodiť na druhý deň po operácii, ale fungovať v domácnosti som bola ako tak schopná asi po 2 týždňoch. Tzn. Niečo malé navariť a dať oprať. Chodila som veľmi, veľmi pomaličky... Našťastie manžel dosť pomáhal a deti,keď ma videli,tiež sa snažili. Za mňa, aj keď je to laparo, bolo to náročné. Hlavne sa nepretazuj, veľa oddychuj, daj telu čas na zregenerovanie. Držím päste!
@matway ja svoj názor mám. Tak sa teda poďme baviť konkrétne. Čo to u teba znamená vyliečiť sa sám.
Môj svokor mal roky problémy so žalúdkom. Samozrejme bol odborník ako ty. Až to došlo do takého štádia, že dostal vysoké horúčky 40,5 triaška, zvracanie, obrovské bolesti až nás prestal vnímať. Volali sme rzp, zobrali ho do nemocnice, hneď na sálu, operácia, doktori povedali, že kde bol doteraz, že je zázrak že to prežil. Namiesto jednodňovej chirurgie, bol v nemocnici nakoniec 2 týždne.
Ako sa mal sám vyliečiť?!
@matway dobre tak nech z toho dostanu rakovinu to je riesenie!
@taktotedanie preštuduj si, prosím, vznik rakoviny a myslím to v dobrom. Je dosť štúdií, kde zmeniš uhol pohľadu na vznik, priebeh alebo aj liečbu tejto pliagy.
@matway mna ty nepoucuj , som lekar
A videla som xy zlcnikov s kamenmi blatom a aj takych co to neriesili skoncili na hrane smrti lebo im kamen upchal zlcovody ale aj takych co umreli lebo sak naco budem pocuvat takych sarlatanov ako ty
Vypni mk a nerad bludy
@matway ziadne take studie neexistuju
Vies co to je relevantna studia? Nastuduj si toto a potom “bav mudreho”
Ak autorka umrie lebo sa jej upcha zlcovod jej rodina a deti ti podakuju
@taktotedanie že lekár, a takto sa vyjadrovať, nechcel by som sa dostať ako pacient pod takého lekára.
@taktotedanie tak ja určite nebudem sa riadiť pseudoradami nejakého "superodbornika" na samoliecbu zlcnikovych kameňov 😆. Asi mu nikto nepovedal, že opakované zápaly žlčníka môžu spôsobiť aj pankreatitidu a aké následky môže to mať
@taktotedanie ale existujú a relevantné, nič nemusím študovať. A dokonca ani nie si majiteľ MK, takže?
@jaskolka po operácii hneď chodiť a hýbať sa aby si bola čím skôr fit. Inak asi nič také