Operácia Wilkieho syndróm

monkabohdalova
13. feb 2019

Ahojte má tu niekto za sebou operáciu tohto syndrómu? Lekári hovoria, že to je veľmi náročná operácia, tak som sa chcela spýtať ako dlho trvá zotavovanie po operácii, a či sa dá potom normálne konzumovať potrava. Ďakujem

sofinka18
28. dec 2024

@monkabohdalova Ahoj vidím, že táto otázka je už trochu dávna.. ale napíšem ti, že ako sa máš..a teda predpokladám máš aj Wilkieho, išla si na operáciu, alebo sa snažis nejak prežiť..

monkabohdalova
autor
8. jan 2025

@sofinka18 ahoj, ja som bola na operácii v 2019 a teraz sa z hľadiska tohto stavu mam dobre

sofinka18
8. jan 2025

@monkabohdalova Ahoj prosím napíšeš mi, kde ťa operovali .bola to náročná operácia ako píšu na stránkach?.aká bola rekonvalescencia? Po akom čase si mohla opäť fungovať..obmedzenia? Práca a tak. Ďakujem

monkabohdalova
autor
15. jan 2025

@sofinka18 Operácia bola v BA v narodnom ustave srdcovo-cievnych chorôb. Operácia to bola náročná, oni mi museli telo úplne odstaviť od krvného obehu, a po operácii mi deň dávali morfium, rez cez celé brucho. Rekonvalescencia bola niekoľko mesiacov, tým že to bol veľký rez dosť dlho to bolelo, a tiež som si musela nejaký čas dávať pozor na to čo spapám, ale po x mesiacoch super, žiadny problém.

sofinka18
15. jan 2025

@monkabohdalova skusali ste žiadosť o invalidny dochodok? ta odstavka krvebho obehu sa robi vzdy, ci en vo vasom pripade bolo potrebne? po akom case ste sli spat do prace? ked sa mozem spytat, ake probelym ste mali pre operaciou, ze ste sa na nu odhodlali?
dakujem

monkabohdalova
autor
18. jan 2025

@sofinka18 nie prečo o dôchodok? Myslím , že v tom čase sa ta odstavka robila bežne, či je to tak stále netuším, už prešlo niekoľko rokov, tak mohli nastať aj zmeny. Mne byvalo strašne zle a mala som bolesti brucha + reflux a tým že tá cieva stláčala dvanástnik, tak už som ho mala priechodný len na 2 mm, takže som už urýchlene išla na operáciu. Ale od začiatku problémov po operáciu ubehlo trištvrte roka