Ahojte,zajtra ma caka operacia vyskocenej platnicky ktora mi extremne tlaci na sedaci nerv.Potrebujem hlavne podporit tymi ktory maju skusenost.
Ahoj, mna rovnako operovali. Urcite po operacii je lepsie, kedze mne sa uplne vyliala a ani som chodit nemohla. Po operacii budu davat lieky od bolesti, takze sa to da.. a potom pozvolna cvicit (zo zaciatku iba krutit clenkami, napinat nohy, atd), stavaju pacientov po par hodinach...
Ano aj mne sa uz vyliala a tak kurevsky to.boli.Tak sa tesim kazdy mi vravy ze sa mi velmo ulavi.Ja sa asi len narkozi bojim 🤣🙈
Mne strpla celá pravá noha a bolelo to strašne, v nemocnici mi nasadili silné lieky, tak sa to dalo zvládnuť. Nič sa neboj, ja som ani do 8 neprišla a už som o sebe nevedela 😂
Ja som mala vysunutú platničku po uraze. Operovali ma pred takmer 20 rokmi pri lokálnom umŕtvení - v Nových Zámkoch na ortopédii. Odvtedy som mala pokoj (hoci v poslednom čase sa začínajú objavovať bolesti, ale to je iná kapitola. Jednak nemladnem a jednak bolesť je na inom mieste-na opačnej strane)
Tak ja som rodila 3x a bolest platnicky bola ovela horsia. Mne sa skoro cela vysunula 26x17mm a tlacila na korenovy system... Ani opioidy mi neucinkovali prvy den, kym ma poriadne nenadopovali
@alienkami no ale pred 20-timi rokmi tam bol este Dr. Rudinsky alebo este jeden tam bol super ale to meno si nepamatam.
@betulinka1 ja si už mená nepamätám. Pamätám si ten pocit, keď mi to napichávali, a keď som hlásila "chrbát/noha" podľa toho, či sa dr. dotkol nervu alebo miechy. Bol to nezabudnuteľný zážitok! 😅 Ale neľutujem. Dopadlo to výborne!
@alienkami coooo to sa robi takto? Ja ze v plnej narkoze 🙈🙈🙈
@betulinka1 na neurológii v narkóze, na ortopédii pri lokálnom. Aspoň vtedy tak bolo.
ahojko aj ja mam za sebou operaciu platnicky, pre mna neskutocna ulava (tiez mi odchadzal cit v nohe tak som sa odhodlala na to) a do dnes lutujem ze som nesla na operaciu skor. od druheho dna v nemocnici som nemala bolesti a behala som jak antilopa po oddeleni az ma hamovali aby som to neprehanala 🙂 takze za mna super rozhodnutie. bola som PN 4 mesiace a sup do prace. potom liecenie a fungujem uz normalne aj pracovne aj v domacnosti
@katkabg znamu akutne operovali uz sa nevedela ani postavit na nohy, sice teraz chodi postvilo ju to na nohy ale potiaze ma stale a neustale riesi neurolog-rehabilitacie-kupele-cvicenie a tomu celemu prisposobila aj zivot ale chodi, pracuje, sem tam je na liekoch na bolest ale asi vzdy lepsie ako ostat leziak
@alienkami ja som bola tam operovana 6 rokov pred tebou. Dr.Rudinsky tam uz nebol. Primar na ortopedii bol MUDr. Tornoci, jeho zasupca MUDr. Lauro. Na ten rok nikdy nezabudnem aj preto, ze v Izraeli napadal sneh. Bolo by mi to jedno, keby moj dohodnuty operater nebol prave vtedy na dovolenke v Izraeli 😄 Nakoniec ma uspesne zoperoval zastupca.
Baby velmi ste mi pomohliiiii dakujem.velmi za povzbudenie ❤️❤️❤️ ja zijem v Bulharsku a tam ma budu operovat.Veru bolest je sialena
Ja uz som po operacii😊😊😊velka ulava
Ahoj, mám skúsenosť, operovali ma pred dvoma rokmi, odvtedy nemám problém, ale pravidelne cvičím na chrbát.