Dobrý deň,chcem sa opýtať ktorá je najlepšia klinika na operáciu haluxu okolie TT,PN ?🙂
Ja som bola v 2012 v Piestanoch. Bolest bola otrasna, az tak, ze sa neviem odhodlat na druhu nohu. Pan doktor mi pri kontrole zabudol povedat ze mozes rehabilitovat, povedal mi, ze rezim ako doteraz do najblizaej kontroly (o mesiac, cize nedostupovat na patu ani dalsi mesiac). Na kontrole vyhukal po mne ze som mala cvicit, ze to mam stuhnute. Zoholl mi nasilu palec a tu bolest neprajem nikomu. Preslo 11rokov, vela rehabilitacii za mnou, palec som nerozcvicila uz poriadne. Neviem ho poriadne zohnut. Suseda v tom case bola na operacii haluxu ale v bojnicach a o 3 mesiace tancovala na svadbe. Ja som mala 5 mesiacov barle co som nebola schopna chodit poriadne bez opory. Mama bola pred par rokmi operovana v TO u primara na prsty a halux, cele jej to dokaslal slusne povedane a musela ist na reeperaciu, ale uz sa to dokaslane nedalo velmi opravit. Ma to v horsom stave nez to bolo pred operaciou. Takze ja sa po tychto skusenostiach neviem odhodlat na operaciu na halux aj s druhou nohou
@bafka Pred 3 rokmi som bol v nemocnici na chirurgii operovali mi slabinový prúh..po operacii som myslel že umriem len na chrbte ležať a boleť fú a nad do mnou porodnica ženy ručali a ja ani spať nič skratka katastrofa...som povedal že už nikdy operácia...ale kedže som chlap snad by som ešte zvládol ten jeden halux🙂
@milan815 ja som odvtedy aj rodila a nemala som az taky katastrofalny porod, tak si hovorim, ze halux je horsie ako porod 😃 ale ono to fakt zalezi aj od prahu bolesti a tak. Ale hlavne teda som tym chcela povedat, ze ja akosi neverim PN ani TO a nezverila by som sa tam. Ale ini ludia mozu mat dobre skusenosti
@bafka Já mám lahké kosti,kedže som silný alergik nepriberiem,preto som ženská váha 70kg....mám aj ploché nohy trošku a preto mi padá klemba oboch nôh a palce to začína ohýbať ku ostatným prstom....ortopedické vložky nosím ale to nepomôže kedže: sa noha zataži alebo pri chôdzi😒
@bafka
@milan815
Fiha,no tak to sú hrozne scenáre. Mňa by to osobne až tak netrapilo. Nosím vhodnú obuv,širšiu, aj vložky,ale niekedy sa mi stane,že ma to tak strašne boli,že v noci nespím. O vysokých opatkoch môžem snívať. Mňa trápi iba občasná bolesť,ale tuším to skôr prežijem ako takto pokaslane operácie. Inak ešte na strednej škole bola spolužiačka s tým na operacii a tiež vravela,že hrozna bolesť.
Keby boli cviky alebo niečo s čím by sa bolesť zmiernila. Mne iba poradili magnézium.
@lilyianka Magnezium fú to si dávam pred spaním aby sa dobre spalo...sedím pri pc a píšem si tu a už teraz citim že ma bolí ten palec či to od toho počasia pochmúrneho ktovie,mám len 46r a do dochodku daleko,,,jedine riešenie je operacia,žiadné kozmetické pripravky či stahovaký či gelove nič nepomôže..
@lilyianka
@milan815 ja mam 33 a na operaciu som isla skrz ukrutne bolesti. Druha noha ma boli obcas, vraj vtedy halux rastie. Mam problem co si obut, ked si mam kupovat topanky, plakala by som. Baleriny, vysoke opatky, tvrde topanky aj vlozky v topankach mi vadia. Najlepsie su mi od rieker, lenze vela z nich vyzera ako pre 50-60rokov. Nerada aj nosim saty, nechcem chodit na plesy, oslavy, lebo vzdy je problem co si obut. Ale uz viem ze operacia by vyriesila len bolest haluxu (inak mna aj 11 rokov od operacie bolieva jazva pri zmene pocasia) ale stale by mi padala klenba a skrz to stale bude ten problem co si obut
@milan815 tak tu som zvedavá na odpovede aj ja. A ešte ci to pomohlo,ako dlho to bolelo a akým štýlom to robia