Operácia varixov dolnej končatiny

lunas
11. jún 2014

Buduci tyzden ma caka operacia varixov jednej koncatiny a chcem sa vas mamicky popytat, ktora tiez podstupila takuto operaciu, ci je vhodne nechat sa operovatprave v tomto case , horuci jun, potom bandaz na 5 tyzdnov, alebo radsej posunut na jesen, zimu, prosim o rady a skusenost. Pekne dakujem.

lucianna1312
11. jún 2014

Ahoj, kamoska bola tu v Ba a doktori jej odporucali od oktobra do aprila alebo tak nejako 🙂 Ja ked porodim a dokojim, tak sa tiez na to chystam 🙂
Daj potom vediet ako to dopadlo.... Drzim palceky 🙂

cicimotinka
11. jún 2014

@lunas no, bol svokor, jeho sestra a tiež n doporučovali mimo leta, mm si to vybavoval niekde v BB a tiež mu povedali dakedy vo februári, že nech si pohne, ak chce, lebo v lete je s tým problém... tak neviem... držím palce

lunas
autor
11. jún 2014

@lucianna1312 dakujem 🙂 , no mne veru nic take ale nepovedali, len sa mi to tiez zda, ze leto nie je vobec vhodne na takuto operaciu,.... potom sa ozvem, pa 🙂

lunas
autor
11. jún 2014

@cicimotinka dakujem, a nevies prosim ta, aky moze nastat problem?

ushuaia
11. jún 2014

@lunas v lete sa zle hoja rany..,mozu mokvat atd. ,vzdy ak je mozne odporuca sa operovat mimo leto...drzim paste... 🙂

cicimotinka
11. jún 2014

@lunas mm povedali, že keď to bude 5 týždňov zabandážované, že to je nejaký špeci sťahovací obväz, že tam nie je prúdenie vzduchu a môže sa to zle hojiť, a že teda aj pre jeho pohodlie v lete, ako dovča a kúpaliská a tak... že proste v lete by sa to robiť nemalo, lebo že to nie je také, že zoperujú a o pár dní je to ok a na vzduchu...

zuzana7918
12. jún 2014

ja som bola v decembri a v lete by som v kazdom pripade urcite nesla, pretoze ked aj nebudes nosit bandaz, budes potom nosit stahujucu puncosku a bude Ti strasne, ale strasne v nej teplo.

terezka1947
12. jún 2014

@lunas ja som bola iba na sklerotizacii,ale urcite pokial je to len trocha mozne...preloz i to na jesen...ja som bola v marci....a rozhodne mi kazdy odporucal chladnejsie mesiace....drzim ti palce.

mawka
12. jún 2014

@lunas ahoj, mne ju robili zaciatkom septembra kedysi davno, tiez este bolo dost horuco a v pohode. mam odvtedy inak pokoj. uz ziadny varix nemam na tom mieste. jeden den ma prijali, druhy operovali, na treti som sla domov. nohu som mala dlho modru, bandaze som dlho nenosila tiez a myslim, ze do mesiaca som to mala vstrebane.
len ide o to, ze mozno sa budes chciet chodit kupat teraz, leto je na hojenie ran nevhodne. ak sa ti, da, preloz si to na jesen. to je optimalne obdobie na zakroky. jar a jesen.

zuzana7918
12. jún 2014

este si spominam, ze mi lekar povedal, aby som skusila sa pol roka neopalovat, inak jazvycky ostanu vyrazne viditelne....

lunas
autor
12. jún 2014

dakujem vam vsetkym, ktore ste mi napisali, som rozhodnuta termin prelozit na jesen, takze radsej budem s opuchnutou nohou v lete ako si privolat zbytocne komplikacie. pekne dakujem vsetkym 🙂

ushuaia
12. jún 2014

@lunas drzim palceky...aby vsetko dobre dopadlo... 🙂

mawka
13. jún 2014

@zuzana7918 zuzi, mne nezostali viditelne vobec, akurat teraz po 15 rokoch sa mi kazdej jazvicke /mam tri/ urobili tie pavucikove cievky. zaujimave. ja som biela ako krieda, jazvy sa mi hoja do biela, takze nie su vidiet, ale tie pavuciky ma prekvapili. na lytku, na kolene a na stehne zvnutra. ale tak to sa da riesit. len je to zaujimave, ze presne na jazvickach. a pritom mam aj ine jazvy na tele a nic 😅 iba tam. ale som rada, ze mam ten varix prec.

mawka
13. jún 2014

@lunas ano, urcite je teraz menej opuchnuta ako by bola po OP, tomu ver. takze si este uzi leto, kupanie, oplaovanie a potom uz mozes mat nohu v nohaviciach. lebo bude opuchnuta a strasne modrinova a od tmavej modrej ti to bude hadzat do zelena, zlta kym sa to vstrebe. takze radsej, ked je to schovane 🙂