Mam strabizmus, ktorý som mala ako dieťa. Dlho som nemala žiadny problem až pred 2 rokmi sa mi to začalo objavovať znova po psychyckom vypeti, zomrel mi otec a brat po ťažkej chorobe.Rozmyšlala som o operácii, mam 51 rokov a veĺmi mi vadi kontakt s ľuďmi. Mam totižto pracu, ktorá to vyžaduje. Chcela som sa opytať, ako to prebieha a aka je rekonvalescencia po operácii. Rozmyšľam o 3F očnej klinike v Košiciach.
V dospelosti moze vzniknut po operacii ten problem, ze sice odstrania skulenie, ale moze sa stat, ze sa porusi binokularne videnie a uz sa neobnovi, ako u deti. Takto nam to prezentovali pri synovi.
Ešte nie, maju mi dať termin v juni, dnes som tam volala.
Ahojte, po operacii som na vlastnu ziadost dostala PN, bola som doma nieco vyse tyzdna, oko bolo dost zakrvacane, pod okom sa mi vytvorila aj dost velka podliatina…ale po tyzdni uz ma oko ani nebolelo, samozrejme, bielko bolo stale trocha krvave, ale uz som v pohode fungovala, chodila do prace.
@iveta6868 dvojite videnie som nemala, myslim, ze som mala taky zvlastny pocit, ked som zacala pouzivat aj operovane oko, akoby mi trocha trvalo, kym si na nove “videnie” zvyknem…Oko som mala operovane v lokalnej anesteze, bolesti som mala len, ked som oko otvorila, mala som vtedy pocit, ze mam v oku drobne ulomky skla, ale tento pocit naozaj trval mozno len tri dni…
Chcem povzbudit kazdeho kto trpi strabizmom, ak je operovatelny, urcite treba ist…nikdy som to neolutovala, aj ked som netusila co ma caka a mala som velky strach…operacia a rekonvalescencia prejde rychlo a potom uz len konecne bez hanby pozerat druhym ludom do oci 🙂🥹
Ahojte. Náhodou mi neviete poradiť ako to funguje, keď si chcem dat operovať strabizmus aj krátkozrakosť? Nemáte niektorá skúsenosť? 🙂
@naturalka dobrý deň, mohla by som vám napísať?
@naturalka dobrý deň mohla by som sa spýtať akou metódou vás operovali a ako to prebiehalo ???
Dobry vecer, ja som sa nechala operovat v Banskej Bystrici na klinike Izak Vision, operoval ma sam Dr. Izak. Mala som vtedy 26 rokov. Strabizmus sa mi objavil v puberte, vtedy to nik nechcel riesit, nakolko to skulenie nebolo nejak extra vyrazne…ale mne to vadilo velmi, presne poznam ten pocit, ked som pri rozhovore klopila zrak alebo som radsej uhybala pohladom 😪 stacilo tak malo - jeden telefonat na kliniku, vysetrenie lekarkou, dostala som termin a uz ma aj operovali. Operacia jedneho oka trvala zhruba 30 min, bola som vo velmi velkom strese, nie je to prijemne, ked sa vam niekto zacne doslova hrabat v oku, ale urcite sa to da zvladnut. Niekolko dni po operacii samozrejme oko boli, ale rekonvalescencia je rychla. Tak smelo do toho, ja som naozaj nikdy neolutovala, ze som sa nechala operovat! Ak mate otazky, pokojne mi napiste.