Operácia strabizmu v dospelosti

iveta6868
3. jan 2022

Mam strabizmus, ktorý som mala ako dieťa. Dlho som nemala žiadny problem až pred 2 rokmi sa mi to začalo objavovať znova po psychyckom vypeti, zomrel mi otec a brat po ťažkej chorobe.Rozmyšlala som o operácii, mam 51 rokov a veĺmi mi vadi kontakt s ľuďmi. Mam totižto pracu, ktorá to vyžaduje. Chcela som sa opytať, ako to prebieha a aka je rekonvalescencia po operácii. Rozmyšľam o 3F očnej klinike v Košiciach.

naturalka
3. jan 2022

Dobry vecer, ja som sa nechala operovat v Banskej Bystrici na klinike Izak Vision, operoval ma sam Dr. Izak. Mala som vtedy 26 rokov. Strabizmus sa mi objavil v puberte, vtedy to nik nechcel riesit, nakolko to skulenie nebolo nejak extra vyrazne…ale mne to vadilo velmi, presne poznam ten pocit, ked som pri rozhovore klopila zrak alebo som radsej uhybala pohladom 😪 stacilo tak malo - jeden telefonat na kliniku, vysetrenie lekarkou, dostala som termin a uz ma aj operovali. Operacia jedneho oka trvala zhruba 30 min, bola som vo velmi velkom strese, nie je to prijemne, ked sa vam niekto zacne doslova hrabat v oku, ale urcite sa to da zvladnut. Niekolko dni po operacii samozrejme oko boli, ale rekonvalescencia je rychla. Tak smelo do toho, ja som naozaj nikdy neolutovala, ze som sa nechala operovat! Ak mate otazky, pokojne mi napiste.

xiaomi_
3. jan 2022

@naturalka ja som bola 20.12. v Neovizi tiez škúlim a povedala mi že v dospelosti sa to neoperuje

renab
3. jan 2022

V dospelosti moze vzniknut po operacii ten problem, ze sice odstrania skulenie, ale moze sa stat, ze sa porusi binokularne videnie a uz sa neobnovi, ako u deti. Takto nam to prezentovali pri synovi.

naturalka
4. jan 2022

@xiaomi_ urcite sa kazde skulenie neda odstranit, nakolko by si mozog na novy “pohlad” nemusel zvyknut a nastalo by dvojite videnie…ja by som sa skusila poradit este s inym odbornikom a ak by operaciu tiez neodporucal, tak by som sa stym zmierila.

xiaomi_
4. jan 2022

@naturalka ďakujem popýtam sa

khykha
3. máj 2022

@iveta6868 dobry vecer, prosim ak sa smiem spytat, boli ste na operacii strabizmu?

iveta6868
autor
4. máj 2022

Ešte nie, maju mi dať termin v juni, dnes som tam volala.

khykha
6. máj 2022

@iveta6868 v neovizii?

iveta6868
autor
7. máj 2022

@khykha nie 3F klinika.

mariaset
13. sep 2022

@naturalka ahoj chcem sa opýtať koľko si platila za operaciu

elena77
26. okt 2022

@naturalka prosím vás ako dlho ste boli PN po operácii ?

khykha
26. okt 2022

@elena77 to by aj mna zaujimalo. Ci budem tyzden po operacii uz schopna ist do prace. Dakujem

naturalka
30. okt 2022

Ahojte, po operacii som na vlastnu ziadost dostala PN, bola som doma nieco vyse tyzdna, oko bolo dost zakrvacane, pod okom sa mi vytvorila aj dost velka podliatina…ale po tyzdni uz ma oko ani nebolelo, samozrejme, bielko bolo stale trocha krvave, ale uz som v pohode fungovala, chodila do prace.

naturalka
30. okt 2022

@mariaset bola som operovana v roku 2018, poistena som bola vo VZP, pokial sa nemylim, za operaciu jedneho oka som platila 100€. Plus som platila za konzultacie. Operovana som bola v BB na klinike Izak Vision. Na stranke mali podrobny cennik

naturalka
30. okt 2022

@khykha @elena77 este upresnim, to ze som mala po operacii monokel nie je pravidlo pre kazdeho pacienta, mne pri umrtvovani oka praskla nejaka cievka, preto to tak vypalilo. Inak mi bolo povedane, ze za 2-3 dni sa pacienti vracaju bezne do prace…

iveta6868
autor
31. okt 2022

@naturalka ak sa môžem opýtať,mali ste po operacii dvojité videnie.Že vraj to hneď po operacii byva.Operovali Vas v celkovej anesteze a ake bolesti boli po operacii?

naturalka
31. okt 2022

@iveta6868 dvojite videnie som nemala, myslim, ze som mala taky zvlastny pocit, ked som zacala pouzivat aj operovane oko, akoby mi trocha trvalo, kym si na nove “videnie” zvyknem…Oko som mala operovane v lokalnej anesteze, bolesti som mala len, ked som oko otvorila, mala som vtedy pocit, ze mam v oku drobne ulomky skla, ale tento pocit naozaj trval mozno len tri dni…
Chcem povzbudit kazdeho kto trpi strabizmom, ak je operovatelny, urcite treba ist…nikdy som to neolutovala, aj ked som netusila co ma caka a mala som velky strach…operacia a rekonvalescencia prejde rychlo a potom uz len konecne bez hanby pozerat druhym ludom do oci 🙂🥹

khykha
31. okt 2022

@naturalka dakujem za odpoved. Snad teda po tyzdni budem moct do prace a fungovat. Licit oci ste si mohli za kolko po operacii? Bolest sa dala zvladnut doma beznymi liekmi?

babatkoo1
20. feb 2023

@naturalka kedy ste to bola?

babatkoo1
20. feb 2023

@khykha už ste boli?

khykha
26. feb 2023

@babatkoo1 dobry den ano, som 3 mesiace po

babatkoo1
5. mar 2023

@khykha a ako? Bolelo to a aké zotavovanie bolo?

khykha
14. mar 2023

@babatkoo1 operacia vobec nebolela, v podstate ani zotavovanie nebolelo, skor ina mierne rezalo a stipkalo. Ale nic strasne. Bola som aj na laseovej a to bolo o dost horsie. Kludne napiste spravu, ak potrebujete viec vediet

mariaset
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariaset
19. mar 2023

@khykha ahoj chcem.sa spýtať máš.nieake foto pred a po keď môžeš v správe

mirafi
17. apr 2023

Ahojte. Náhodou mi neviete poradiť ako to funguje, keď si chcem dat operovať strabizmus aj krátkozrakosť? Nemáte niektorá skúsenosť? 🙂

khykha
22. apr 2023

@mirafi najprv kratkozrakost a potom (min po pol roku) strabizmus. Ja som isla po roku

mirafi
23. apr 2023

@khykha ďakujem. 🥰

betinka511
30. sep 2023

@naturalka dobrý deň, mohla by som vám napísať?

lubica2521
13. okt 2023

@naturalka dobrý deň mohla by som sa spýtať akou metódou vás operovali a ako to prebiehalo ???