Ahojte, mám 21rokov so skoliózou bojujem od 15r. V tom častejšom mala diagnostikovanú S skoliozu: horná mala 34 stupňov a dolná 28 stupňov. Chodila som do kúpeľov, cvičila a nosila korzet…no počas COVIDU som cvičila menej… a teraz som bola na kontrole a výrazne sa mi skolióza zhoršila. Horná skolióza má tera 56 stupňov a dolná 52 stupňov. Doktorka mi odporučila operáciu. Má tu niekto skúsenosť s touto operáciu v dospelosti? Máte bolesti alebo dáke ďalšie informácie? Kde je najlepšie dať sa operovat?…
Za každú radu budem vďačná.
@samanta222 ja som mala okolo 40 stupňov, tiež diagnostikovanú s scoliózu, cvičila som, nosila korzet ale nič mi nepomáhalo, nakoniec som podstúpila operáciu v BA a neľutujem.
Mne operovali chrbticu v oktobri 2008 vo veku 31r.Mala som velke vykrivenie a belke zdr.problemy.Rekonvalescencia bola tazka ale kedze som mala doma 3synov 4r a 2x 3r musela som zabrat.Fungujem s operovanou chrbticou pomaly 16r a dost ma zacal bolievat ten jediny stavec,ktory mi nechali volny.Budem musiet zavolat do Ziliny a objednat sa na kontrolu k primarovi Popluharovi lebo ten ma operoval a ako mi povedali on si svojich pacientov najradsej vysetruje sam 😊.
Moja dcéra je po operácii skoliozy má 14 rokov operovalI ju 13.5 a doktor nepovedal že je potrebná alebo bude reoperacia má tiež titanovu konštrukciu a doktor povedal že až po pol roku sa ohne
@samanta222 moju operovali presne 2 roky dozadu v 15 tich už nerástla .Má operovanu celú chrbticu čiže sa neohne , rekonvalescencia bola v jej prípade dlhá a náročná ....a vôbec nieje pravda že po operácii netreba cvičiť prave naopak treba a denne lebo svaly tuhnu a spazmy sú veľmi bolestivé.Myslim že nikto túto operáciu nepodstupi keď nemusí ...žiaľ u nás nepomohlo ani intenzívne cvičenie ani smsystem ....ani korzet Operovana bola v Bratislave .
@samanta222 syn má skoliózu, zistenú asi v 14tich rokoch, síce neprekročila 30° , ale lekár nás hneď na začiatku upozornil, že sa mu to bude ešte rapídne zhoršovať a v budúcnosti ho čaká operácia. Takže začal intenzívne cvičiť, nosiť korzet, 2x ročne je mesiac v kúpeľoch. Fyzioterapeut v kúpeľoch mu povedal, že operácia je už tá najposlednejšia možnosť, tyč do chrbtice - že už síce nebude musieť cvičiť, ale ani sa v živote už neohne, čakali by ho aj reoperácie. To ho dosť naštartovalo, lebo dovtedy to bolo s puberťákom dosť ťažké, cvičí minimálne 2 hodiny denne, korzet nosí vždy a všade, v škole, na diskotéke, spí v ňom. A ortopéd sa nestačí diviť, ako sa mu to pri každej kontrole zlepšuje 😎.
Tým ti chcem povedať, že skús to ešte intenzívnym cvičením, rehabilitáciou, prípadne nejakým vhodným športom korigovať, si ešte mladá, máš ešte šancu, že sa ti to upraví.