Operácia skoliózy

samanta222
20. mar 2024

Ahojte, mám 21rokov so skoliózou bojujem od 15r. V tom častejšom mala diagnostikovanú S skoliozu: horná mala 34 stupňov a dolná 28 stupňov. Chodila som do kúpeľov, cvičila a nosila korzet…no počas COVIDU som cvičila menej… a teraz som bola na kontrole a výrazne sa mi skolióza zhoršila. Horná skolióza má tera 56 stupňov a dolná 52 stupňov. Doktorka mi odporučila operáciu. Má tu niekto skúsenosť s touto operáciu v dospelosti? Máte bolesti alebo dáke ďalšie informácie? Kde je najlepšie dať sa operovat?…
Za každú radu budem vďačná.

lenja123
20. mar 2024

@samanta222 syn má skoliózu, zistenú asi v 14tich rokoch, síce neprekročila 30° , ale lekár nás hneď na začiatku upozornil, že sa mu to bude ešte rapídne zhoršovať a v budúcnosti ho čaká operácia. Takže začal intenzívne cvičiť, nosiť korzet, 2x ročne je mesiac v kúpeľoch. Fyzioterapeut v kúpeľoch mu povedal, že operácia je už tá najposlednejšia možnosť, tyč do chrbtice - že už síce nebude musieť cvičiť, ale ani sa v živote už neohne, čakali by ho aj reoperácie. To ho dosť naštartovalo, lebo dovtedy to bolo s puberťákom dosť ťažké, cvičí minimálne 2 hodiny denne, korzet nosí vždy a všade, v škole, na diskotéke, spí v ňom. A ortopéd sa nestačí diviť, ako sa mu to pri každej kontrole zlepšuje 😎.
Tým ti chcem povedať, že skús to ešte intenzívnym cvičením, rehabilitáciou, prípadne nejakým vhodným športom korigovať, si ešte mladá, máš ešte šancu, že sa ti to upraví.

mel1234
8. apr 2024

@samanta222 ja som mala okolo 40 stupňov, tiež diagnostikovanú s scoliózu, cvičila som, nosila korzet ale nič mi nepomáhalo, nakoniec som podstúpila operáciu v BA a neľutujem.

nanka1977
15. apr 2024

Mne operovali chrbticu v oktobri 2008 vo veku 31r.Mala som velke vykrivenie a belke zdr.problemy.Rekonvalescencia bola tazka ale kedze som mala doma 3synov 4r a 2x 3r musela som zabrat.Fungujem s operovanou chrbticou pomaly 16r a dost ma zacal bolievat ten jediny stavec,ktory mi nechali volny.Budem musiet zavolat do Ziliny a objednat sa na kontrolu k primarovi Popluharovi lebo ten ma operoval a ako mi povedali on si svojich pacientov najradsej vysetruje sam 😊.

sofia131
25. aug 2024

Moja dcéra je po operácii skoliozy má 14 rokov operovalI ju 13.5 a doktor nepovedal že je potrebná alebo bude reoperacia má tiež titanovu konštrukciu a doktor povedal že až po pol roku sa ohne

bubul64
9. sep 2024

@samanta222 moju operovali presne 2 roky dozadu v 15 tich už nerástla .Má operovanu celú chrbticu čiže sa neohne , rekonvalescencia bola v jej prípade dlhá a náročná ....a vôbec nieje pravda že po operácii netreba cvičiť prave naopak treba a denne lebo svaly tuhnu a spazmy sú veľmi bolestivé.Myslim že nikto túto operáciu nepodstupi keď nemusí ...žiaľ u nás nepomohlo ani intenzívne cvičenie ani smsystem ....ani korzet Operovana bola v Bratislave .