Dobrý večer, podstúpil tu niekto operáciu šedého zákalu? Zaujíma ma, ako ste videli po operácii, ako dlho trvala rekonvalescencia, atď. Ďakujem 🙂 Kľudne aj ss. 😊
Nenarocna 15-20min operacia, 3 mesiace ai davat pozor nedvihat tazke veci nezohynat sa
@nicky221 ja som si dala v celkovej narkoze.. inak by som ani nesla.. den po som videla super, na dalsi den som zacala vidiet ako “pod vodou”.. do dialky teraz nevidim vobec, (operovana som bola v decembri)..na blizko ovela lepsie ako predtym, ale zdaleka nie ako som si myslela ze to bude.. a to ma buduci mesiac caka este druhe oko 😩 Tyzden po nesmies dvihat tazke, predklanat sa, cca mesiac ani licit.. Po mesiaci som uz fungovala normalne…
@jarmillka mozem sa opytat, aku sosovku ti dali?
Celkovo by sa po operácii oka nemali už dvíhať veľmi ťažké veci,skrátka vyvíjať veľký tlak na oko,dlhodobá práca v predklone. A nosiť kvalitné slnečné okuliare. Aj v zime,keď je slniečko nižšie
@watermelon obycajnu.. chcela som multifokalnu, ale primar mi vysvetloval ako funguju, aj rozdiely medzi nimi.. tak som ich nakoniec odmietla…
@lukbe to hovorili aj mne 🤣 volala som na kliniku asi 2 tyzdne po OP ze nieco asi nie je v poriadku.. Hned som mala prist, kontrolovali a vsetko ok..oko sa hojilo v pohode ziadne nic tam nenasli.. vraj mam pockat este cca mesiac ci sa to neupravi a ak nie, mozem prist a urobia mi to este raz 🙈🙈🙈 taaak to urcite nie 🤣 bola som pre istotu este u inej ocnej, ani ona nevidela nic co by to mohlo sposobit… Takze nikto netusi preco to mam takto…vidim ako ked fotis portret..predmet blizko je ok a za nim vsetko rozmazane… v obchodaku ked sa mi dieta vzdialilo na 3-4 metre, tak som sa skoro rozplakala lebo som ho nevidela.. Myslim, ze veeela ludi si teraz o mne mysli svoje nakolko ked idem po meste alebo ulici, dokedy sa ten clovek nepostavi predomna, ja tvare nevidim.. Takze sa mi mozu zdravit, mavat..a ja ich “ignorujem” 🤣 podla nich… Teraz sa bojim toho, ze po OP druheho oka sa to podari a budem vidiet do dialky… neviem si predstavit..ako chameleon.. jedno do blizka druhe do dialky… 🙈
@jarmillka tak tomu naozaj nerozumiem,či zbabrana operácia,či sa už robila neskoro či čo. Ja mám operované obe oči s odstupom troch rokov,videla som krásne do diaľky už na druhy deň, okuliare síce mám,ale len preto že mám cylindre, v podstate jedno bez dioptrií na druhom asi 0,25 a dala som si bifokalne,aby som mala už aj na čítanie.
@jarmillka no teraz ste ma nastrasils. Ja mam operáciu na druhy mesiac šedý zakal a na blízko mam 3.75 na diaľku nemám problém, vidím dobre. Ale teraz sa fakt bojim
@majka19651 nebojte sa 🙂 ja nepoznam nikoho, kto by to mal ako ja, takze som fakt len vynimka.. aj na druhe oko po operacii vidim na blizko a do dialky nie.. takze je to “sumerne” 😂 uz som si zvykla 🙂
@nicky221 písala som správu.