Operácia - šedý zákal

nicky221
10. sep 2022

Dobrý večer, podstúpil tu niekto operáciu šedého zákalu? Zaujíma ma, ako ste videli po operácii, ako dlho trvala rekonvalescencia, atď. Ďakujem 🙂 Kľudne aj ss. 😊

lukbe
10. sep 2022

@nicky221 písala som správu.

taktotedanie
10. sep 2022

Nenarocna 15-20min operacia, 3 mesiace ai davat pozor nedvihat tazke veci nezohynat sa

jarmillka
10. sep 2022

@nicky221 ja som si dala v celkovej narkoze.. inak by som ani nesla.. den po som videla super, na dalsi den som zacala vidiet ako “pod vodou”.. do dialky teraz nevidim vobec, (operovana som bola v decembri)..na blizko ovela lepsie ako predtym, ale zdaleka nie ako som si myslela ze to bude.. a to ma buduci mesiac caka este druhe oko 😩 Tyzden po nesmies dvihat tazke, predklanat sa, cca mesiac ani licit.. Po mesiaci som uz fungovala normalne…

watermelon
11. sep 2022

@jarmillka mozem sa opytat, aku sosovku ti dali?

terezka1947
11. sep 2022

Celkovo by sa po operácii oka nemali už dvíhať veľmi ťažké veci,skrátka vyvíjať veľký tlak na oko,dlhodobá práca v predklone. A nosiť kvalitné slnečné okuliare. Aj v zime,keď je slniečko nižšie

jarmillka
11. sep 2022

@watermelon obycajnu.. chcela som multifokalnu, ale primar mi vysvetloval ako funguju, aj rozdiely medzi nimi.. tak som ich nakoniec odmietla…

lukbe
11. sep 2022

@jarmillka nechápem,lebo keď sa operuje šedý zákal,tak sa "vráti" videnie do diaľky, na blízko aj naďalej treba okuliare,ak teda tá šošovka nie je multifokalna. Mám robené obe oči,takže u mňa je to tak.

jarmillka
11. sep 2022

@lukbe to hovorili aj mne 🤣 volala som na kliniku asi 2 tyzdne po OP ze nieco asi nie je v poriadku.. Hned som mala prist, kontrolovali a vsetko ok..oko sa hojilo v pohode ziadne nic tam nenasli.. vraj mam pockat este cca mesiac ci sa to neupravi a ak nie, mozem prist a urobia mi to este raz 🙈🙈🙈 taaak to urcite nie 🤣 bola som pre istotu este u inej ocnej, ani ona nevidela nic co by to mohlo sposobit… Takze nikto netusi preco to mam takto…vidim ako ked fotis portret..predmet blizko je ok a za nim vsetko rozmazane… v obchodaku ked sa mi dieta vzdialilo na 3-4 metre, tak som sa skoro rozplakala lebo som ho nevidela.. Myslim, ze veeela ludi si teraz o mne mysli svoje nakolko ked idem po meste alebo ulici, dokedy sa ten clovek nepostavi predomna, ja tvare nevidim.. Takze sa mi mozu zdravit, mavat..a ja ich “ignorujem” 🤣 podla nich… Teraz sa bojim toho, ze po OP druheho oka sa to podari a budem vidiet do dialky… neviem si predstavit..ako chameleon.. jedno do blizka druhe do dialky… 🙈

lukbe
11. sep 2022

@jarmillka tak tomu naozaj nerozumiem,či zbabrana operácia,či sa už robila neskoro či čo. Ja mám operované obe oči s odstupom troch rokov,videla som krásne do diaľky už na druhy deň, okuliare síce mám,ale len preto že mám cylindre, v podstate jedno bez dioptrií na druhom asi 0,25 a dala som si bifokalne,aby som mala už aj na čítanie.

jarmillka
11. sep 2022

@lukbe na mna ta druha ocna ked som jej hovorila o co ide pozrela so zdvihnutym obocim ze:to kto vas operoval? ale ked ma vysetrila, povedala ze po operacnej stranke je vsetko ok.. ani tam nemam nic posunute, ani za okom nic nenasla..No nikto nevie preco… tak co uz…

lukbe
11. sep 2022

@jarmillka to mi je teda ľúto,držím prsty,aby to teraz dobre dopadlo🙂

jarmillka
11. sep 2022

@lukbe juuuj dakujem ale drzte prsty aby to dopadlo nevysvetlitelne ako teraz 🤣 nech nosim len okuliare do dialky.. 🤣🤣

majka19651
26. aug 2024

@jarmillka no teraz ste ma nastrasils. Ja mam operáciu na druhy mesiac šedý zakal a na blízko mam 3.75 na diaľku nemám problém, vidím dobre. Ale teraz sa fakt bojim

jarmillka
27. aug 2024

@majka19651 nebojte sa 🙂 ja nepoznam nikoho, kto by to mal ako ja, takze som fakt len vynimka.. aj na druhe oko po operacii vidim na blizko a do dialky nie.. takze je to “sumerne” 😂 uz som si zvykla 🙂