Prosím vás je tu niekto po operácii pruhu nad pupkom chcem sa opýtať pár info
@simona966 včera ma operovali.Mala som klasickú operáciu v plnej anestéze.
@gabrielakin Prajem skoré zotavenie. A môžem sa opýtať, že koľko dní musíte byť v nemocnici a ako sa cítite? Bolí to? Mňa to tiež čaká ale ja kojím a chcela by som ísť ešte vten deň ako ma budú operovať domov.
@tmtm Ďakujem.Bola som na jednodňovke.Ráno o 6,30 hod som tam už musela byť,išla som ako prvá.V žiadnom prípade nepustia v ten deň domov,až na ďalší,to by ste ani nebola schopná postaviť sa na nohy.Ja som mala klasickú operáciu v celkovej narkóze.Robili mi plastiku,ale robia aj laparoskopicky,to záleží od druhu hernie.Neviem si predstaviť aby som popri bolesti ešte kojila malé dieťa,mám silné bolesti.Citim sa ako po pôrode sekciou.Radšej ak sa dá,operáciu preložiť,kým dieťa netreba nosiť na rukách a používať sťahovací pás na herniu.Počítam taký mesiac kým budem ok.
@gabrielakin Ja som volala na súkromnú kliniku a že pustia ma vten deň domov. Ale stojí to 1150€. Tak si to musím premyslieť či to má vôbec zmysel ísť na súkromnú keď ajtak vten deň nebudem asi ani schopná kojiť. Takže je to bolesť ako po sekcii? Tie mám dve za sebou. Aspoň viem čo ma čaká. No ale strašne sa bojím ajtak. Mám pruh o velkosti orecha. Pôjdem ešte na konzultáciu aj k inému chirurgovi ako som bola a keď povie, že môžem počkať tak počkám. Len mňa to aj bolí ale dá sa to zniesť.
@tmtm Aj mňa to bolelo,preto som sa rozhodla podstúpiť operáciu.Nemyslím že ma zmysel ísť na súkromnú kliniku.Žila som s tým viac ako 10 rokov.
@gabrielakin Ďakujem za info. Musím si to premyslieť. A asi sa rozhodnem potom čo mi povie chirurg čo by mi to mal operovať. Tak ešte raz prajem skoré zotavenie. 🙂💛
@tmtm ako si premyslela?!? Či už si bola
@gabrielakin s na akom m mieste si to mala ?
@stanovelky mala som pupočný.
@gabrielakin pupočny nad pupkom ? Ja má tam a bojím sa ísť operovať mala si to veľké ,zvecovalo sa ti to veľmi. A bolesti začali od kedy keď 10 rokou si to mala ďakujem
@stanovelky Áno priamo nad pupkom, zväčšovalo sa to veľmi pomalí,ale bolelo to.Nakoniec som sa dostala do takého štádia,že mi prišlo nevoľno,začalo mi bušiť srdce a mala som až mdloby,tesne pred tým som niečo tahšie zdvihla.Nosievala som dlhú dobu srahovací pás.No jedno viem určite,som šťastná že sa s tým už nemusím trápiť,urobila som najlepšie rozhodnutie.
@gabrielakin aja sa stim trápim veľmi ako bolesť neboli sem tam picha ,celé dni strese že čo dalej bude ,mám to aspoň čo som zistila hrčka 4 mesiace ,a ja sa bojim veľmi operacie preto zatiaľ nejdem ale veľmi chcem naspet tie časy čo som mala lebo setko sa zmenilo ,si jedla normálne stravu? ,ja sa bojim aj jesť len po kuse , a ešte na začiatku tá to nebolelo ? Či 10 rokou si bola bolestí a tak iba si šla ???
@stanovelky Bolelo to pri nejakej námahe.Ja som z toho bola stále nervózna.Operácia nebolí vôbec,bola som v narkóze.Pár dní po operácii sa treba šetriť.Netreba trpieť, ísť čím skôr a mať pokoj.
@gabrielakin tak si išla prvý deň do nemocníce ,a na druhý deň tá išli operovat ,a ako to je keď ťa operujú ako ráno tá zobudia ,prezlečes sa do niečoho a tá odnesú ,tak na salu ? A tam sa vyzleces stoho ,a nahá Lezis na operačnom stole? A dávali tu niečo ráno Kim tá odniesli tam ako nakadovku ? Keď áno zmenilo ti to pocit
@stanovelky aj mne dnes zistili konečne od júna,že mám pruh pri pupku ukazoval mi ho aj na ultrazvuku 1,5cm neskutočne pichanie každý má posielal domov,že som mladá čo má tam môže bolieť ....chvalabohu dnes na to prišiel chirurg a v pondelok nastupujem do nemocnice.
Trošku sa bojim toho nikdy som nebola na operácii,ale tie bolesti sú hrozne a tiež si mysleli že slepé črevo.
@stanovelky mňa to pichalo len tak trošku ale nejak som to neriešila...v máji to začalo prvýkrát,potom to začalo byť intenzívnejšie a to už sa mi nepáčilo.
Všade ma odbili že krv,crp žiadne zápaly.
Obvodný mi dokonca povedal ja už neviem čo vás tam môže pichať ....tak som si musela poradiť sama.
Poslali ma na usg brucha 2x som bola nikto nič nezistil,potom na chirurgiu a lekár v stoji ma vyšetril a tam niečo nahmatal -pravá strana hneď pri pupku.
Ono to nebolelo už nejak potom ale ja som už nevedela ani späť na pravej strane.
A nakoniec aj usg v nemocnici ukázalo že mám tam 1,5cm pri pupku a toto mi ťahá na všetky strany ...ja neviem jesť ,spať keď sa nehýbem je to asi najideálnejšie ,a nehovorím o toalete keď mi treba.
Áno aj ja sa bojím ale tie bolesti už sa nedajú vydržať nedokážem vôbec fungovať ani v robote ,doma nikde a beriem všetkými desiatimi že sa mi uľaví operaciou...a keďže to je také malé som aspoň rada že sa to takto zachytilo a dúfam že zajtra mi pán doktor povie že to nebude vážna operácia
@ema163 tak držím palce ,mne ty vysvetlil doktor že prvý deň tam budem ležať ,a na druhý deň operovať že urobia ešte pred operačné vyšetrenia ,a celý deň na lacno , keď som si pomyslela,že tam späť tá ti ani nezaspím keď ráno operácia to budú stresy a neviem čo ráno či sa prezlečes do niečoho alebo ak či dajú niečo ako nakadovku či zaberie ,uvidíš ako to bude a zvládneš to len ten strach stres 😪 uvidíš ako to bude zajtra izby sa keď budeš môcť možno pôjdem aja lebo na to veľmi trápi len neviem ako čo bude postup aspoň čo kamarát mi hovoril tá že s izby už nepamätá nic ale to sa mi nezdá že iba na izbe sa zobudil zasa ale na operačnu salu že ušiel nič nevie ako keby tam nebol 🤔🤔
@stanovelky no prišla som dnes na chirurgiu že konečne operácia ,príde lekár vyšetrí má ,že nemám život ohrozujúci stav,nemám nič priškrtene .ale to že mám silné bolesti to je v pohode.
Poslal ma domov.
Zajtra mám prísť na urgent aj s papierom čo mi vypísal, na lačno o 12:00 že mi urobia vyšetrenia a že má zooperuju...keď tak...
@ema163 fuu tá to máš dosť ,ale keď povedali nalačno tá tá asi zoperuju ,ja by som sa tak bála keby ,som na tvojom mieste ale zároveň aj pokoj od toho mať ,. Taj len nech to dobre dopadne ,aby si už nemala tie bolesti ,Cera aj mňa tak pichalo raz hore dole aj ihli,asi 1 hod. Potom prešlo nemám dobry pocit stoho. aha čo mám ten pruh pravde podobne som ho dostala s fajčenia veľmi som kašlala,ráno ma bolo počuť možno aj 200 m. To je najhoršie že som itom nevedela že s kašľa pruh. iba teraz keď to mám viem setko o Tom ani som nevedela že máme brušnú stenu a ani som itom nepočula nič si nikoho aspoň kus keby som počula nikdy by som nezapalila. Už teraz nefajčím lebo by sa to zvecsilo veľmi stačí kus zakaslem a vytlačí sa von .ale už nič teraz to treba vrátim späť ako ty ale ja sa nasnazim ešte ak som počula tu od ľuďoch ,že tam prespať na druhý deň operovat,a že na operačný stôl naha a také !;. Je mu smutno stoho každý deň mi vyjdú slzi ,keď vidím moje deti a ja už sa neviem tak sústrediť ako tedy na nich a ani odísť nechcem od nich 😪😪
@stanovelky už mám po operácii včera ma operovali poobede.
Skoro 2 hodiny 🙏
Nakoniec to nebolo 1,5cm ale 4cm ,doktor sa s tým musel pohrať tak mi doslova povedal.
Bolesti mám hrozne momentálne a ešte stále som taká nijaká.
@stanovelky nie žiadnu sieťku nemám.
Hej ale boli veľmi milý ,zlatý ,každý sa mi predstavil srandovali so mnou úplne atmosféra uvoľnená ,vysvetlili pekne všetko.
Áno pod plachtou som bola úplne nahá.
@stanovelky nie doma ,včera ma prepustili.
Narkózu na sále a zobudili ma tiež už na sále.
@ema163 fuu tá si to zvládla to je môj sen ties , velmi sa bojim a ešte bolesti máš ?
@stanovelky no zvládla som to.bolo to ťažké ale je to za mnou.
Čerešnička na torte štvrtok keď ma prepúšťali som.v noci dostala menštruáciu aby mi nebolo smutno z bolesti.
Takže si vieš predstaviť ako mi bolo....a ešte mi pichli pred odchodom niečo od bolesti.
A domov mi nabalili jedálniček a plus 3 injekcie na riedenie krvi.
@ema163 tá je do dosť a tie injekcie ti sama si musíš. pichať. a tam koľko razy ti brali krv každýdeň ja sa veľmi bojím ja neviem či pôjdem chcem velmi to nemať ,ale to ja nedám .čo tam bolo bolestivé pred operačné vyšetrenia to nebolelo žiadne ? A s tej narkózy si nevedela ani štát na wc ako si cikala ?
@stanovelky hej sama si mám pichať ale keďže ja sa ihiel bojím tak sused oproti mi pichá do ramena. Iba utorok pred operáciou aj vyšetrenia robili potom už nie.
No tam na druhý deň po operácii má išli dvihnúť že wc no mne to nešlo...bála som sa ,bola som slabá a neudržala som sa na nohách.
Potom mi pichli niečo na uvoľnenie a podarilo sa mi nejak dvihnúť postaviť pomohli mi sestričky a išla som na wc...lebo ak nepôjdeš musia ti dať cievkovanie ( katéter)
napr. ja