Operácia pruhu, keď je pacient obézny

majka2
2. aug 2024

Dobrý deň. Chcem sa spýtať naozaj nikoho nezoperovali na pruh ak je niekto obézny ? Máme v rodine obežnú ženu má dva pruhy jeden pri pupku ďalší v jazve po cisárskych rezov. A povedali jej že jej to operovať nebudú pokiaľ nechudne. Ako ona schudnúť ide chce ale to kým sa.nahodou zhorší alebo čosi stane tak čo.
Je tu niekto taký čo zoperovali obezneho?

tanyan
2. aug 2024

"Obézny" je široký pojem. Ide len o hrubú vrstvu tuku alebo sú s tou obezitou spojené aj nejaké iné ťažkosti (dýchanie, tlak...)?
Samotná vrstva tuku by podľa môjho laického názoru nemala byť až taký veľký problém. Pokiaľ viem, tak sa to dá dokonca za príplatok aj počas operácie pruhu zredukovať.

janinah
2. aug 2024

Akútny príhodu operovať budú.ak chce operovať herniu v kľude musí pre to niečo aj ona urobiť.To isté.ak si chces dať operovať kĺby v nohách.

majka2
autor
2. aug 2024

@tanyan len o tuk

majka2
autor
2. aug 2024

@janinah ja to chápem ale keď sa.ti priskrti črevo tak na to sa dá zomrieť čo si myslím že.pri kĺbe asi nie maximálne sú fest bolesti . Podalsie keď bola na cisárskom tiež nebola.modelka a myslím že cisársky je zložitejší ako pruh ale.nevyznam sa.ro.proste len zisťujem

tanyan
2. aug 2024

Ak sa dá, tak odporúčam konzultáciu v inej ambulancii. Ja mám tiež tuk na bruchu a chystám sa na jeseň si to dať "opraviť." Pravdepodobne pôjdem cestou jednodňovej chirurgie na Sliači - Gynpor. Mama tam bola s pruhom na jar a bola spokojná. Nikto nekomentoval, že by mala schudnúť alebo ako ďaleko je od dokonalej postavy.

majka2
autor
2. aug 2024

@tanyan No len ona je zo Žiliny všetci sme

tanyan
2. aug 2024

@majka2 To som uviedla len ako príklad. Určite aj v Žiline a okolí máte nemocnice, kde to prednostne za poplatok či príplatok urobia bez osočovania a urážok - väčšinou je to jednodňová chirurgia.