Dobrý deň , roztrhol som si v kolene predný skrížený väz a taktiež je roztrhnutý aj bočný . Absolvoval som už všetky vyšetrenia v Košiciach v Nemocnici Šaca . Doktor mi povedal ,že sa obe väzy dajú operovať ale najbližší termín je až v polovici januára lebo to je trošku dlhšia operácia kvôli tomu ,že sú obe väzy mimo. Nepozná niekto nejakého dobrého lekára ,ktorý mu operoval koleno ? Chcel by som sa informovať či nemá voľný nejaký skorší termín .
Ďakujem za odpovede.
Prosím po akom čase ste normálne odšoferovali ?
Vďaka
@seag zdravim, mozem sa spytat prosim vas, kedy vas operovali a ako ste na tom s ohybom kolena a chodzou?
@kosta123 som po plastike 3.mesiac, vcera som prvy krat sadla za volant a ide to čv pohode…ale na dlhe trate to este nebude. Koleno inak este nic moc, mala som ine predstavy… 🫤
@klaudia127 až tak neskoro??
Fuu ja som 5t po plastike a zajtra to chcem skúsiť.
Zohnem v pohode na 120 stupňov,chodim bez ortezy tak uvidim.
Len pre info dnes 5t presne po plastike a manual som dala úplne v pohode.
@klaudia127 pred dvomi mesiacmi… chodím ešte na rehabilitácie a sem tam koleno boli ale až teraz po tých dvoch mesiacoch je to fajn, už konečne taký komfort bežného života bez krívania a normálne prejdem po schodoch hore dole.
Ja som mala vystretie aj ohnutie nohy po mesiaci pomerne na 100%. Skôr ma trápili bolesti a horúčka v tom kolene.
A stále som si ešte nečupla alebo nemôžem si kľaknúť… čo sa týka chôdze po teréne tak mám rešpekt a dávam si pozor, predsa len úplne zahojene to bude až po 6-8 mesiacoch.
@kosta123 super! Tak som si to aj ja predstavovala, len mne sa to nejako blbo a pomaly hoji… asi to bude vekom 🙈 …robili ti iba plastiku lca? Alebo aj menisjy, chrupavku…
@seag pekne! Ja po mesiaci koleno stuhnute, opuchnute, ani pohnut s nim… az po 6tyzdnoch na rehabkach som to cez slzy ako tak rozhybala… podla dr je po operacii vsetko ok, len sa to tazsie hoji. Svatu trpezlivost aby som mala…
Na východnom Slovensku nepoznám ale tu na západe v súkromných klinikách ti dajú termín aj za dva týždne len teda treba zaplatiť.