Operácia očí - skúsenosti

mari2310
17. jún 2023

Už dlhšie rozmýšľam, že by som sa zbavila okuliarov do diaľky, máte niekto aktuálnu skúsenosť? Ktorú kliniku by ste odporučili a potešili by ma aj cena. Ď

jersey87
17. jún 2023

@mari2310 aktuálnu spred roka... 🙂

mari2310
autor
17. jún 2023

@jersey87 aj taká by potešila, aby som aspoň mala prehľad

jersey87
17. jún 2023

@mari2310 a čo konkrétne by si chcela vedieť?

mari2310
autor
17. jún 2023

@jersey87 kde si bola na operácii, ako rýchlo si bola fit a koľko to cca stálo, vie, že to už asi nebude aktuálne

jersey87
17. jún 2023

@mari2310 na operácii som bola v neovizii v ba. Išli sme tam ako skupina 8 osôb, takže sme mali zľavu. Vyšlo to okolo 1300 €. Nepamätám si presne. Fit som bola prakticky hneď. Akurát že tri dni som musela spať len na chrbte a netriet si priamo oči. Z toho spania ma seklo v krku a trvalo mi asi mesiac, kým sa mi to upravilo. 😀😀😀 Ale s očami problém nebol. Videla som hneď všetko, nič ma nebolelo. Akože ani po operácii. Vôbec nič. Až na ten krk teda. Ale od operácie sa mi oči rýchlejšie unavia, mám pocit. Ale nič strašné. A keďže som mala jedno oko suchšie podľa vyšetrení, aj teraz sa mi rýchlejšie vysuší, takže niekedy si ešte kvapkam umelé slzy. Tým myslím Max raz za deň ak je veľmi teplo. Ale poväčšine tak raz za štyri dni.

memma
17. jún 2023

@mari2310 ja som bola teraz v marci v KE

em4life
17. jún 2023

Ja som bola pred rokom a pol v Excimeri v BA. Zariadenie odporucam, profi sluzby, dobra komunikacia, ziadne cakanie a pod. Operacia a technologia zalezi od ocnej vady, takze to treba prekonzultovat najma s lekarmi v ocnom centre. Ja som po operacii 2 dni mala silne stipanie oci a slzenie, musela som byt v pritmi. Ale vsetko su to ocakavane veci, na ktore ma upozornili. Hojenie aj vsetko ostatne v poriadku, po operacii ziadne problemy. Dobre som zacala vidiet cca po 2 tyzdnoch, po mesiaci bezchybne (napr. bola som v divadle po 2 tyzdnoch a este som uplne nerozoznavala tvare hercov, zaostrovanie do vacsej dialky mi trvalo).

eries
18. jún 2023

@mari2310 koľko máš rokov a aké máš dioptrie?

mari2310
autor
18. jún 2023

@eries 42 a 1,75, nie veľké, ale otravuje ma to, lebo som lajdák na nosenie a hlavne v robote(som učiteľka) nič nevidím prečítať z tabule, už ma aj deti buzerujú, keď ich nemám😂😂

eries
18. jún 2023

@mari2310 no...v tomto veku ti odstránia dioptrie do diaľky ale automaticky ti nabehnú + dioptrie na čítanie 😔 tak povedali mne

eries
18. jún 2023

@mari2310 každopádne môžeš ísť na predoperačné tak ti všetko vysvetlia

mari2310
autor
18. jún 2023

@eries ďakujem, no neviem čo je lepšie, teraz sme s mamou duo, je jej čítam na blízko, ona mne kuká do diaľky😂😂. Pôjdem na predoperačné a nechám si poradiť

eries
18. jún 2023

@mari2310 tak to je super rozhodnutie 🙂

maja2039
9. apr 2024

@memma Dobrý deň, môžem vedieť kde v KE ste boli ? Ďakujem