Dobrý deň , otázka na tích, ktorí postúpili laserovú operáciu oči v ICLINIC v Auparku, metódou Z-Lasik..
Chcem sa spýtať, či ste mali po operácii také denné /nočné oslnenie svietiel napr. svietiel na aute, lampy atď. Svetla vidím tak, akokeby bol na vôkol nich opar.. (svetelne kruhy okolo objektov) som mesiac po operácii.
viem, že zrak sa po tejto metóde zvykne ustálit do 3 mesiacov..len má zaujíma či to naozaj odznie a budem vidieť stopercentne aj v noci. Zrak po operácii mám perfektný len tento efekt oslnenia, umelé osvetlenie mi robí starosti. Ďakujem pekne za info 🙂
Ja to mam doteraz. V podstate to nezmizlo nikdy. Plus syndróm suchého oka, čiže viackrát denne kvapkam do očí.
@random97 a to ti nepovedali pred operaciou? mne to povedali hned - ze vzhladom na vysku dioptrii, je riziko, ze mi takto za sera ostane tento “halo efekt”... ake vysoke si mala dioptrie pred operaciou?
@zuzuliennka1 -2,50 na oboch očiach, to ešte nie je tak veľa , či sa mýlim ?
@zuzuliennka1 tak mi neostáva nič iné, len čakať 😀
@random97 Dobry den a prečo ste mali navrhnutý Z-lasik ? ja idem na Relexsmile tiez do Iclinic tak dufam to dopadne v poriadku 🙏🏼🙂
@random97 tiez som bol v tej klinike pred 2 mesiace do zadu kolo svetiel taka ziara a umele osvetlenie prekaza trocha a na tieto veci ma neupozronil nik
@spanielocka údajne, kvôli tomu, že relex je od 3 diopriri vyššie a ja som mala- 2,50
@random97 Áno to je pravda Relex je -3 dioptrie a vyššie 🤷🏽♀️ja tiez mam okolo lámp taky ako keby opar svetlené kruhy ale som 2 tyzdne po operacii tak čakám ako sa to bude ustálovat ja napr neviem este dobre zaostrit do blizka
@lenka123456789123 mna napr. na halo efekt v noci upozornili (Excimer)
@lenka123456789123 a robili ti poriadne vysetrenia pred zakrokom?
ja som op. absolvovala pred 6r, na kontrolach vsetko ok, zivot bez -11 dioptrii je parada. Momentalne mam 33r. Inak aj kvoli operacii som mala toto ako indikaciu na sekciu, aby sa to tlacenim nejak nezhorsilo nedajboze.
A tiez nie je jedno, ci niekto absolvuje operaciu Lasek alebo Lasik. Na to je ale potrebne na klinike absolvovat podrobne vysetrenie. Ja na Excimer nedam dopustit, vdaka nim mam uz pokoj od sosoviek aj okuliarov
@lenka123456789123 hrubku rohovky som mala dostatocnu, zakrok z -11 na nulky, uz 6r.
bola som aj na kontrolach potom, vsetko ok, tie slnecne okuliare od nich nosim doteraz, takto ked uz zacina leto a ostre slnko
@zuzuliennka1 tak ja som tiež po 6 rokoch mala všetko na parádu a prišiel 7.r a všetko sa zmenilo lekárka sa tomu rozumie zhodnotila to je len kozmetická úprava ktorá žial má aj svoje vedlajšie účinky . Ja som jej povedala čo mi povedali tam po operácii . Halo efekty zmiznú po operácii a potom je šanca ich dostať po rokoch už mizivá ona na to to je ich reklama žial ručiť nikomu nemôžu nič to znamená niekomu sa môžu vrátiť dioptrie aj po 8 rokoch skoro na pôvodné niekomu sa nevrátia. Má dosť pacientov ktorý po rokoch nie je spokojnosť .Naopak niekomu príde nočná krátkozrakosť a plus Halo efekty . A ked som si prečítala čo sa im všetko deje po rokoch v Amerike tak sa tomu nečudujem. Inak ona osobne nebola ani zástanca Laseku to je tiež napodobnenina Lasiku.
@lenka123456789123 lasek nie je napodobenina lasiku, to su uplne ine operacie, pises blbost.
A tiez existuje este prk, prk a smartsurface. Podla toho, kto je na co vhodny.
Ale jasne, kazdy, nech sa zariadi podla svojho svedomia.
Nepises, ake dioptrie si si dala operovat ty. V mojom ponimani operovat -2, -4 je “kozmeticka uprava” v porovnaní s -11, to uz ide doslova o novu kvalitu zivota. Dala by som sa operovat znova. Ani neratam kolko je to odvtedy uz usetrenych eur za sosovky, okuliare, roztoky….
Pises ze po 7 rokoch,kludne sem mozem napisat aj o rok, ako budem vidiet 🙂
@zuzuliennka1 neviem akú metódu si mala samozrejme. Ale ak Lasek upozornili ťa pri užívaní kvapiek môžeš mať predispiziciu na zakaly? Pochybujem,že by ti niečo také povedali.
@lenka123456789123 😂😂 si smiesna.
“Recenzie” su “az” dve a uplne mimo. Operacia je bezbolestna, rozkvapkaju dostatocne, najhorsie minuty to urcite neboli, a ja som 6r po operacii a nemam nic. Na margo prvej recenzie. A inak obe su podla mna vymyslene.
Upozornili ma na vsetko 🙂 pochybujes zbytocne… aj na halo efekt, o ktorom hned v prvom komente tvrdis, ze neupozornia. To bola prva vec co mi vraveli😁
aj na dalsie veci (preto som tam na kontrole preventivne kazdorocne a stale je to v pohode).
Ludia, ktori napr. dlhorocne nosia sosovky, a bez toho aby to pravidelne striedali s nosenim okuliarov, a tiez ludia vonku bez slnecnych okuliarov v takomto aktualnom pocasi, skodia svojim ociam ovela viac, nez jeden odborny vysokokvalifikovany a spickovy zakrok na jednej z najlepsich klinik. 💙 a ake si mala dioptrie ty? pred operaciou?
a daj mi kontakt na tu tvoju lekarku, nech sa pozrie teda na moje oci po tejto operacii 😁
@random97 po troch mesiacoch prestalo. Oči si musia zvyknúť.