Operácia očí a zhoršenie videnia na blízko

susi13
7. júl 2023

zdravím... chcela by som vedieť či má niekto skúsenosť s operáciou očí keď videl zle do diaľky... to sa mi po operácii super upravilo a vidím na 100% dobre no zhoršilo sa mi rapídne videnie na blízko... som iba pár dní po zákroku no aj tak ma to znepokojuje... pred operáciou som do blízka videla dobre a teraz ledva dokážem prečítať článok alebo si vidieť pri jedle do taniera o prezeraní fotiek nehovorím... strašne ma to trápi prečo sa mi videnie do blízka tak zhoršilo a ci sa to časom upravi do pôvodného stavu... v utorok idem na kontrolu tak sa spýtam no dovtedy by som rada vedela ci mal niekto podobnú skúsenosť ako ja... ďakujem

syslik81
7. júl 2023

ako kratko po operacii si? ak velmi vyckaj zrak sa musi ustalit .. niekomu to trva neaky ten mesiac.. ak si s niecim neista zavolaj tomu,co operaciu zrobil

mane01
7. júl 2023

@susi13 kolko mas rokov? To, co opisujes, je normalny stav, najma ak nas 40+. Oni ti znizili minusove dioptrie, mozu ti potom vyskocit tie plusove… po 40tke sa to deje kazdemu. Mna na to upozornili uz pred operaciou. Ak nas menej rokov, ries to s lekarom.

janinka007
7. júl 2023

@mane01 lekar by mal vediet, ze operovat sa nema za kazdu cenu😠

danushiiik
8. júl 2023

je to normálny stav tak do cca 5 dni po zakroku, ja som to tak mala 3 dni myslim, ale potom sa to uz upravilo a vidim odvtedy super do dialky aj do blizka (mam 6 rokov od operacie). Bola som vsak na to vopred upozornena, ze s tym mam ratat.

mane01
8. júl 2023

@janinka007 ale toto nie je ziadna chyba! Ide o beznu vec. Aj ludom so zdravymi ocami sa po 40tke zhorsuje videnie do blizka. Ludia s minusovymi dioptriami, najma vysokymi sa k tomu dopravuju ovela neskor, prave pre tie dioptrie. Preto sa moze stat, ked im tie minusove dioptrie odstrania, tak im pribudnu plusove, lebo tak by to bolo, keby mali povodne oci zdrave. Lekar by mal na to upozornit, aby pacient nebol prekvapeny nemilo…

mircalla
8. júl 2023

@mane01 Ale postupne, ak sa zhorsi po operacii na co je to dobre? Tiez mam uz problem s oboma diopriami. Ale dat si robit operaciu a nasledne sa mi pokazia dioprie do blizka sa mi zda dost zbytocne

marsmykkok
8. júl 2023

@mircalla No aby si okolo 50tky nemala dvoje okuliare a nebola "slepá" aj do blízka aj do dialky. Budeš len do blízka, tie do dialky by sa už zhoršiť nemali. Sama som sa preto dala operovať.

mane01
8. júl 2023

@mircalla to si uz musi zvazit sam, ja som bola na to pred operaciou upozornena niekolko krat. A pokial ma niekto 45+ ani to nemusi byt postupne… treba sa informovat u lekara, co presne sa operaciou deje.. zbytocne sa rozculovat na MK

mircalla
8. júl 2023

@mane01 Chapem

danielle21
8. júl 2023

Mne doktorka sama hovorila aby som si druhý krát nedávala operovať kratkozrakost lebo potom by som potrebovala okuliare na čítanie zase, lebo teraz nevidím dobre do diaľky ale prečítam aj tie najmenšie písmenka, a potom by sa to mohlo obrátiť, sle možno sa ti to ešte upraví po niekoľkých týždňoch od operacie

susi13
autor
10. júl 2023

@mane01 neupozornil ma na to, že by sa mi mal zhoršiť zrak nablizko a áno mam po 40tke to mi vravel, že každému skôr či neskôr, ale s tým žeby tak rýchlo som nerátala...

susi13
autor
10. júl 2023

@danielle21 ďakujem

susi13
autor
10. júl 2023

@syslik81 zajtra to bude týždeň... tak, snáď sa to bude zlepšovať... mňa iba prekvapilo to, že dva dni po operácii som videla nablizko relatívne dobre až následne sa to začalo zhoršovať na ten tretí deň + a trvá to stále...

mane01
10. júl 2023

@susi13 je to zvlastne, lebo ja som bola na operacii ako 38 rocna a tolko krat mi to prizvukovali, ze som mala pocit, ze som strasna korytnacka uz… ze mi tolko pripominaju, ze budem mat o chvilu 40 a po 40tke sa zacne zhorsovat zrak do blizka… cize ja som si bola toho vedoma. Aj ja po operacii vidim do blizka inak… ale ja som pred operaciou mohla citat tak, ze sa mi nos suchal o knihu… teraz uz to nejde… ale teda take nieco mi nechyba…

susi13
autor
10. júl 2023

@mane01 ja som nablizko videla v pohode... mne to brutálne vadí... ja sa nevidím v zrkadle... nevidím čo jem, čo varím, nevidím trafiť malej kvapky do nosa ako dnes napr., nevidím na fotky v mobile ani čo fotím, nevidím si ostrihať nechty... je XY situácii je to des... som z toho na nervy dúfam, že sa to zmení čoskoro... vyvádza ma to z miery každú chvíľu... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

bobok
7. mar 2024

Ahoj. Aktuálne prežívam úplne toto isté. Som týždeň po operácii. A rada by som vedela, že ako sa Ti darí s očami po dlhšej dobe. Či sa to dáko časom upravilo, alebo zhoršenie pretrváva aj teraz. Aj toto píšem s okuliarmi 😔. Ďakujem 🙂.

maja2210
12. júl 2024

@susi13 Ako to je dnes? Už sa to upravilo?

susi13
autor
12. júl 2024

@maja2210 zdravim... Nie, nie neupravilo... Takze dalej okuliare akurat, ze pre zmenu nablizko... 🤦 Keby sa to tak dalo vziať späť no je neskoro

maja2210
14. júl 2024

@susi13 a smiem vedieť kde si bola, akou metódou operovali a koľko máš rokov?

susi13
autor
14. júl 2024

@maja2210 oftum Košice relex aj niečo metóda nepamatam si to celé na stranke to majú isto a mam 44r.