Ahojte čaká ma operácia dutiny ☹ .Zistili my polip a cistu a neviem ako to bude. ☹ Tak by som Vás chcela poprosiť že či nemáte niekto skusenosti.
Ahoj, pre všetkých, ktorých to čaká, ja som absolvovala Fess v Nitre tento mesiac. Prvý deň - príjem, 2. Operácia, 3. Domov.
Bolesti nosa po operácii som mala veľké, zachránil má flector každých 6 h.
Vyberanie tamponady - tak ako už baby písali, je nepríjemné, prišlo mi zle - mávam nízky tlak a keď sa zo mňa vyvalila všetka tá nazbierané krv, dalo sa to čakať.
Dá sa to ale prežiť, každý deň je cítiť zlepšenie.
Ahojte, v júli mám naplánovanú operáciu FESS+ turbinoplastika(mala som ju naplánovanú skôr,len kôli Covid sa preložila). Chcela by som sa spýtať,je operáciu vhodné vykonať v lete? Ma niekto skúsenosť, kto ju absolvoval v letnom období??ďakujem za každú radu ☺️
@janicka298 Dobry deň aj ja idem teraz 7meho vyste už boli ?
@varadiova123 ešte nie, až 14.jula...potom napíšte,ako ste dopadli
@janicka298 a vy tieš ideťe na toiste operacie ?
@janicka298 vy nebojiťe ja strašne bojim čo čaka po operaciah
@janicka298 mňe je zrušli operacie kvoli menštuácia bolasom prijáta a večer dostalasom tak že dali zase novi termin v aust 11teho tak že tak potom napište vy akoste dopádli dakujem🙂
@varadiova123 včera som bola na operácii FESS+ turbinoplastika, bol to jednodňový zákrok v celkovej anestézii, v ten deň večer má ešte prepustili domov, o týždeň idem vyberať tamponiady. Po operácii som mala najmä bolesti hlavy a hrdla, inak v pohode. Keďže som ešte len deň po operácii tak mám krvácanie a totálne zapchaty nos. Verím,že sa to bude postupne zlepšovať,každé tri hodiny mám preplachovat nos physiomerom. Držím palce,nech Vám to dobre dopadne.
@janicka298 dobry deň cem sa opytať kolko to trválo operacia .vy maťe v nose ešte tomponi na obidve dierki maťe či iba jednej stráne .
@varadiova123 operácia neviem presne koľko trvala, robili mi súčasne obidve dierky,vcera som bola vyberať tamponiady ( teda po týždni od operácii) ...teraz musím nos často preplachovat a o mesiac ďalšia kontrola
@janicka298 aké priznaky xysty, ste mala?
@janicka298 pekný deň môžem sa opýtať koľko po operácii vám išli hlieny? Jansom už 2 týždne a stále idú zo stránky mňa zapachajuce hlieny. Už som zúfalá. Zajtra kontrola tak som zvedavá. Zatiaľ mi nič nedali. Len pre plachý rohom ale ten smrad je už tak nepríjemný. Ďakujem za odpoveď janlen že či aj vy ste také niečo mala by ma zaujímalo
Dobrý deň mám mucinoznu cystu v oblasti pravej časti sfenoidalnej dutiny.Má niekto skúsenosť?
@evita2015 ahoj chcem sa spýtať vidim ze si bola v nitre na fess operaciu mna to caka tiez a u nas v Nitre ako si bola spokojná a kolko trva operácia a kvoli comu ti ju robili
@monca2332 Ahoj, môjmu mužovi pred 4 mes.operovali cystu a nejak stenšovsli sliznicu. Cystu mal 1,5 cm. V nemocke bol 2 noci, všetko OK, najnepríjemnejšie bolo, že musel spať posediačky a do nosa mu napchali nejakü gélovú prkotinu čo sa postupne vyplavovala, len to sťažovalo dýchanie a prehĺtanie. Nos si preplachoval Vincentkou. Budeš OK, zvládneš to.